首页
登录
职称英语
Determining whether a given population of animals constitutes a distinct species
Determining whether a given population of animals constitutes a distinct species
游客
2025-02-25
50
管理
问题
Determining whether a given population of animals constitutes a distinct species can be difficult because no single accepted definition of the term exists. One approach, called the biological species concept, bases the definition on reproductive compatibility. According to this view, a species is a group of animals that can mate with one another to produce fertile offspring but cannot mate successfully with members of a different group. Yet this idea can be too restrictive. First, mating between groups labeled as different species (hybridization), as often occurs in the canine family, is quite common in nature. Second, sometimes the differences between two populations might not prevent them from interbreeding, even though they are dissimilar in traits unrelated to reproduction; some biologists question whether such disparate groups should be considered a single species. A third problem with the biological species concept is that investigators cannot always determine whether two groups that live in different places are capable of interbreeding.
When the biological species concept is difficult to apply, some investigators use phenotype, an organism’s observable characteristics, instead. Two groups that have evolved separately are likely to display measurable differences in many of their traits, such as skull size or width of teeth. If the distribution of measurements from one group does not overlap with those of another, the two groups might reasonably be considered distinct species. [br] Which of the following best describes the function of lines 10-13?
选项
A、It elaborates the definition of the biological species concept given in a previous sentence.
B、It develops a point about the biological species concept made in the previous sentence.
C、It states the author’s central point about the biological species concept.
D、It identifies a central assumption underlying the biological species concept.
E、It demonstrates why the biological species concept is invalid.
答案
B
解析
Evaluation
The sentence in question discusses hybridization as a first factor complicating the applicability of the biological species concept. Thus its function is to help explain why, as the previous sentence states, that concept is too restrictive.
A The sentence in question brings up a problem with the biological species concept; it does not elaborate the definition of that concept.
B Correct. According to the sentence that precedes the sentence in question, the biological species concept can be too restrictive. The author offers three reasons to develop this point, and the first reason is given in the sentence in question.
C The sentence in question could be said to support the author’s central point about the biological species concept—that it is one (flawed) way of determining whether a population is a species—but it does not state that central point.
D The sentence in question expresses a problem with the biological species concept, not a central assumption of it.
E The sentence in question serves to indicate a problem with the biological species concept, but it does not go so far as to demonstrate that it is invalid.
The correct answer is B.
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3971834.html
相关试题推荐
Formostspeciesofanimals,thenumberofindividualsinthespeciesisinverse
Formostspeciesofanimals,thenumberofindividualsinthespeciesisinverse
Formostspeciesofanimals,thenumberofindividualsinthespeciesisinverse
Formostspeciesofanimals,thenumberofindividualsinthespeciesisinverse
Determiningwhetheragivenpopulationofanimalsconstitutesadistinctspecies
Akeydecisionrequiredofadvertisingmanagersiswhethera"hard-sell"or"sof
Akeydecisionrequiredofadvertisingmanagersiswhethera"hard-sell"or"sof
Akeydecisionrequiredofadvertisingmanagersiswhethera"hard-sell"or"sof
Akeydecisionrequiredofadvertisingmanagersiswhethera"hard-sell"or"sof
Whethertheywillscalebacktheirorderstopre-2003levelsorstopdoingbusin
随机试题
PASSAGEFOURSomeaestheticquestions.作者在第4段首句指出RogerRosenblatt的作品仍有改进的余地,该句中的le
ThingstobeTaughtinEverySchoolⅠ.Introduction:Importanceofstude
[originaltext]W:Wehearduptherethatifyouareturneddownthefirsttimeyo
Largecompaniesneedawaytoreachthesavingsofthepublicatlarge.The
[originaltext]W:Hi,Paul.Allsetforyourspeechclubpresentationthiseveni
患者,老年男性,习惯性便秘5年。对其进行健康教育的内容错误的是A.每天早上起床后
关于听证程序,下列说法错误的有()。A、当事人要求听证的,应当在行政机关告知后7
证券公司为期货公司提供中间介绍业务,中国证监会自受理申请材料之日起()个工作日
下列具有滋肾养阴、益气生津功效的常用中成药是A.消渴丸 B.参芪降糖胶囊 C
恩典公司生产甲产品,2019年6月月初在产品数量30件,完工程度60%,6月份投
最新回复
(
0
)