首页
登录
职称英语
Founder mutations are a class of disease-causing genetic mutations, each der
Founder mutations are a class of disease-causing genetic mutations, each der
游客
2025-02-19
41
管理
问题
Founder mutations are a class of disease-causing genetic mutations, each derived from its own ancestral “founder" in whom the mutation originated. While most disease-causing mutations are found in humans at a rate of one in a few thousand to one in a few million people, founder mutation can occur at much higher rates. This apparent anomaly is partially explained by the fact that most founder mutations are recessive: only a person with copies of the affected gene from both parents becomes ill. Most people with only one copy of the gene—"carriers"—survive and pass the gene to offspring. Furthermore, the single copy of a founder mutation often confers a survival advantage on carriers. For example, the
hereditary hemochromatosis mutation
protects carriers from iron-deficiency anemia because the mutated gene allows increased efficiency of iron absorption. [br] The author of the passage mentions the "hereditary hemochromatosis mutation" primarily in order to illustrate
选项
A、the circumstances under which a founder mutation fails to cause a disease.
B、how difficult it is to predict the effects of founder mutations on carriers.
C、the difference between harmful founder mutation and those that are beneficial
D、how a single copy of a founder mutation can benefit a carrier.
E、a challenge to a particular theory about the transmission of founder mutations.
答案
D
解析
本题属于功能题,定位句3s版本便是携带创始者突变基因会带来好处,因此选项D正确。A项创始者突变没能导致疾病的条件应该是只有一条基因被继承。B项文中没有提及困难。C项两种突变不符。都是一种创始者突变,有时候带来坏处,有时候带来好处。E项文中未提及。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3964130.html
相关试题推荐
Foundermutationsareaclassofdisease-causinggeneticmutations,eachder
Foundermutationsareaclassofdisease-causinggeneticmutations,eachder
BiologistsstudyingwildmonkeyssometimesneedthegeneticmaterialDNAfro
Somepeoplethinkthatgeneticallymodifiedplantsmaybeharmfulandshould
Inordertousebioluminescenceinatrans-geneticenvironment,______mustfirs
随机试题
Atwhatagewillmostchildrenenteragrammarschoolorasecondaryschool?[br
EffectiveAssignmentsUsingLibraryandInternetResourcesAwell-designedassig
[originaltext]InEnglandeverythingintheotherwayisround.OntheC
Happinessisachoice:youcanchoosetobesadwheneverythingisgoingwel
从艺术构思方法上看,“感时花溅泪,恨别鸟惊心”属于()A.变形 B.移情 C
下列建设项目管理实行备案制的是()A.政府直接投资项目 B.政府贴息贷款项目
女性,40岁,教师,右下肢静脉迂曲扩张15年,长时间站立有酸胀感,近2年右小腿胫
甲公司向乙公司购买一台大型设备,由于疏忽未在合同中约定检验期。该设备运回后,甲公
以下关于交流异步电动机变级调速的描述中,正确的是()。A.变级调速是改变电动机
下列关于优先股的说法,不正确的是()。A.股息固定 B.优先股股东没
最新回复
(
0
)