首页
登录
职称英语
The recently announced discovery of the first known planet orbiting a pulsar
The recently announced discovery of the first known planet orbiting a pulsar
游客
2025-02-19
32
管理
问题
The recently announced discovery of the first known planet orbiting a pulsar (the ultradense, pulsating remnant off the supernova explosion of a star) turned out to be based on faulty data. Had this discovery been confirmed, theorists would have had difficulty accounting for the existence of such a planet. The supernova would certainly have destroyed any preexisting planets. This particular pulsar is relatively young, allowing little time for a new planet to have coalesced, and it rotates relatively slowly, implying that it has not interacted with any nearby star since the supernova.
But newer evidence of a different pulsar with planets is more promising. This is a rapidly spurring “millisecond pulsar" thought to be a much older object that has pulled gaseous material from a stellar neighbor, causing its rotational speed to increase. Leftover, unconsumed gas around such a pulsar could, in theory, coalesce into planets. Or the pulsar’s radiation might have vaporized a companion star, providing new material for planetary formation. [br] Which of the following best describe the organization of the passage?
选项
A、Two sets of research findings relating to similar phenomenon are mentioned, and the theoretical implication of each are discussed.
B、A theoretical explanation of a phenomenon is presented and rejected, and a more attractive alternative is offered.
C、Two independent and divergent interpretations of a set of observational data are compared and one is favored over the other
D、An example of careless scientific research is introduced and contrasted with a more rigorous analysis of the same material.
E、The state of knowledge of an unexplainable phenomenon is outlined and an approach to further investigation is recommended.
答案
A
解析
similar phenomenon指的是脉冲星周围的行星;Two sets of research findings指的是本文两段对两颗不同脉冲星的研究;theoretical implication of each对应两段对各自发现所给出的理论意义:第一个发现从理论上说是不存在的,第二个发现从理论上说是可信的,选项A正确,B项本文两段呈现了两种关于脉冲星行星的理论解释,但是并没有哪种解释是被否决的。C项a set of observational data不对,本文两段呈现了两个观察。D项the same material会让人以为两段描述的是同一颗脉冲星,其实是两颗不同的脉冲星。E项文中未提及an approach to further investigation。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3964120.html
相关试题推荐
Therecentlyannounceddiscoveryofthefirstknownplanetorbitingapulsar
Therecentlyannounceddiscoveryofthefirstknownplanetorbitingapulsar
AfricanAmericandramahas,untilrecently,beenrootedinthemimetictradi
AfricanAmericandramahas,untilrecently,beenrootedinthemimetictradi
Astronomershavehaddifficultyaccountingforcertainplanetsdiscoveredou
Recently,researchersinvestigatedtheforagingprofilesofbirdspeciesin
Recently,researchersinvestigatedtheforagingprofilesofbirdspeciesin
Recently,researchersinvestigatedtheforagingprofilesofbirdspeciesin
Onewaytodeterminewhichplanetsoutsidethesolarsystemmightharborlif
Recentlyanunusuallyhighnumberofdolphinshavebeenfounddeadofinfect
随机试题
中美贸易之所以能迅速发展,根本原因在于两国经济具有极大的互补性(complementarity)。这种互补性,很大程度上是因为两国在资源条件、经济结构以
______isthestudyofspeechsoundsinlanguageoralanguagewithreferenceto
(1)Mostpeoplehaveexperiencedthefeeling,afterataxingmentalwork-out,
Therearetwobasicwaystoseegrowth:Oneasaproduct,theotherasapro
[originaltext]W:Goodmorningandwelcometotoday’sprogram.Haveyoualwa
对于全日制热水供应系统,以下哪种定义是正确的?( )A.热水供应时间为18h的
根据公司法律制度的规定,下列有关股份有限公司股份转让限制的表述中,正确的有()
共用题干 某企业拟开发一种新产品,需要资本总额为300万元,现有两个筹资组合方
商业银行应详细记录理财业务人员的培训方式、培训时间及考核结果等,未达到培训要求的
依据《特种作业人员安全技术培训考核管理规定》,电工作业不包括()。A.防爆
最新回复
(
0
)