首页
登录
职称英语
The occurrence of dense aggregations of the fruit-bearing tree Brosimum alic
The occurrence of dense aggregations of the fruit-bearing tree Brosimum alic
游客
2025-02-19
35
管理
问题
The occurrence of dense aggregations of the fruit-bearing tree Brosimum alicastrum on or near Maya ruin complexes in Central America was initially interpreted as evidence of ancient Maya silviculture, i.e., the stands were relics of orchards planted by the Maya. Later work, however, suggested that the stands resulted from the Artibeus bats that roost among the ruins. The bats fly to the forest, collect the fruit, bring it back to their roost, eat the fruit, and then discard the undamaged seed.
The continual input of bat-dispersed seed
has maintained the clumps of B. alicastrum around ruins for many hundreds of years.
This observation, however, does not negate the possibility that B. alicastrum was used and managed by the Maya. In fact, if we examine the behavior, rather than the density or location, of these tree populations, we are presented with strong evidence of deliberate genetic improvement. This is especially notable in the B. alicastrum trees that cluster around the Maya ruins at Tikal in Guatemala: these trees’ productivity is almost twice that of trees in Veracruz, Mexico, under almost identical environmental conditions. [br] The passage implies which of the following about the B. alicastrum trees observed in Veracruz?
选项
A、They are a product of selective breeding.
B、Their development has been influenced by bat behavior.
C、They bear an inferior quality of fruit.
D、They are poorly suited to the growing conditions at Veracruz.
E、They diffuse significantly from the trees at Tikal in their genetic makeup.
答案
E
解析
根据文章最后一句,季卡尔的树和韦拉克鲁斯的树在生长环境方面几乎一样,但是季卡尔的树生产力更强,这说明两者的基因组成不同,选项E正确。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3963945.html
相关试题推荐
Theoccurrenceofdenseaggregationsofthefruit-bearingtreeBrosimumalic
Theoccurrenceofdenseaggregationsofthefruit-bearingtreeBrosimumalic
Theoccurrenceofdenseaggregationsofthefruit-bearingtreeBrosimumalic
随机试题
•Readthetextbelowaboutsucceedingatinterviews.•Choosethebestsentence
TheBritishIslesareseparatedfromtheEuropecontinentby______inthesouth.A
Whathesaidwassosubtlethatwecouldhardly______histrueintention.A、makef
一般来说,数字资产备份的目的有()。A.完全备份 B.增量备份 C.灾难恢
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
普惠金融的发展趋势主要有( )。A.便利性不断提升 B.获得感显著增强 C
在中央银行的一般性货币政策工具中,与存款准备金政策相比,公开市场业务的优点之一是
影响企业长期偿债能力的表外因素可能有( )。A.为其他企业提供经济担保 B.企
纳税人采取直接收款方式销售货物,不论货物是否发出,其纳税义务发生时间均为收到销售
当采用地表水、地下水或工业废水拌制混凝土时,拌合用水检验符合( )方可用于拌制
最新回复
(
0
)