首页
登录
职称英语
Marine archaeologists recently discovered underwater in an ancient Mediterra
Marine archaeologists recently discovered underwater in an ancient Mediterra
游客
2025-02-19
47
管理
问题
Marine archaeologists recently discovered underwater in an ancient Mediterranean harbor several hundred ceramic objects, dating back approximately 4,000 years. Although any remnants of a ship’s wooden frame would have long ago decayed, the quantity and variety of the ceramics discovered in the initial investigation led the archaeologists to hypothesize that they had discovered an approximately 4,000-year-old shipwreck.
Which of the following, if true, gives the strongest support to the archaeologists’ hypothesis?
选项
A、Marine archaeologists have discovered a 3,000-year-old shipwreck in another ancient Mediterranean harbor.
B、The rate at which wood decays when submerged in water varies greatly with the type of wood involved.
C、Two confirmed shipwrecks, approximately 3,500 and 3,000 years old, respectively, have been discovered in the same harbor in which the ceramic objects were discovered.
D、The ceramics discovered in the harbor are similar to ceramics found in several other ancient Mediterranean harbors.
E、Bronze ship’s fittings, approximately 4,000 years old, were discovered on the seabed among the ceramic objects.
答案
E
解析
同一个地方的4000年前的船锚进一步提升了这是一艘4000年沉船的可能性。E选项属于“列举证据”,正确。A项另外一个港口和3000年的沉船,都和原文无关。不选。B项站在出题人的角度来看该选项,当我们知道木头的种类时,可以得到腐烂的速度,如果还知道在过程中木头腐烂了多少,那么就能求出木头腐烂了多长时间。所以这个选项一开始的目的是用来证明沉船的年份。但是根据原文,船的木头残骸早就没了,因此木头的种类、木头腐烂的数量都不得而知,不选。C项3500年和3000年都与原文的4000年无关,不选。D项其他几个地中海港口的陶瓷物品是多少年之前的?它们和沉船有关吗?这些都无法确定,不选。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3963853.html
相关试题推荐
AnalarmingnumberofMediterraneanmonkseals,anendangeredspecies,have
Althoughseveralancientculturespracticedmummification,mummiesfromanci
TheRiveraArtMuseumrecentlybeganchargingadmission.Theresultingdecli
AhoardofcoinsrecentlyunearthedatanancientCarthagiansitebearanim
Describeafamilycelebrationyouattendedrecently.Youshouldsay:whereitto
Differencesbetweencountriesarebecominglessevidentrecently.Peoplecan
ANewPlanetIsDiscovered[Humanshavelongbeenfascinated
ANewPlanetIsDiscovered[Humanshavelongbeenfascinated
ANewPlanetIsDiscovered[Humanshavelongbeenfascinated
AncientPeopleinSaharaOn
随机试题
Flyingonaplanecancostalotofmoney.Nowisagoodtimetobuyplanet
Whatwastheproblemwiththedeliveryofthevases?Theyarrived15days______
[originaltext]W:Ican’tfindthearrivaltimesfortheNewYorktoBostontrai
Ifthere’sauniversaltruthinhealthnewslately,it’sthatbeingoverweig
StandardEnglishisthevarietyofEnglishwhichisusuallyusedinprintan
某高速公路工程第6合同段,该标段路线全长7.89km,合同价为40000万元,合
“要富口袋,先富脑袋”这一说法在哲学上的含义是()。A.精神力量可以变成物质力
患者,男性,31岁。因车祸造成骨盆骨折。如抢救不及时延误了治疗,可发生的严重并发
拟在8度烈度场地建一桥墩,基础埋深2.0m,场地覆盖土层厚度为20m,地质年代均
根据《土壤污染防治行动计划》开展污染治理与修复,改善区域土壤环境质量的要求,下列
最新回复
(
0
)