首页
登录
职称英语
In most coastal regions, the level of the sea is rising in relation to the l
In most coastal regions, the level of the sea is rising in relation to the l
游客
2025-02-19
36
管理
问题
In most coastal regions, the level of the sea is rising in relation to the land by one to two millimeters a year, and this trend would be explained by the hypothesis that at the North and South Poles, the amount of ice that melts during the summer now exceeds the amount forms during the winter. The hypothesis is not undermined by observations that sea levels are falling relative to the Scandinavian coast by four millimeters a year. Much land in northern latitudes, including Scandinavia, is still rising in response to being freed of the enormous weight of the ice that used to cover it during the last ice age, and in Scandinavia the land is now rising faster than the sea.
In the passage, the two highlighted portions play which of the following roles?
选项
A、The first states observations the accuracy of which is challenged in the passage; the second is part of the ground on which that challenge is based.
B、The first states observations that, according to the passage, are incompatible with a certain hypothesis; the second is part of the grounds offered in support of a revision of that hypothesis.
C、The first states observations that, according to the passage, can be reconciled with a certain hypothesis; the second describes a phenomenon that is factual basis of that reconciliation.
D、The first presents a phenomenon, two competing explanations of which are considered in the passage; the second is the explanation of the phenomenon that is considered correct in the passage.
E、The first provides evidence against a position; the second is that position.
答案
C
解析
第一部分是一些观察,而这些观察不会削弱文中的假说,因此可以相互统一,分号前正确。第二部分可以用来解释第一部分,因此可以充当第一部分的事实依据,分号后正确。A项本文一直在解释第一个黑体部分的观察,而非反驳。B项根据全文第二句,文中的假说(在南北两极,夏季融化的冰的数量现在超过了冬天形成的冰的数量)不会被这些观察所削弱,因此观察和假说是可以统一的,因此分号前错误。文章也并没有对这个假说进行修正,分号后错误。D项文章关于“海平面相对于斯堪的纳维亚海岸每年下降四毫米”这一现象并没有提出相互对立的解释。文章只是在最后一句给出了一种解释:土地从冰的重量中得到解放而上升。分号前错误,分号后可以认为是正确的。E项整篇文章不存在起到反驳作用的句子,选项E错误。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3963808.html
相关试题推荐
Inmostcoastalregions,theleveloftheseaisrisinginrelationtothel
Describeachildyoulike.Youshouldsay:whothischildiswhatyourrelations
Therateofyoungwomencrimesisrisinginthecurrentsociety.Whatareth
Itisgenerallyacknowledgedthattherelationshipamongfamilymembersisn
Somepeoplethinkthatitisthetelevisionthatmakestherelationshipoff
ReadingPassage3describesanumberofcauseandeffectrelationships.Matchea
ReadingPassage3describesanumberofcauseandeffectrelationships.Matchea
ReadingPassage3describesanumberofcauseandeffectrelationships.Matchea
ReadingPassage3describesanumberofcauseandeffectrelationships.Matchea
InAboriginalbeliefs,thereisasignificantrelationshipbetweenA、communities
随机试题
Thefacesofelderly,happily-marriedpeoplesometimesresembleeachother.
FightingbrokeoutontraintoManchester______.[originaltext]Fifteenpe
Joy:ASubjectSchoolsLac
MyJoyinTeachingandLearningIhavebeenengagedin
中小学校建筑中,防护栏杆的高度不应低于( )。A.0.9m B.1.05m
物料提升机附墙架与架体及建筑之间,均应采用刚性件连接,并形成稳定结构,有外脚手架
李先生,52岁。确诊冠心病3年多,近一周因工作繁忙出现胸前区压榨样疼痛,其疼痛原
为了研究教师的强化方式与学生学业成绩之间的关系,某研究者把被试学生分成受表扬组、
某男,30岁,居处潮湿,长夏发病,诊断为湿温潮热,其发热特征是()A.午后发热
中西药联用后能引起高血压危象、脑出血的一组是A.人参鹿茸丸与消糖灵胶囊 B.木
最新回复
(
0
)