首页
登录
职称英语
NarratorListen to part of a lecture in a mass media class.Now get ready to ans
NarratorListen to part of a lecture in a mass media class.Now get ready to ans
游客
2025-02-06
38
管理
问题
Narrator
Listen to part of a lecture in a mass media class.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer. [br] What are the two factors that caused the enormous growth of the communication industry? [Clink on 2 answers. ]
Narrator
Listen to part of a lecture in a mass media class.
Professor
Clearly if we are to participate in the society in which we live, we must communicate with other people. A great deal of communicating is...uh...performed on a person-to-person basis by the simple means of speech. If we travel in buses, buy things in shops, or eat in restaurants, we are likely to have...sort of um...conversations where we give information or opinions, receive news or comments, and...uh...very likely have our views challenged by other members of society.
Face-to-face contact is...is...by no means the only form of communication, and during the last two hundred years, the art of mass communication has become... uh... one of the dominating factors of contemporary society. Two things, above others, have caused the enormous growth of the communication industry. Firstly, ...OK...inventiveness has led to advances in printing, telecommunications, photography, radio and television. Secondly, ... uh... speed has revolutionized the transmission and reception of communications so that local news often takes a back seat to national news, which itself is often almost eclipsed by international news.
OK...so uh, let’s say, no longer is the possession of information confined to a privileged minority. In the last century, the wealthy man with his own library was indeed fortunate, but today there are public libraries. Forty years ago... uh...people used to flock to the cinemas, but now, far more people sit at home and turn on the TV to watch a program that is being channeled into millions of homes.
Communication is...uh...no longer merely concerned with the transmission of information. The modern communication industry influences the way people live in society and broadens their horizons by allowing access to information, education and entertainment. The printing, broadcasting and advertising industries are...ok...all involved with informing, educating and entertaining.
Um, although a great deal of the material communicated by the mass media is very valuable to the individual and to the society of which he is a part, the vast modem network of communications is open to abuse. However, the mass media are with us for better, for worse, and there is no... no... turning back.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer.
23. During the last two hundred years, what has become one of the dominating factors of contemporary society?
24. What are the two factors that caused the enormous growth of the communication industry?
25. What is implied in the lecture?
26. Which of the following statements is NOT true?
27. What does the professor imply when she says this?
Professor
If we travel in buses, buy things in shops, or eat in restaurants, we are likely to have conversations where we give information or opinions, receive news or comment, and very likely have our views challenged by other members of society.
28. What does the professor imply when she says this?
Professor
Although a great deal of the material communicated by the mass media is very valuable to the individual and to the society of which he is a part, the vast modem network of communications is open to abuse.
选项
A、Inventiveness.
B、Transmission.
C、Speed.
D、Technology.
答案
A,C
解析
本题为细节多选题,要求考生听懂并记住讲座中所提到的多个细节和事实。题目问:哪两个因素导致了信息产业的迅速发展?由第二段中间的关键句“Two things,above others,have caused the enormous growth of the communiction industry.Firstly,…OK…inventivenesshas led to advances in printing,telecommunications…Secondly,…uh…speed has revolutionizedthe transmission and reception of communications…”可知,是独创能力和速度导致了信息产业的飞速发展。所以,正确答案应为选项A和C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3945508.html
相关试题推荐
NarratorListentopartofalectureinamassmediaclass.Nowgetreadytoans
NarratorListentopartofalectureaboutlibraries.Nowgetreadytoanswerth
NarratorListentopartofalectureaboutlibraries.Nowgetreadytoanswerth
NarratorListentopartofalectureaboutlibraries.Nowgetreadytoanswerth
NarratorListentopartofalectureinanepidemiologyclass.Nowgetreadyto
NarratorListentopartofalectureinanepidemiologyclass.Nowgetreadyto
NarratorListentopartofalectureinanepidemiologyclass.Nowgetreadyto
NarratorListentoaconversationbetweenastudentandaacademicadviser.Now
NarratorListentoaconversationbetweenastudentandaacademicadviser.Now
NarratorListentoaconversationbetweentwostudents.Nowgetreadytoanswer
随机试题
【C1】[br]【C3】A、disregardB、condemnC、uncoverD、refuteB语义衔接题。此处句意为:我们谴责那些乱丢快餐垃圾
[originaltext]AnewstudyintheUnitedStatessaysmentaldisordersappear
工程()对建筑工程安全防护、文明施工措施费用的使用负总责。A.建设单位 B.
_________isatypeofactivityinwhich
压力管道中的工业管道的安装许可类别为GC类压力管道,分为()个级别。A、1 B
A.抗菌B.抗炎、镇痛C.强心D.加强阴虚证E.加重阳虚证与干姜"温中散寒"功效
急性尿潴留的原因除外A.尿道狭窄 B.膀胱颈部肿瘤 C.输尿管结石 D.会
181、定期检验时,在保护屏柜的端子排处将所有电流、电压、直流控制回路的端子的外
市场风险限额指标主要包括()。A.头寸限额 B.风险价值限额 C.止
教育活动的基本关系是()。A.学生与学生之间的关系 B.班主任与科任教师
最新回复
(
0
)