首页
登录
职称英语
NarratorListen to part of a conversation between to students.Now get ready to
NarratorListen to part of a conversation between to students.Now get ready to
游客
2025-02-06
43
管理
问题
Narrator
Listen to part of a conversation between to students.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you. answer. [br] Why does the woman think that marketing can sometimes shape consumers’ needs and wants?
Narrator
Listen to part of a conversation between two students.
Anna Hi, Jack.
Jack Hi, Anna.
Anna Are you free now?
Jack Not too busy. What can I do for you?
Anna I wanna discuss with you on the lecture the professor gave at the last class.
Jack Oh, that was an interesting lecture, wasn’t it ?
Anna Yeah, that is why I am still thinking about his views.
Jack So, what is your opinion on the topic of marketing?
Anna Marketing merely reflects the needs and wants of consumers. Marketing deals with identifying and meeting human and social needs. Successful goods, including products and services, are those that are demanded or needed by consumers. That is the summary of the views in our textbook. Is that right?
Jack Er, those are the views in our teaching materials.
Anna Well, I think that marketing can sometimes shape consumers needs and wants. It helps us in making major decisions like what car to buy; what realtor to use; to not so major decisions like what computer to buy, where to shop for clothes, groceries etc.
Jack Uh...for instance...
Anna [regaining train of thought]
Er, the marketer that uses the catchiest phrases; the funniest ads; the latest music in their ads and or the coolest celebrities in their ads, are usually the ones that get our attention... We tend to buy for some of these reasons, and so this proves that our needs are shaped by marketing.
Jack Uh... [thinking]
Hmmm...that sounds reasonable.
Anna So...
Jack But, I think buying from one retailer over another, because their marketing is better or more convincing is not saying that the marketer is shaping or creating a need though.
Anna Oh? Why?
Jack The need or want is established already in the buyers mind. It is up to the marketers to make their product stand out among the competition, so that you, satisfy your need with their product.
Anna Uh... [thinking]
Er...although marketing has been defined as satisfying customer needs and wants, I tend to agree with the critics. Marketers sometimes have "tremendous" swaying powers on encouraging consumers to spend more money than they should on goods or services that they simply do not need.
Jack That is interesting, go on.
Anna You see, I don’t need a new computer, but Microsoft has a more updated one that’s much faster and "it will make my life so much easier"(so they say). I have a 1999 Mazda. It runs fine, but the advertisement for the new 2005 Mazda is sticking in my mind. Will I buy that new Mazda 626, hmmm?
Jack Excellent. You seem to have thought about the topic deeply. Next class, you can discuss it with the professor, then we can hold a debate.
Anna [leaving]
Great. I think other students will also be excited to discuss the topic. I wanna go to the library to find reference books for the discussion. Bye!
Jack Okay, bye!
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer.
7. Why does Anna go to see her classmate?
8. Why does the woman think that marketing can sometimes shape consumers’ needs and wants?
9. What is Jack’s suggestion for the next business class?
Listen again to part of the conversation. Then answer the question.
Jack
But, I think buying from one retailer over another, because their marketing is better or more convincing is not saying that the marketer is shaping or creating a need though.
Anna
Oh? Why?
10. Why does Anna say this?
Anna
Oh? Why?
Listen again to part of the conversation. Then answer the question.
Jack
Excellent. You seem to have thought about the topic deeply. Next class, you can discuss it with the professor, then we can hold a debate.
11. What can be inferred about Jack?
选项
A、She realizes that marketers can use strategies to influence customers.
B、She finds out that the latest music and the coolest celebrities are attractive.
C、She is worried that the marketers control customers’ demands.
D、She realizes that phrases and advertisements can attract customers’ attention.
答案
A
解析
本题为细节题,考查考生能否听懂并记住听力材料中明确表述的细节或事实。题目问:为什么女生认为营销有时可以引导消费者的需要和需求?从对话可知她之所以这样认为,是因为商家利用各种手段来影响人们去购买本不打算购买的东西,所以选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3945249.html
相关试题推荐
NarratorListentopartofaconversationbetweentostudents.Nowgetreadyto
NarratorListentopartofaconversationbetweentostudents.Nowgetreadyto
NarratorListentopartofalectureinabusinessclass.Nowgetreadytoanswe
NarratorListentopartofalectureinabusinessclass.Nowgetreadytoanswe
NarratorListentopartofalectureinabusinessclass.Nowgetreadytoanswe
NarratorListentopartofalectureinabusinessclass.Nowgetreadytoanswe
NarratorListentopartofaconversationbetweentwostudents.Nowgetreadyto
NarratorListentopartofaconversationbetweentwostudents.Nowgetreadyto
NarratorListentopartofaconversationbetweentwostudents.Nowgetreadyto
NarratorListentopartofatalkinananthropologyclass.Nowgetreadytoans
随机试题
A、Itremindshimselfofhisjob.B、Hefeelshappyabouthisclothes.C、Hisbrain
A.contraryB.exclaimedC.extensivelyD.affectedE.priorF.dema
电气技术文字符号分为基本文字符号和辅助文字符号两类。基本文字符号主要表示电气设备
春节期间,单位要求你科室和另一科室同时负责放假期间的值班工作,你科室领导主动承担
普通高中美术课程能让学生得到在其他学科中难以收获的各种体验,主要是因为创作与(
病人侧卧位行臀大肌注射时的要求是A.上腿伸直,下腿稍弯曲 B.下腿伸直,上腿稍
员工持股的()要求对每个员工把得股份数旱作出限制A.广泛参与原则 B.有限
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
商业银行薪酬机制一般坚持的原则是()。A.薪酬机制与公司治理要求相统一 B.
下列各项中,不符合有关增值税纳税地点规定的是()。A、进口货物,应当由进口人或其
最新回复
(
0
)