首页
登录
职称英语
Anyone who doubts that children are born with a healthy amount of ambition n
Anyone who doubts that children are born with a healthy amount of ambition n
游客
2025-01-31
36
管理
问题
Anyone who doubts that children are born with a healthy amount of ambition need spend only a few minutes with a baby eagerly learning to walk or a headstrong toddler starting to talk. No matter how many times the little ones stumble in their initial efforts, most keep on trying, determined to master their amazing new skill. It is only several years later, around the start of middle or junior high school, many psychologists and teachers agree, that a good number of kids seem to lose their natural drive to succeed and end up joining the ranks of underachievers. For the parents of such kids, whose own ambition is often inseparately tied to their children’ s success, it can be a
bewildering
, painful experience. So it is no wonder some parents find themselves hoping that ambition can be taught like any other subject at school.
It’ s not quite that simple. "Kids can be given the opportunities, but they can’t be forced," says Jacquelynne Eccles, a psychology professor at the University of Michigan who led a study examining what motivated first-and-seventh-graders in three school districts. Even so, a growing number of educators and psychologists do believe it is possible to
unearth
ambition in students who don’ t seem to have much. They say that by instilling confidence, encouraging some risk taking, being accepting of failure and expanding the areas in which children may be successful, both pa-rents and teachers can
reignite
that innate desire to achieve.
Dubbed Brainology, the unorthodox approach uses basic neuroscience to teach kids how the brain works and how it can continue to develop throughout life. The message is that everything is within the kids’ control, that their intelligence is malleable.
Some experts say our education system, with its strong emphasis on testing and rigid separation of students into different levels of ability, also bears blame for the disappearance of drive in some kids. Some educators say it’ s important to expose kids to a world beyond homework and tests, through volunteer work, sports, hobbies and other extracurricular activities. "The crux of the issue is that many students experience education as irrelevant to their life goals and ambitions," says Michael Nakkula, a Harvard education professor who runs a Boston-area mentoring program called Project IF(Inventing the Future), which works to get low-income underachievers in touch with their
aspirations
. The key to getting kids to aim higher at school is to tell them the notion that classwork is irrelevant is not true, to show them how doing well at school can actually help them fulfill their dreams beyond it. Like any ambitious toddler, they need to understand that they have to learn to walk before they can run. [br] Paragraph 1 mentions some parents who would see their kids’ failure as______.
选项
A、natural
B、trivial
C、intolerable
D、understandable
答案
C
解析
根据文中第一段的内容“For the parents of such kids,whose own ambition is ofteninseparately tied to their children’s success,it can be a bewildering,painful experience.”可知,对于那些将自己的抱负与孩子的成功紧密结合的家长来说,孩子的失败是令他们困惑和痛苦的,所以C项intolerable“无法忍受的,难耐的”符合题意。A项“自然的,天然的”,B项“琐碎的,不重要的”,D项“可理解的,能够懂的”,这三个词语和文中表达的父母的感想不符合。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3937132.html
相关试题推荐
Children’sliteraturetracesitsbeginningstopreliteratetimes,whenancie
Children’sliteraturetracesitsbeginningstopreliteratetimes,whenancie
Children’sliteraturetracesitsbeginningstopreliteratetimes,whenancie
Children’sliteraturetracesitsbeginningstopreliteratetimes,whenancie
Children’sliteraturetracesitsbeginningstopreliteratetimes,whenancie
Withoutthemusic,thechildrenwouldhavenothadsomuchfun.A、wouldn’tbehav
______getolder,thegamestheyplaybecomeincreasinglycomplex.A、ChildrenB、Ch
Thechildrenshouldsay"thankyou"toyouwhenyougavethemgifts.A、hadsaidB
Yourimproperwordswillgive______todoubtsconcerningyourtrueintentions.A、r
Lifeinsurance,beforeavailableonlytoyoung,healthypersons,cannowheobta
随机试题
Asarule,thereismoregenuinesatisfaction,atruerlife,andmoreobtain
Hesurvivedtheplanecrash,only(die)______inthedesertlater.todie本题考查固定结
TheStoneAge,theIronAge.Entireepochshavebeennamedformaterials.So
PassageFour[br]Amongthenamedpeoplementionedinthepassage,whoismostl
()productsoftenfeaturegameswithle
某政府机关在城市繁华地段建一幢办公楼。在施工招标文件的附件中要求投标人具有垫资能
下列不属于普萘洛尔不良反应的是A.高血压B.诱发心律衰竭C.房室传导阻滞D.诱发
患者女,71岁。因慢性阻塞性肺气肿入院。护士发现患者有明显的呼吸困难及口唇发绀,
地理信息系统最基本的功能是将分散收集到的各种空间、属性信息输入到计算机中,建立起
下列关于物质在体内氧化和体外燃烧的特点,哪 一项是正确的A.都需催化剂 B.
最新回复
(
0
)