首页
登录
职称英语
Which statement about the Scottish independence referendum is correct? [br] [or
Which statement about the Scottish independence referendum is correct? [br] [or
游客
2025-01-25
36
管理
问题
Which statement about the Scottish independence referendum is correct? [br]
The Scottish independence referendum was a referendum on Scottish independence that took place in Scotland on 18 September 2014.
The independence referendum question was "Should Scotland be an independent country?". The "No" side won, with 2,001,926 (55.3%)voting against independence and 1,617,989 (44. 7% )voting in favor. The turnout of 84. 6% was the highest recorded for an election or referendum in the United Kingdom since the introduction of universal suffrage.
The Scottish Independence Referendum Bill, setting out the arrangements for this referendum, was passed by the Scottish Parliament in November 2013, following an agreement between the Scottish and the United Kingdom governments, and was enacted as the Scottish Independence Referendum Act 2013. To pass, the independence proposal required a simple majority. With some exceptions, all European Union or Commonwealth citizens resident in Scotland aged 16 or over could vote, a total of almost 4. 3 million people. Yes Scotland was the main campaign group for independence, while Better Together was the main campaign group in favor of maintaining the union. Many other campaign groups, political parties, businesses, newspapers and prominent individuals were also involved. Prominent issues raised by the Better Together campaign during the referendum included which currency an independent Scotland would use, public expenditure, EU membership, and North Sea oil.
Queen Elizabeth II issued a politically neutral statement following the referendum, stating that it was " a result that all of us throughout the United Kingdom will respect. " She said that she and her family would support all efforts to " work constructively for the future of Scotland and indeed all parts of this country. "
Prime Minister David Cameron said he was "delighted" with the result, going on to say that " it would have broken my heart to see our United Kingdom come to an end and I know that this sentiment was shared not just by people across our country but also around the world".
Alex Salmond, the Scottish First Minister, stated that he accepted the "verdict of the people" and called upon "all Scots to follow suit in accepting the democratic verdict of the people of Scotland". He called the referendum a "triumph for the democratic process and for participation in politics".
选项
A、No Scotland.
B、Better Together.
C、Yes Scotland.
D、Political parties, business, newspapers etc..
答案
A
解析
根据全文可以得知,支持对苏格兰公投的团体分别是“Yes Scotland”和“Better Together”,其他政党、企业和媒体也有参与。所以A项没有参与进来,为正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3928816.html
相关试题推荐
Thestatementis______incorrect.A、substantiallyB、inherentlyC、exhaustedlyD、pru
Thelenientdecisionofthedeancausedangeramongtheprofessors.A、correctB、u
DrWhitecheckedthepatient’ssignscarefullybeforemakinghisstatement.A、sy
Hecouldhardlybelievehisluckwhenhis______responseturnedouttobecorrect
Weare,ofcourse,______butInTouchwritesthatthesourcepreviouslycorrectl
Dr.StevensoncheckedNick’ssignscarefullybeforemakinghisstatement.A、synon
Hecouldhardlybelievehisluckwhenhis____responseturnedouttobecorrect
A_________teacherspendshourspreparingforclassesandcorrectingthestudents
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhaveheard?[br]
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhaveheard?[br]
随机试题
Peoplecutpaperwithit.[br]Peoplecanswiminit.C根据句意“人们可以在里边游泳”,即pool。
•Lookatthenotesbelow.•Youwillhearawomancheckingdetailsofherappoin
()个人贷款()储蓄银行[br]()定期储蓄账户()存款单C,L
万用表是电子测量中最常用的工具,它能测量()等。A.电流 B.电压 C
平面图上定位轴线的编号,宜标注在图样的()。A.上方与右侧 B.下方与左侧
客户申请个人抵押授信额度时没有明确指定使用用途,因此贷款不需要提供用途证明。(
患者,女性,30岁,腰痛、尿频、尿急,血压21.3/13.3kPa(160/10
甲乙订立借款合同一份,作如下约定:甲借给乙1万元,乙交付甲一套黄金饰品作质押
诊断胆囊结石首选的检查方法是 A.腹部X线平片 B.B超 C.口服胆囊造
(2021年真题)下列现文明施工的管理措施中,属于现消防、防火管理措施的有(
最新回复
(
0
)