首页
登录
职称英语
According to the article, people named this stuff "flammable ice" because______
According to the article, people named this stuff "flammable ice" because______
游客
2025-01-25
47
管理
问题
According to the article, people named this stuff "flammable ice" because______ [br]
Buried below the seabed around Japan, there are beds of methane, trapped in molecular cages of ice. In some places, the sediment covering these deposits of frozen water and methane has been eroded away, leaving whitish mounts of what looks like dirty ice rearing up out of the seafloor.
Take a chunk of this stuff up to the surface and it looks and feels much like ice, except for a give-away fizzing sensation in the palm of your hand, but put a match to it and it doesn’t just melt, it ignites. Large international research programs and companies in Japan, among other countries, are racing to retrieve this strange, counter-intuitive substance — known as fiery ice — from beneath the seafloor to use its methane for fuel. If all goes to plan, they may even start extraction by the end of the next decade. But the journey so far has been far from smooth.
There’s no doubt that methane hydrates could offer a major source of fuel, with recent estimates suggesting they constitute about a third of the total carbon held in other fossil fuels such as oil, gas and coal. Several nations, notably Japan, want to extract it. It is not hard to find, often leaving a characteristic seismic signature that can be detected by research vessels. The problem is retrieving that gas and bringing it to the surface.
"One thing that’s clear is that we’re never going to go down and mine these icelike deposits, " says Carolyn Ruppel, who leads the US Geological Survey’s Gas Hydrates Project.
It all comes down to physics. Methane hydrates are simply too sensitive to pressure and temperature to simply dig up and haul to land. They form at typically several hundred metres beneath the seafloor at water depths of about 500 metres, where pressures are much higher than at the surface, and temperatures are close to 0°C. Take them out of these conditions, and they begin to break down before the methane can be harnessed. But there are other ways to do it.
选项
A、There are methane hydrates in flammable ice.
B、The reason of racing to retrieve fiery ice from beneath the seafloor is to use its methane for fuel.
C、Only buried below the seabed around Japan, there are beds of methane, trapped in molecular cages of ice.
D、The journey of extracting fiery ice so far has been far from smooth.
答案
C
解析
信息理解题。根据原文“Buried below the seabed around Japan,there are beds of methane.trapped in molecular cages of ice”可知,甲烷被困在冰晶水分子中,由此可推断出可燃冰中含有甲烷,A选项所述内容正确,但与题目要求不符,故A选项错误;原文只提到“在日本周边的海底之下,埋藏着甲烷储层”,并没有强调甲烷储层只埋藏在日本周边的海底之下,C选项描述有误,为正确选项;原文中说“Large international research programs and companies in Japan,among other countries,are racing to retrieve this strange,counter-intuitive substance—known as fiery ice—from beneath the seafloor to use its methane for fuel.If all goes to plan,they may even start extraction by the end of the next decade.But the journey SO far has been far from smooth”,由此可知,开采可燃冰是为了获取其中的甲烷燃料,而目前可燃冰的开采进展远远称不上顺利,B和D选项的描述正确,不符合题目要求。故选C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3928642.html
相关试题推荐
Thefirstandmostimportantagentsofsocializationarethepeoplewhocare
Thefirstandmostimportantagentsofsocializationarethepeoplewhocare
Thefirstandmostimportantagentsofsocializationarethepeoplewhocare
Somepeopleassociatemigrationmainlywithbirds.Birdsdotravelvastdist
Somepeopleassociatemigrationmainlywithbirds.Birdsdotravelvastdist
Somepeopleassociatemigrationmainlywithbirds.Birdsdotravelvastdist
Somepeopleassociatemigrationmainlywithbirds.Birdsdotravelvastdist
Somepeopleassociatemigrationmainlywithbirds.Birdsdotravelvastdist
Somepeopleassociatemigrationmainlywithbirds.Birdsdotravelvastdist
Theflowersinthevaseshriveledbecausetheyhadn’tbeenwateredforaweek.A、
随机试题
Iamsurprised______theexamisprettydifficult.A、withwhatyouwerethinking
在债务未清偿前遗产已经被分割的,同时有遗嘱继承、法定继承和遗赠的,应当先由()用
()是标志客观实在的哲学范畴,这种客观实在是人通过感觉感知的,它不依赖于我们的
在Word的页面视图方式下,在屏幕上看到的与打印出来的文稿(文字、图片、页眉、页
下列财政政策措施中将导致国民收入水平增长最大的是()。A.政府增加购买500亿
A.矩形横截面轴 B.椭圆横截面轴 C.圆形横截面轴 D.各种形状横截面轴
根据《合伙企业法》,下列各项中,可以作为普通合伙人出资形式,但不得作为公司股东出
问题解决(2009年浙江)
为保护铅作业人员神经系统的功能,在临床上常使用( )。A.维生素B1,B12,
苯海拉明不具有的药理作用是A.局麻作用 B.镇静作用 C.催眠作用 D.抗
最新回复
(
0
)