首页
登录
职称英语
The ocean bottom — a region nearly 2. 5 times greater than the total land ar
The ocean bottom — a region nearly 2. 5 times greater than the total land ar
游客
2025-01-21
43
管理
问题
The ocean bottom — a region nearly 2. 5 times greater than the total land area of the Earth — is a vast
frontier
that even today is largely unexplored and uncharted. Until about a century ago, the deep-ocean floor was completely
inaccessible
, hidden beneath waters averaging over 3, 600 meters deep. Totally without light and subjected to intense pressures hundreds of times greater than at the Earth’s surface, the deep-ocean bottom is a hostile environment to humans, in some ways as forbidding and remote as the void of
outer space
.
Although researchers have taken samples of deep-ocean rocks and sediments for over a century, the first detailed global investigation of the ocean bottom did not actually start until 1968, with the beginning of the National Science Foundation’s Deep Sea Drilling Project(DSDP). Using techniques first developed for the offshore oil and gas industry, the DSDP’s drill ship, the Glomar Challenger, was able to maintain a steady position on the ocean’s surface and drill in very deep waters,
extracting
samples of sediments and rock from the ocean floor.
The Glomar Challenger completed 96 voyages in a 15-year research program that ended in November 1983. During this time, the vessel logged 600,000 kilometers and took almost 20, 000 core samples of seabed sediments and rocks at 624 drilling sites around the world. The Glomar Challenger’s core samples have allowed geologists to reconstruct what the planet looked like hundreds of millions of years ago and to calculate what it will probably look like millions of years in the future. Today, largely on the
strength
of evidence gathered during the Glomar Challenger’s voyages, nearly all earth scientists agree on the theories of plate tectonics and continental drift that explain many of the geological processes that shape the Earth.
The cores of sediment drilled by the Glomar Challenger have also yielded information critical to understanding the world’s past climates. Deep-ocean sediments provide a climatic record stretching back hundreds of millions of years, because they are largely isolated from the mechanical erosion and the intense chemical and biological activity that rapidly destroy much land-based evidence of past climates. This record has already provided insights into the patterns and causes of past climatic change — information that may be used to predict future climates. [br] The Deep Sea Drilling Project was significant because it was______.
选项
A、an attempt to find new sources of oil and gas
B、the first extensive exploration of the ocean bottom
C、composed of geologists from all over the world
D、funded entirely by the gas and oil industry
答案
B
解析
细节题型。参看第二段第一句…the first detailed global investigation of the oceanbottom.
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3922699.html
相关试题推荐
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
Insuranceisthesharingof【C1】________Nearlyeveryoneisexposed【C2】_______
随机试题
Thepoliceinthebigcitywerelookingforathief.Atlasttheycaughthim
HenryDavidThoreauwastheauthoroftheworld-famousA、NatureB、RavenC、Walden,
[originaltext]Moderator:Thismonth,manyhighschoolseniorshaveeitherj
国家发改委会同工业和信息化部、农业部、商务部等16个部门共同制定《降低流通费用提
关于轮状病毒肠炎的临床表现,正确的是A.多发生在气温较高的季节 B.2岁以上婴
关于抗组胺药物赛庚啶的叙述不正确的是A.有中枢镇静作用和抗胆碱作用 B.有较强
一位著名企业家从百折不挠的拼搏经历中总结出了“冰淇淋哲学”,即卖冰淇淋必须从冬天
袁某认为中川区房产管理局对他的房产信息记载有误,要求更正,该局拒绝。袁某
尚佳公司是中国第一家定位于纯互联网食品品牌的企业。为了确保食品原材料的安全及质量
在火力发电厂的二次线设计中,对于电压互感器,下列哪条设计原则是不正确的?()A
最新回复
(
0
)