首页
登录
职称英语
Listen to the following passage. Write in English a short summary of around 150-
Listen to the following passage. Write in English a short summary of around 150-
游客
2025-01-17
33
管理
问题
Listen to the following passage. Write in English a short summary of around 150-200 words of what you have heard. You Will hear the passage only once and then you will have 25 minutes to finish your summary. This part of the test carries 20 points. You may need to scribble a few notes to write your summary.
Investing in the stock market has always been more profitable than putting money into a traditional savings account. However, it is only in the last few years that private share ownership has become accepted as a reliable form of investment. There are many reasons why more and more people are buying shares. To begin with, the whole process is now far more flexible and user-friendly and public awareness of investment products and their tax implications is a lot higher. Even more importantly, this awareness means people now realize that in the medium-to long-term shares are far more lucrative than deposit accounts. Today, people are also more likely to invest in a company for ethical masons or as a show of support for that company.
When deciding to invest in shares, it is essential to think about your objectives. In order to avoid an expensive mistake, you need to consider your existing short- and long-term financial commitments and how quickly you expect to see a return on your investment. Most importantly, you need to decide the extent to which you are prepared to speculate and then select the investment products which best reflect your attitude towards the perils inherent in any stock market investment.
Recently, newspapers have been full of stories of investors realizing massive profits, usually in connection with the flood of Internet companies that have issued shares in the last 12 months. Such companies, however, are anything but a safe investment. Although people have been attracted by the phenomenal rate at which these companies are expanding, many investors have seen their shares fall well below the issue price within months of buying them.
Private investors unwilling to tolerate high levels of risk can reduce this uncertainty by buying shares in blue chip companies, which are established organizations such as banks or large international corporations. Although such an investment may minimize risk, it also limits the potential profits. Some investors try to remove the element of risk by closely monitoring stock market movements on a daily basis or by paying a regular sum into a managed fund over a long period of time. However, no matter how carefully people follow the markets or what expert advice they receive, statistics show that the safest option is to spread risk by investing in a wide range of different companies across different sectors.
As a first-time investor, it is vital to seek professional advice. Consultants can provide information on how to invest in the most attractive companies in both the UK and overseas. They can explain how stocks, shares, unit trusts and bonds actually work, how much each type of investment costs and, most importantly, which products best match their clients’ requirements.
One reliable way of managing investments is through a broker, who charges a brokerage fee in the form of a percentage of the money invested. An alternative method is to deal in shares on the Internet. This incurs none of the regular broker’s commission and investors can therefore easily afford to buy and sell shares more regularly. However, although some potential investors may find online trading exciting, they should be aware that direct trading is perhaps the least secure way of approaching the stock market, with few investors having the necessary skills and knowledge to make any profit whatsoever, never mind the fortunes popularized by the media.
选项
答案
Investing in the stock market has always been more profitable than potting money into a traditional savings account. However, it is only in the last few years that private share ownership has become accepted as a reliable form of investment. There are many reasons why more and more people are buying shares. To begin with, the whole process is now far more flexible and user-friendly and public awareness of investment products and their tax implications is a lot higher. Even more importantly, this awareness means people now realize that in the medium to long-term shares are far more lucrative than deposit accounts. Today, people are also more likely to invest in a company for ethical reasons or as a show of support for that company.
When deciding to invest in shares, it is essential to think about your objectives. In order to avoid an expensive mistake, you need to consider your existing short-and long-term financial commitments and how quickly you expect to see a return on your investment. Most importantly, you need to decide the extent to which you are prepared to speculate and then select the investment products which best reflect your attitude towards the perils inherent in any stock market investment.
Recently, newspapers have been full of stories of investors realizing massive profits, usually in connection with the flood of Internet companies that have issued shares in the last 12 months. Such companies, however, are anything but a safe investment. Although people have been attracted by the phenomenal rate at which these companies are expanding, many investors have seen their shares fall well below the issue price within months of buying them.
Private investors unwilling to tolerate high levels of risk can reduce this uncertainty by buying shares in blue chip companies, which are established organizations such as banks or large international corporations. Although such an investment may minimize risk, it also limits the potential profits. Some investors try to remove the element of risk by closely monitoring stock market movements on a daily basis or by paying a regular sum into a managed fund over a long period of time. However, no matter how carefully people follow the markets or what expert advice they receive, statistics show that the safest option is to spread risk by investing in a wide range of different companies across different sectors.
As a first-time investor, it is vital to seek professional advice. Consultants can provide information on how to invest in the most attractive companies in both the UK and overseas. They can explain how stocks, shares, unit trusts and bonds actually work, how much each type of investment costs and, most importantly, which products best match their clients’ requirements.
One reliable way of managing investments is through a broker, who charges a brokerage fee in the form of a percentage of the money invested. An alternative method is to deal in shares on the Internet. This incurs none of the regular broker’s commission and investors can therefore easily afford to buy and sell shares more regularly. However, although some potential investors may find online trading exciting, they should be aware that direct trading is perhaps the least secure way of approaching the stock market, with few investors having the necessary skills and knowledge to make any profit whatsoever, never mind the fortunes popularized by the media.
解析
一、主干内容表达部分:
这部分内容为文章的主干内容,是综述的主要点信息。
1.Investing in the stock market has always been more profitable than putting money into a traditional savings account.
[分析] 本句点明了全文讨论的主题,是全文的框架性内容。
2.There are many reasons why more and more people are buying shares,
[分析] 越来越多的人开始买股票的原因是文章谈论股票话题时必不可少的内容,因此是全文的框架性内容。
3.When deciding to invest in shares,it is essential to think about your objectives.
[分析] 本句位于段首,是全段中心句,概括该段主要内容。同时该句的建议为本文提出的重要观点之一,因此是全文的框架性内容。
4.As a first-time investor,it is vital to seek professional advice.
[分析] 本句本句位于段首,是全段中心句,概括该段主要内容。同时该句的建议为本文提出的重要观点之一,因此是全文的框架性内容。
5.One reliable way of managing investments is through a broker... An alternative method is to deal in shares on the Internet.
[分析] 本部分概括了全段主要内容,是文章的主要论点之一,因此是全文的框架性内容。
二、支持性细节表达部分
这部分内容为主要点的重要支持性细节,是综述的次要点信息。
1.TO begin with,the whole process is now far more flexible and user-friendly and public awareness of investment products and their tax implications is a lot higher.
[分析] 本句具体阐述了人们买股票的原因,是全文主要内容的具体化,是重要的支持性细节。
2.People now realize that in the medium-to long-term shares are far lucrative than deposit accounts.
[分析] 本句具体阐述了人们买股票的原因,是全文主要内容的具体化,是重要的支持性细节。
3.Today,people are also more likely to invest in a company for ethical reasons or as a show of support for that company.
[分析] 本句具体阐述了人们买股票的原因,是全文主要内容的具体化,是重要的支持性细节。
4.In order to avoid an expensive mistake,you need to consider your existing short-and long-term financial commitments and how quickly you expect to see a return on your investment.
[分析] 本句进一步说明了文中提出的重要建议,是对全段中心句的必要说明,因此是重要的支持性细节。
5.You need to decide the extent to which you are prepared to speculate and then select the investment products which best reflect your attitude towards the perils inherent in any stock market investment.
[分析] 本句进一步说明了文中提出的重要建议,是对全段中心句的必要说明,因此是重要的支持性细节。
6.Internet companies are anything but a safe investment.
[分析] 本句总结全段内容,得出的观点有力地支持了全文主要论点,因此是重要的支持性细节。
7.Private investors unwilling to tolerate high levels of risk can reduce this uncertainty by buying shares in blue chip companies.
[分析] 本句将文章重要观点具体化,是对结构性内容的必要补充,因此是重要的支持性细节。
8.However,no matter how carefully people follow the markets or what expert advice they receive,statistics show that the safest option is to spread risk by investing in a wide range of different companies across different sectors.
[分析] 本句位于段尾,在总结全段的基础上提出自身见解,进一步丰富了全文主要内容,因此是重要的支持性细节。
9.Consultants can provide information on how to invest in the most attractive companies in both the UK and overseas.
[分析] 本句是对全段中心句,既全文重要内容之一的补充和完善,因此是重要的支持性细节。
10.However,although some potential investors may find on-line trading exciting,they should be aware that direct trading is perhaps the least secure way of approaching the stock market, with few investors having the necessary sells and knowledge to make any profit whatsoever, never mind the fortunes popularized by the media.
[分析] 本句位于全文结尾,提出说者观点,也是对最后一段中主要观点的概括,因此是重要的支持性细节。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3917412.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[br][originaltext]
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[br][originaltext]
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[br][originaltext]
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[originaltext]TheNa
Whichofthefollowingstatementsistrueof"Earth’sOzoneLayer"?[br][origi
Whichofthefollowingstatementsistrueof"Earth’sOzoneLayer"?[br][origi
Listentothefollowingpassage.WriteinEnglishashortsummaryofaround150-
Listentothefollowingpassage.WriteinEnglishashortsummaryofaround150-
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[br][ori
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[originalt
随机试题
Cancomputersreason?Reasoningrequirestheindividualtotakeagivenset
B英国地理。询问英国最高的山是什么,答案是本尼维斯山,位于苏格兰,海拔1343米。
[originaltext]There’sanendlessamountofscientificdataprovingthatdogs
舒巧从1983年至1987年连续创作了《画皮》、《玉卿嫂》、《铜雀伎》、《长恨歌
某煤矿为增值税一般纳税人,主要从事煤炭开采、原煤加工、洗选煤生产业务,同时在地面
女孩,7岁。因浮肿、尿少半个月入院。体检:神志清,颜面、四肢中度浮肿,凹陷性,心
患儿,男,10个月。阵发性哭闹、呕吐8小时,果酱样大便2次,腹部有腊肠样包块,考
我国现代著名教育思想家陶行知认为幼儿教育应解放儿童的()。A.主动性 B.活动
请问绩效管理中有哪些矛盾冲突?应如何化解这些矛盾冲突?
(2018年真题)信托法律关系中的受益人由()指定。A.受托人 B.信托
最新回复
(
0
)