首页
登录
职称英语
How much will Lenovo pay in cash to purchase IBM? [br] [originaltext] Lenovo
How much will Lenovo pay in cash to purchase IBM? [br] [originaltext] Lenovo
游客
2025-01-17
33
管理
问题
How much will Lenovo pay in cash to purchase IBM? [br]
Lenovo Group has agreed to pay US $ 1. 25 billion for IBM’s personal computer business, lifting China’s largest PC maker to third in global rankings and giving it a globally recognized brand.
Lenovo will pay US $ 600 million in cash and US $ 650 million in stock, Lenovo chief executive Yang Yuanqing said at a press conference in Beijing.
Lenovo will also assume US $ 500 million of debt. IBM will hold an 18. 9 percent stake in Hong Kong-listed Lenovo after the acquisition, which is expected to be completed in the second quarter. The purchase vaults Lenovo from eighth place among PC makers, giving the company a leg up in a global market now dominated by US manufacturers Dell and Hewlett-Packard.
"It’s a good move for IBM," said Jason Maxwell, an analyst at Los Angeles-based TCW Group, which owns IBM shares. "It fits with their decade-old strategy of disinvesting in those areas where they don’t have an advantage. " IBM sold its hard-disk drive business in 2002 after the technology behind the products became widely available and easy to copy, leading to depressed profits. The same thing has happened in PCs as consumers use new items such as mobile phones to access the Internet. IBM, which made its first PC in 1981 and won orders by catering to businesses, retreated from selling its Aptiva PCs to retailers in the US in 1999 and decided to sell over the Internet.
Lenovo, based in Beijing, will reap benefits of the world’s third most recognized brand— IBM’s brand name is worth US $53.8 billion, according to a survey by Interbrand.
选项
A、Lenovo can use a world-famous brand name for some time.
B、Lenovo can hold 18. 9% of the stocks of IBM.
C、Lenovo can enter into the area of catering to businesses over the Internet.
D、Lenovo can shake off a US $ 500 million debt.
答案
A
解析
1)掌握同义词替换,题干中advantage与原文reap benefits of意思相当,由此可正确定位相关信息;2)注意重要信息的反复出现,在原文中brand一词在相关句中反复出现,提示听者注意。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3916960.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingistrueabouttheimmunitytoHIV?[br][originaltext]Ab
WhichofthefollowingistrueabouttheimmunitytoHIV?[originaltext]About10
BeseraKostavaisthemasterofceremoniesfortheconcert.[br][originaltext]
BeseraKostavaisthemasterofceremoniesfortheconcert.[br][originaltext]
BeseraKostavaisthemasterofceremoniesfortheconcert.[originaltext]Towel
[originaltext]Nonuclearornewnuclear?Itisabigquestionforenergypo
[originaltext]Nonuclearornewnuclear?Itisabigquestionforenergypo
[originaltext]Nonuclearornewnuclear?Itisabigquestionforenergypo
[originaltext]Japan’sdivorceraterosetoarecordhighlastyear,reflect
[originaltext]Japan’sdivorceraterosetoarecordhighlastyear,reflect
随机试题
Proceedingwithoutadefiniteplanforupcominglabornegotiations,likethefir
What’stheearliestrecordofalcoholabout?[br][originaltext]W:Hasalcohola
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhas
TheradicaltransformationoftheSovietsocietyhadaprofoundimpactonwo
[originaltext]W:Andwhendidyoubeginthissortofwork?M:Let’sseenow...
如图所示,
游客泛舟在昆明湖上,回首瞭望,佛香阁高高耸立,阁下回廊蜿蜒在林木之间,游人如鲫。
痹证着痹的主症特点是( )。A.肢体关节疼痛,游走不定 B.肢体关节疼痛,遇
房地产价格与一般物品的价格的相同之处表现在()。A:都是价格,用货币表示 B
(2019年真题)患者,女,52岁,因“闭经1年,潮热、情绪波动、严重失眠半年”
最新回复
(
0
)