首页
登录
职称英语
Why have the Americans developed space shuttle according to the passage? [br] [
Why have the Americans developed space shuttle according to the passage? [br] [
游客
2025-01-17
35
管理
问题
Why have the Americans developed space shuttle according to the passage? [br]
Ever since the Apollo moon landings, the idea of human expeditions to the Mars has come up repeatedly as the kind of grand adventures that would give focus, purpose, and inspirational lift to the space program. But confronted with the cost — estimated at $ 150 billion last week — presidents starting with Richard Nixon and others have flinched and resorted to halfway measures like the shuttle.
Sweden’s rejection of the European Union’s common currency was a coldly rational statement of mistrust in the euro. It distanced itself from the stagnant economic performance of the euro zone, and flatly refused to place its monetary future under the sway of big countries like France and Germany, who have bent the euro’s rules to suit themselves.
选项
A、Sweden refuses to join the euro framework.
B、Some big countries tailor the euro’s rules to their own benefits.
C、Euro is not a reliable currency in the world market.
D、The euro zone is suffering from a sluggish economy.
答案
C
解析
事实细节的理解和判断。将各选项中关键词与原文对比,发现选项A的说法可与原文第一句“Sweden’s rejection of the European Union’s common currency…”相对应,选项B的说法可与原文“…big countries like France and Germany,who have bent theeuro’s rules to suit themselves”相对应; 选项D的说法可与原文“It distanceditself from the stagnant economic performance of the euro zone”相对应;只有选项C的说法在原文中找不到对应,因此该项的说法是错误的。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3916893.html
相关试题推荐
ButitturnsoutAmericansarenowblowingevenmoremoneythaneverbeforeonw
Onlyone-fifthofAmericanssawoilasthechiefmasonthattheU.S.madeawar
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
One’sknowledgeoftheworld,accordingtohumanists,islargelyderivedbyobse
ThefactthatmostAmericansliveinurbanareasdoesnotmeanthattheyres
随机试题
______everythingmeanstoknownothing.A、ToknowB、KnowingC、OneknowsD、Youkno
Usually,therearetworeasonstopursuescientificknowledge:forthesakeo
______fromhisexpression,heisinlowspirits.A、JudgedB、JudgingC、Beingjudg
Whatarethetwospeakerstalkingabout?[originaltext]Woman:SothisistheInt
A.0 B.1 C.-π/2 D.π/2
某人的红细胞与B型血血清凝集,而其血清与B型血的红细胞不凝集,此人血型为()A.
属于心理危机干预的对象是()。A.患有严重心理疾病的学生 B.家庭发生重大变
下列关于固定成本的说法,正确的是( )。A.随着销售量的增加,企业的固定成本会
精益化管理评价范围包括()和变电运检管理评价变电设备评价$;$变电运维评价$;$
下列关于机动车交易市场灭火器配置的说法,正确的是()。A.机动车交易市场单具灭
最新回复
(
0
)