首页
登录
职称英语
A battery-driven bus, which is not only quiet and pollution-free but competit
A battery-driven bus, which is not only quiet and pollution-free but competit
游客
2025-01-08
40
管理
问题
A battery-driven bus, which is not only quiet and pollution-free but competitive with the conventional bus on cost and performance has been developed by a group of British companies.
The prototype, fifty-passenger single-deck vehicle, is to go in operation in Manchester shortly, and discussions with the Department of the Environment are expected to lead to a further batch of twenty going into regular passenger service in Manchester within two year and possibly in other cities, including London.
Unlike the small government-sponsored battery bus now undergoing trials in provincial cities, whose low speed and range effectively limits it to city-center operation, the new Silent Rider, with a range 40 miles between charges and a speed of 40 m. p. h. , will take its place with diesel buses for normal urban and sub urban services.
Its capital cost is higher (about 20,000 pounds compared with 1500 pounds) but lower maintenance and fuel costs bring it down to fully competitive cost with the diesel bus over thirteen year without taking into account the environmental benefits. The Chloride battery group--which is developing it in partnership with SELN (South-East Lancashire and North-East Cheshire Passenger Transport Authority) is confident of a market potential of 400 vehicles a year by 1980.
The prototype weighs 16 tons, of which the batteries and passengers account for each. It has a single set of batteries, which take three and a half hours to recharge, against the normal eight hours of passenger traffic.
A larger , Mark II version is being designed with two sets of batteries which can be charged in under a minute. That will allow low-cost night charging and greater operational flexibility. [br] The Mark Ⅱ will have a number of advantages over the prototype. Which of these is NOT one of them?
选项
A、It will carry more passengers.
B、It will have a wider range.
C、It can be used all through the way.
D、It will cost less to recharge.
答案
C
解析
A,B,D均为电瓶车Mark Ⅱ型的优点;C在文章中没有提及,而“它在路途中全部耗尽”显然也不是它的优点。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3904427.html
相关试题推荐
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Aproblem-relatedtothecompetitionforlanduseiswhethercropsshouldbe
Abattery-drivenbus,whichisnotonlyquietandpollution-freebutcompetit
Abattery-drivenbus,whichisnotonlyquietandpollution-freebutcompetit
Abattery-drivenbus,whichisnotonlyquietandpollution-freebutcompetit
Inacompetitiveandfast-pacedmodernsociety,busybusinessexecutivesare
Inacompetitiveandfast-pacedmodernsociety,busybusinessexecutivesare
随机试题
HowmanypollutantscurrentlyexceedWHOguidelinesinallmegacitiesstudied?A、
Hemusthavebeenverydepressedwhenheheardthenews,______?A、mustn’theB、h
Ifyouthinklifeiswonderfulandexpectittostaythatway,thenyoumay
Costly—sometimesabusive—creditcardsarebleedingmillionsofborrowerswho
从社会效果来看,房地产经纪活动的目的是()。A:收取佣金 B:促成和实现房地
A.吡罗昔康B.丙磺舒C.阿司匹林D.对乙酰氨基酚E.双氯芬酸与青霉素合用,可延
新生儿通过母体胎盘获得的免疫球蛋白是()。A.IgA B.IgE C.Ig
某管理局对其所属的企业的生产计划完成百分比采用如下分组,其中最能反映事物本质差异
某储运公司仓储区占地300m×300m,共有8个库房,原用于存放一般货物。 3
意识清楚,兴趣减退,思维迟缓,言语动作减少属于() A.情感淡漠 B.抑郁状
最新回复
(
0
)