首页
登录
职称英语
An Interesting Phenomenon The ability of falling cats to
An Interesting Phenomenon The ability of falling cats to
游客
2025-01-08
36
管理
问题
An Interesting Phenomenon
The ability of falling cats to right themselves in midair and land on their feet has been a source of wonder for ages. Biologists long regarded it as an example of adaptation by natural selection, but for physicists it bordered on the miraculous. Newton’s laws of motion assume that the total amount of spin of a body can not change unless an external torque speeds it up or slows it down. If a cat has no spin when it is released and experiences no external toque, it ought not to be able to twist around as it falls.
In the speed of its execution, the righting of a tumbling cat resembles a magician’s trick. The gyrations of the cat in midair are too fast for the human eye to follow, so the process is obscured. Either the eye must be speeded up, or the cat’s fall be slowed down for the phenomenon to be observed. A century ago the former was accomplished by means of high - speed photography using equipment now available in any pharmacy. But in the nineteenth century the capture on film of a falling cat constituted a scientific experiment.
The experiment was described in a paper presented to the Paris Academy in 1894. Two sequences of twenty photographs each, one from the side and one from behind, show a white cat in the act of righting it self. Grainy and quaint though they are, the photos show that the cat was dropped upside down, with no initial spin, and still landed on its feet. Careful analysis of the photos reveals the secret: As the cat rotates the front of its body clockwise, the rear and tail twist counterclockwise, so that the total spin remains zero, in perfect accord with Newton’s laws. Halfway down, the cat pulls in its legs before reversing its twist and then extends them again, with the desired end result. The explanation was that while no body can acquire spin without torque, a flexible one can readily change its orientation, or phase. Cats know this instinctive ly, but scientists could not be sure how it happened until they increased the speed of their perceptions a thousand fold. [br] How did scientists increase "the speed of their perceptions a thousand fold" ?
选项
A、By analyzing photographs.
B、By observing a white cat in a dark room.
C、By dropping a cat from a greater height.
D、By studying Newton’s Laws of motion.
答案
A
解析
最后一段中间提到:Careful analysis of the photos reveals the secret,最后提到:but scientists could not be sure how it happened until they increased the speed of their perceptions a thousand fold.前后呼应,说明科学家是通过快速摄影并分析照片的“实验”来得出结论的。故答案应为A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3904355.html
相关试题推荐
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevo
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevo
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevo
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevo
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevo
Studiesservefordelight,forornament,andforability.Theirchiefusefo
DreamFunctions Dreamingisacommonphenomenon.
DreamFunctions Dreamingisacommonphenomenon.
DreamFunctions Dreamingisacommonphenomenon.
DreamFunctions Dreamingisacommonphenomenon.
随机试题
Inatelephonesurveyofmorethan2,000adults.21%saidtheybelievedthe
Whenitcomestotheenvironment,aviationhasaratherdirtyreputation.Th
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcen
地理环境不是社会发展的决定性因素。这是因为()A.地理环境不能影响人的心理特点
有关椎骨间连结的说法,正确的是()A.只有前、后纵韧带 B.相邻椎弓板之间
上消化道出血,呕吐物呈咖啡渣样、棕褐色,其原因是A.血红蛋白与硫化物作用 B.
A.多黏菌素B.外用药物C.皮质激素D.性激素E.青霉素可促进骨骼生长的药物是
A.A→B B.B→C C.A→B和B→C都是 D.A→B和B→C都不是
便衣民警小王和小李正在公交车上执行反扒任务。发现跟踪的目标正在扒窃一年轻孕妇的钱
下列关于业主大会的表述正确的是:()A.物业管理区域内全体业主组成业主大会,一
最新回复
(
0
)