首页
登录
职称英语
In recent years American society has become increasingly dependent on its uni
In recent years American society has become increasingly dependent on its uni
游客
2025-01-08
50
管理
问题
In recent years American society has become increasingly dependent on its universities to find solutions to its major problems. It is the universities that have been charged with the principal responsibility for developing the expertise to place men on the moon; for dealing with our urban problems and with our deteriorating environment; for developing the means to feed the world’s rapidly increasing population. The effort involved in meeting these demands presents its own problems. In addition, however, this concentration on the creation of new knowledge significantly impinges on the universities’ efforts to perform their other principal functions, the transmission and interpretation of knowledge--the imparting of the heritage of the past and the preparing of the next generation to carry it forward.
With regard to this, perhaps their most traditionally sanctioned task, colleges and universities today find themselves in a serious bind generally. On the one hand, there is the American commitment, entered into especially since World War I, to provide higher education for all young people who can profit from it. The result of the commitment has been a dramatic rise in enrollments in our universities, coupled with a rad ical shift from the private to the public sector of higher education. On the other hand, there are serious and continuing limitations on the resources available for higher education.
While higher education has become a great "growth industry", it is also simultaneously a tremendous drain on the resources of the nation. With the vast increase in enrollment and the shift in priorties away from education in state and federal budgets, there is in most of our public institutions a significant decrease in per capital outlay for their students. One crucial aspect of this drain on resources lies in the persistent shortage of trained faculty, which has led, in turn, to a declining standard of competence in instruction.
Intensifying these difficulties is, as indicated above, the concern with research, with its competing claims on resources and the attention of the faculty. In addition, there is a strong tendency for the institutions’ organization and functioning to conform to the demands of research rather than those of teaching. [br] According to the passage, one of the causes for the difficulties of American higher education is that ______.
选项
A、the government has stopped giving public institutions as much financial support as it used to
B、America has always been encouraging young people to go to college
C、many public institutions have replaced private ones
D、the government only finances such researches as that of placing man on the moon
答案
A
解析
根据第二段中的...in a serious bind generally...和第三段中的...the shift in priorities away from education in state and federal budges...以及第四段的第一句话,可以推知答案为A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3904070.html
相关试题推荐
Allofuswouldagreethatinordertobesuccessfulinthepresent-daysociety,
"Ido."ToAmericansthosetwowordscarrygreatmeaning.Theycanevenchang
"Ido."ToAmericansthosetwowordscarrygreatmeaning.Theycanevenchang
1 Ibelievethatweallaccepttheprinciplethatanaffluentsocietymustdow
TheAmericanTaxSystemGovernmentsraiserevenuesthroughtaxation
TheAmericanTaxSystemGovernmentsraiserevenuesthroughtaxation
TheAmericanTaxSystemGovernmentsraiserevenuesthroughtaxation
TheAmericanTaxSystemGovernmentsraiserevenuesthroughtaxation
TheAmericanTaxSystemGovernmentsraiserevenuesthroughtaxation
TheAmericanTaxSystemGovernmentsraiserevenuesthroughtaxation
随机试题
After14yearswiththecompany,Mr.Friedmanhasretiredto______moretimetoh
ThediscoveryCenter’sSpecialEventsThemost-visitedinteractivesciencemuseu
HenryviewedMelissaas______;sheseemedtobeagainstanypositionregardless
ItwasabeautifulsummerdayandIwastakingawalkinthedowntownareao
Dianaisso______tosucceedthatnothingwillstopher.A、determinedB、willing
Thelawrequiresthatfurscarrya______.[br]WhichofthefollowingisTRUE?A、
[originaltext]W:Yourexamisover,isn’tit?Whyaren’tyoucheerful?M:Oh,I
所有正直的人都不可能听信一些非正式道的流言。如果该命题为假,那么以下哪一项为真?
图示矩形截面细长压杆,h=2b(图a),如果将宽度b改为h后(图b,仍为细长压杆
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)