首页
登录
职称英语
The word conservation has a thrifty meaning. To conserve is to save and prote
The word conservation has a thrifty meaning. To conserve is to save and prote
游客
2025-01-01
48
管理
问题
The word conservation has a thrifty meaning. To conserve is to save and protect, to leave what we ourselves enjoy in such good condition that others may also share the enjoyment. Our forefathers had no idea that human population would increase faster than the supplies of raw materials; most of them, even until very recently, had the foolish idea that the treasures were "limitless" and" inexhaustible". Most of the citizens of earlier generations knew little or nothing about the complicated and delicate sys tem that inns all through nature, and which means that, as in a living body, an unhealthy condition of one part will sooner or later be harmful to all the others.
Fifty years ago nature study was not part of the school work; scientific forestry was a new idea; timber was still cheap because it could be brought in any quantity from distant woodlands; soil destruction and river floods were not national problems; nobody had yet studied long-term climatic cycles in relation to proper land use; even the word "conservation" had nothing of the meaning that it has for us today.
For the sake of ourselves and those who will come after us, we must now set about repairing the mistakes of our forefathers. Conservation should, therefore, be made a part of everyone’s daily life. To know about the water table in the ground is just as important to us as a knowledge of the basic arithmetic formulas. We need to know why all watersheds need the protection of plant life and why the running current of streams and rivers must be made to yield their full benefit to the soil before they finally escape to the sea. We need to be taught the duty of planting trees as well as of cutting them. We need to know the importance of big, mature trees, because living space for most of man’s fellow creatures on this planet is figured not only in square measure of surface but also in cubic volume above the earth. In brief, it should be our goal to restore as much of the original beauty of nature as we can. [br] It can be inferred from the third paragraph that earlier generations didn’t realize
选项
A、the interdependence of water, soil, and living things
B、the importance of the proper use of land
C、the harmfulness of soil destruction and river floods
D、the extraordinarily rapid growth of population
答案
A
解析
文章第三段先谈"repairing the mistakes of our forefathers”,要把环保作为我们日常生活的一部分,再谈"the water table教育in the ground’的重要性,还有“...the protection of plant life...their full baneful to the soil...planting"等水土保持问题和生物生存空间问题,再联系第一段最后一句“...an unhealthy condition of one part will sooner or later be harmful to a11 the others’,可知我们的先辈没有认识到水、土壤、生物之间相互依存的关系,[A]是正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3894634.html
相关试题推荐
______canbesimplydefinedasthestudyofmeaning.A、SyntaxB、SemanticsC、Prag
Thewordconservationhasathriftymeaning.Toconserveistosaveandprote
"Ido."ToAmericansthosetwowordscarrygreatmeaning.Theycanevenchange
"Ido."ToAmericansthosetwowordscarrygreatmeaning.Theycanevenchange
"Ido."ToAmericansthosetwowordscarrygreatmeaning.Theycanevenchange
SecondLanguageAcquisitionconcentratesonA、code.B、meaning.C、competence.D、pe
Thewordconservationhasathriftymeaning.Toconserveistosaveandprotec
Thewordconservationhasathriftymeaning.Toconserveistosaveandprotec
Thewordconservationhasathriftymeaning.Toconserveistosaveandprotec
Thewordconservationhasathriftymeaning.Toconserveistosaveandprotec
随机试题
Whatdepartmentdothespeakersmostlikelyworkin?[originaltext]W:Well,itl
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchil
驾驶装有安全气囊的汽车可以不系安全带。()
五倍子的药用部位为A.带叶嫩枝的干燥煎膏 B.叶上的虫瘿 C.叶的汁液浓缩干
通过个人收入支出表,可以知道,客户的收入由()共同构成。A:现金收入和股息收入
2012年11月29日,中共中央总书记习近平带领新一届中央领导集体参观中国国家博
基础心理学是研究()。 (A)正常成人心理现象的心理学基础学科 (B
(2017年真题)甲部门是一个利润中心。下列各项指标中,考核该部门经理业绩最适合
关于进口设备到岸价的构成及计算,下列公式中正确的是( )。A.到岸价=离岸价+运
胎膜早破的病因不包括( )。A.钙缺乏 B.维生素C缺乏 C.病原微生物上
最新回复
(
0
)