首页
登录
职称英语
We know that he was baptized on April 26, 1564, so that somewhere between Apri
We know that he was baptized on April 26, 1564, so that somewhere between Apri
游客
2024-12-31
42
管理
问题
We know that he was baptized on April 26, 1564, so that somewhere between April 20 and April 23, four hundred years ago, was born an Englishman who possessed what was probably the greatest brain ever encased in a human skull.
William Shakespeare’s work has been performed without interruption for some three hundred and fifty years everywhere in the world. Scholars and students in every land know his name and study his work as naturally as they study their holy books — the Gospels, the Torah, the Koran, and the others.
For centuries clergymen have spoken Shakespeare’s words from their pulpits; lawyers have used his sentences in addressing juries; doctors, botanists, agronomists, bankers, seamen, musicians, and, of course, actors, painters, poets, editors, and novelists have used words of Shakespeare for knowledge, for pleasure, for experience, for ideas and for inspiration.
It is hard to exaggerate the debt that mankind owes. Shakespeare’s greatness lies in the fact that there is nothing within the range of human thought that he did not touch. Somewhere in his writings, you will find a full-length portrait of yourself, of your father, of your mother, and indeed of every one of your descendants yet unborn.
The most singular fact connected with William Shakespeare is that there is no direct mention in his works of any of his contemporaries. It was as though he knew he was writing for the audiences of 1964 as well as for the audiences of each of those three hundred and fifty years since his plays were produced.
On his way to the Globe Theater he could see the high masts of the Golden Hind in which Sir Francis Drake had circumnavigated the globe. He lived in the time of the destruction of the Spanish Armada, the era in which Elizabeth I opened the door to Britain’s age of Glorlana, and he must have heard of Christendom’s great victory at Lepanto against the Turks which forever insured that Europe would be Christian. Shakespeare’s era was as momentous as our own. Galileo was born in 1564, the same year in which Shakespeare was born, and only a few years before John Calvin laid the foundation for a great new fellowship in Christianity. And yet Shakespeare in the midst of these great events, only seventy years after the discovery of America, did not mention an explorer or a general or a monarch or a philosopher.
The magic of Shakespeare is that, like Socrates, he was looking for the ethical questions, not for answers. That is why there are as many biographies of a purely invented man Hamlet, as there are of Napoleon, Abraham Lincoln, or Franklin D. Roosevelt. We are not sure of many things in this life except that the past has its uses and we know from the history of human experience that certain values will endure as long as there is breath of life on his planet. Among them are the ethics of the Hebrews who wrote the Decalogue, the Psalms, and the Gospels of the Holy Bible, and the marble of the Greeks, the laws of Romans, and the works of William Shakespeare, There are other values which may last through all the ages of man — Britain’s Magna Carta, France’s Rights of Man, and America’s Constitution. We hope so, but we are not yet sure. We are sure of Shakespeare.
Ben Johnson was a harsh critic of Shakespeare during his lifetime. They were contemporaries and competitors. Johnson, a great dramatist, did not like it when his play Cataline had a short mn and was replaced by Shakespeare’s Julius Caesar, which had a long run. Yet when Shakespeare died, Johnson was moved to a eulogy which he called "Will Shakespeare":
Triumph my Britain.
Thou has one to show.
To whom all scenes of Europe Homage owe.
He was not of an age, but for all time. [br] According to the passage, Shakespeare’s works______.
选项
A、are more popular among certain professions
B、have words serious enough to be used in the court
C、have been popular for centuries
D、were not so popular at his time as they are today
答案
C
解析
细节题。第三段中提到了几百年来其作品受到各种不同职业的人的欢迎,因此选c。但并不是说只有这些职业的人喜欢他的作品(A),或者由于他的作品严肃,所以法庭上都可以用 (B);至于他的作品在莎翁活着的时候受欢迎程度是否和今日相当;选项(D)原文未提及、
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3893107.html
相关试题推荐
WeknowthathewasbaptizedonApril26,1564,sothatsomewherebetweenApri
WeknowthathewasbaptizedonApril26,1564,sothatsomewherebetweenApri
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,m
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,m
Itisobviousthatthereisagreatdealofdifferencebetweenbeinginternation
Thedistinctionbetweencompetenceandperformancewasmadeby______.A、Halliday
ThetradeandinvestmentrelationshipbetweentheEuropeanUnionandtheUnite
ThetradeandinvestmentrelationshipbetweentheEuropeanUnionandtheUnite
ThetradeandinvestmentrelationshipbetweentheEuropeanUnionandtheUnite
Patents,saidThomasJefferson,shoulddraw"alinebetweenthethingswhicha
随机试题
DealingwithLifeAbroadI.Cultureshockoflifeabroad1)
翼片对下列哪项检查较适宜A.观察咬合创伤的程度 B.观察多发性早期邻面龋 C
以下对于战略风险管理的理解错误的是( )。A.经济资本配置是战略风险的一个重要
A.大便稀薄,久泻不愈,面色萎黄,神疫倦怠,舌淡苔白,脉弱无力 B.久泻不止,
D.[解析]本题属于位置类,主要考察了图形位置关系中的平移问题,第一组图形中,第一列,第三列黑块每次向上移动一格,触顶后返到底部。第二列,第四行黑块每次向下移动
在人际传播常用的提问方式中,“为什么”多出现在A.封闭式提问 B.开放式提问
心肌细胞动作电位的主要传导途径,正确的是A.窦房结→心房肌→房室交界→房室束及左
实物投资可分为( )。A.固定资产投资、流动资产投资等 B.生产性投资和非生
金融期货的标的物不包括()。A:股票B:外汇C:利率D:期权
根据《非煤矿山外包工程安全管理暂行办法》,承包单位承包地下矿山工程的项目部的人员
最新回复
(
0
)