首页
登录
职称英语
It is simple enough to say that since books have classes—fiction, biography,
It is simple enough to say that since books have classes—fiction, biography,
游客
2024-12-26
48
管理
问题
It is simple enough to say that since books have classes—fiction, biography, poetry—we should separate them and take from each what it is right that each should give us.
Yet few people ask from books what books can give us. Most commonly we come to books with blurred and divided minds, asking of fiction that it shall be true, of poetry that it shall be false, of biography that it shall be flattering, of history that it shall enforce our own prejudices. If we could banish all such preconceptions when we read, that would be an admirable beginning. Do not dictate to your author; try to become him. Be his fellow worker and accomplice. If you hang back, and reserve and criticise at first, you are preventing yourself from getting the fullest possible value from what you read. But if you open your mind as widely as possible, then signs and hints of almost imperceptible fineness, from the twist and turn of the first sentences, will bring you into the presence of a human being unlike any other.
Steep yourself in this, acquaint yourself with this, and soon you will find that your author is giving you, or attempting to give you, something far more definite.
选项
答案
然而,很少有人要求从书籍中能得到些什么。我们读书常常带着模糊不清、互相抵触的观念,要求小说为真,诗歌为假,传记为誉,史书佐证己见。我们读书时若能抛弃所有这些先人之见,那么读书将会是一个极好的开端。不要对作者发号施令,而应该试着站在作者的角度,成为他的同伴和合作者。如果读书伊始便固步自封、处处设防,甚至批评挑剔,那么你就无法尽可能多地从阅读中获得最大的价值。但是如果你能尽量敞开心扉,那么书中那些极细微的精妙之处和暗示都会从开头曲折婉转的语句中显现出来,由此。一个与众不同的人物形象将跃然呈现于你面前。
解析
1.第二句“Most commonly we come to…our own prejudices.”中有几个并列结构,即ask of的四个宾语成分,可采用顺译法,按照原文的结构进行翻译就可以了。
2.divided的本义表示“分开的,有区别的”,但根据文章后面的描述,指的是对所读书籍的矛盾看法,在此译为“相互抵触的”。
3.flattering的意思是“谄媚的,讨人喜欢的”,在文中应指传记的内容应该讨好所写对象,可译为“讨人欢心的,唱赞歌的”。
4.false的本义为“假的,虚伪的”,在文中是指“虚构的”。
5.第四句“Do not dictate to your author;try to become him.”中的dictate to someone是“对某人发号施令”的意思,文中指读者要求作者按照自己的要求去写;try to become him是指读者看书时要站在作者的角度去读。
6.第五句“Be his fellow worker and accomplice.”中accomplice的本义是“同谋者,帮凶”,文中指读者在读书时能够与作者站在同一立场,理解作者的思想。
7.第六句“If you hang back,and reserve…what you read.”中hang back和reserve都指在读书时对书中内容或作者的观点持有不同意见,从而会产生偏见。
8.最后一句“But if you open your mind…imperceptible fineness,…a human being unlike any other.”中的imperceptible fineness指文中读者难以读出来的佳言妙句或写作手法等。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3884876.html
相关试题推荐
Hawthornegenerallyconcernedhimselfwithsuchissuesas______inhisfictions.A
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrathe
There’sasimpleideathattwoofWestGermany’stopcarmanufacturersares
There’sasimpleideathattwoofWestGermany’stopcarmanufacturersares
Threepassions,simplebutoverwhelminglystrong,havegovernedmylife;the
HenryJamesmainlydescribedtheupperclassesoftheAmericansociety.Hewasf
【B1】[br]【B10】删除it本题考查介词搭配。将it去掉。这里的it是多余的,因为“Toimaginativelyenterafictiona
WhichofthefollowingisNOTthefictioncreatedbyVirginiaWoolf?A、TheWaves.
Itissimpleenoughtosaythatsincebookshaveclasses—fiction,biography,
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrathe
随机试题
Thisroadaccidentpromptedareviewofschoolsafetypolicyregardingschoolbu
ThesentencethatexpressesINVITATIONisA、Whydoesn’tTomjoinusintheconver
Thehours______thechildrenspendintheirone-wayrelationshipwithtelevisio
某施工企业注册资金为1000万元,2011年年初累计的法定盈余公积金为300万
美国在改革高等教育入学制度方面表现突出,形成了面向不同背景人士的高等教育入学通道
以下()属于万兆以太网的标准。 A.IEEE802.5 B.IEEE8
具有骨骼肌松弛作用的药物是A.苍术B.厚朴C.藿香D.白豆蔻E.白术
与横道计划相比,网络计划的主要优点是()。A.各工作之间的逻辑关系明确 B.简
按照架空送电线路设计技术规程的要求,下列哪些情况需要进行邻档断线情况的校验?(
微分方程ydx+(x-y)dy=0的通解是:(c为任意常数)
最新回复
(
0
)