首页
登录
职称英语
Ever since the ancient Romans imposed their language on neighboring barbarians,
Ever since the ancient Romans imposed their language on neighboring barbarians,
游客
2024-12-13
45
管理
问题
Ever since the ancient Romans imposed their language on neighboring barbarians, the teaching of Latin has been inseparable from cultural politics. In the Middle Ages, Latin was the preserve of the Church, whose leaders believed that the language was inherently holier than the vernacular, and who used Latin as a means of establishing a distance between priests and their parishioners. In the Renaissance, the classics were seen as a beneficial source of eternal, universal truths—"From Cicero I’ve learned to be myself," an Italian humanist announced—and such a belief persisted well into the nineteenth century. The argument for the improving qualities of Latin is still made by the American Classical League, which points to studies showing that schoolchildren who have studied Latin achieve higher standardized test scores than their non-Latinist peers.
选项
答案
从古罗马人强迫相邻的野蛮人学习拉丁语开始,教授拉丁语就一直和文化政策密切相关。中世纪时代,拉丁语是教会的专利。教会领袖们认为,拉丁语比方言神圣,他们用拉丁语来拉开牧师和教民之间的距离。
文艺复兴时代,古典作品被视作永恒的普遍真理的来源——“从西塞罗那里我学会了成为我自己”’一位意大利人文主义者如是说——而且这样一种观点一直持续到19世纪。现在美国古典联盟仍坚持学拉丁语有益的观点。它指出,调查显示,学过拉丁语的小学生比其他小学生在标准化测试中成绩更好。
解析
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3873418.html
相关试题推荐
______isthestudyofspeechsoundsinlanguageoralanguagewithreferenceto
AftertheNormanConquesttheofficiallanguageinEnglandwas______.A、Anglo-Sax
Alinguistregardsthechangesinlanguageandlanguageuseas______.A、unnatura
Manyoftheworld’slesser-knownlanguagesanddialectsarebeinglostasfe
______istheidealuser’sknowledgeoftherulesofhislanguageand______isthe
Forthemostpart,thethousandsoflanguagesintheworldtodayfallinto
Forthemostpart,thethousandsoflanguagesintheworldtodayfallinto
Forthemostpart,thethousandsoflanguagesintheworldtodayfallinto
TheRomansremainedincontrolofBritainfornearly400yearsandtheypulledo
InfluenceoftheLanguageofLatinonEnglishI.Introduction:Theinfluenceof
随机试题
Itlooked______.A、asifitwasgoingtorainB、thatasifitwasgoingtorainC
Everyprofessionortrade,everyart,andeverysciencehasitstechnicalvoc
Earlierstudieshavetiedchronicsleepdisordersandlowlevelsofsleepto
专业技术评价机构、评审组应当对其承担的技术评审活动和技术评审结论的真实性、符合性
下列关于基因工程的叙述,错误的是()。A.cDNA文库中的基因可以进行物种间
在行业分析法中,调查研究法的优点是()。A.只能对于现有资料研究 B.
患者男,28岁。头部外伤,查体,呼之睁眼,不能正确回答问题,刺痛定位。该患者GC
悦耳美妙的轻音乐能使人产生春风拂面之感。这种心理现象属于()。A.直觉 B
2002-2005年我国电话普及率增长最多的一年是()。 A.2002
()可以给出数值距离均值的相对位置,用来比较不同变量的取值。A.偏态系数 B
最新回复
(
0
)