首页
登录
职称英语
Despite the clear-cut technological advantages, the railroad didn’t become t
Despite the clear-cut technological advantages, the railroad didn’t become t
游客
2024-11-25
45
管理
问题
Despite the clear-cut technological advantages, the railroad didn’t become the primary means of transportation for nearly 20 years after the first pioneering American railroads were introduced in the early 1830s. Besides the stiff competition of water transport, an important hindrance to railroad development was public antipathy, which had its roots in ignorance, conservatism, and vested interest. People thought that speeds of 20 to 30 miles per hour would be physically harmful to passengers. Many honestly believed that the railroad would prove to be impractical and uneconomical and would not provide service as dependable as that of the waterways.
Unsurprisingly, the most vigorous opposition to railroads came from groups whose economic interests suffered from the competition of the new industry. Millions of dollars had been spent on canals, rivers, highways, and plank roads, and thousands of people depended on these transportation enterprises for their livelihood. Tavern keepers feared their businesses would be ruined, and farmers envisioned the market for hay and grain disappearing as the "iron horse" replaced the flesh-and-blood animal that drew canal boats and pulled wagons. Competitive interests joined to embarrass and hinder the railroads, causing several states to limit traffic on them to passengers and their baggage or to freight hauled only during the months when canal operations ceased. One railroad company in Ohio was required to pay for any loss in canal traffic attributed to railroad competition. Other railroads were ordered to pay a tonnage tax to support the operation of canals.
These sentiments, however amusing today, were seriously espoused by national leaders, as seen in a 1829 letter from Martin Van Buren, then governor of New York, to President Andrew Jackson.
Despite the opposition of those who feared the railroads, construction went on. In sections of the country where canals could not be built, the railroad offered a means of cheap transportation for all kinds of commodities. In contrast to the municipality that wished to exclude the railroad, many cities and towns, as well as their state governments, did much to encourage railroad construction. And the federal government provided tariff exemptions on railroad iron.
By 1840,railroad mileage in the United States was within 1,000 miles of the combined lengths of all canals, the volume of goods carried by water still exceeded that transported by rail. After the depression of the early 1840s, rail investments continued, mostly government assisted, and by 1850,the country had 9,000 miles of railroads, and the railroad’s superiority was clear.
With the more than 20,000 miles of rails added to the transportation system between 1850 and 1860,total trackage surpassed 30,000 at the end of the decade, and the volume of freight traffic equaled that of canals. All the states east of the Mississippi were connected during this decade. The eastern seaboard was linked with the Mississippi River system, and the Gulf and South Atlantic states could interchange traffic with the Great Lakes. Growing trunk lines like the Erie, the Pennsylvania, and the Baltimore and Ohio completed construction of projects that had been started in the 1840s,and combinations of short lines provided new through routes. By the beginning of the Civil War, the eastern framework of the present rail-transportation system had been erected, and it was possible to travel by rail the entire distance from New York to Chicago to Memphis and back to New York.
Many modifications and improvements occurred, and total factor productivity in railroads more than doubled in the two decades before the Civil War. Technological advances were reflected in the fact that the average traction force of locomotives more than doubled in these two decades. Freight car sizes also increased, with eight-wheel cars being common by 1859. Most of the productivity rise, however, resulted from increased utilization of existing facilities. The stock of capital—and other inputs—grew, but output grew much faster as the initial input became more fully utilized. [br] Which of the following statements is CORRECT?
选项
A、Both municipal and state governments were in favor of railroads.
B、Both state and federal governments gave support to railroads.
C、State governments went against federal governments on building railroads.
D、Municipal governments reserved their right to disagree with state governments.
答案
B
解析
细节题。第四段最后两句指出,不同于那些排斥铁路的市政当局,许多城市、小镇及其州政府都大力支持铁路建设。而联邦政府也对铁路钢材免税。由此可见,州政府和联邦政府对铁路是支持的,故[B]为答案,同时排除[C];由第四段可知,地方政府抵制铁路,故排除[A];这里没有提到保留权利的问题,故排除[D]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3860216.html
相关试题推荐
Australia,whichisoneoftheworld’sdevelopedcountries,hasbecomerichthro
Itisreportedthatacademicdishonestyhasbecomeepidemicatalllevelsof
Withrapideconomicgrowthandurbanization,whichofthefollowingbecomeagro
Withrapideconomicgrowthandurbanization,whichofthefollowingbecomeagro
TheadvantagesofhotelsareallofthefollowingEXCEPTthatthey______.[br]
TheadvantagesofhotelsareallofthefollowingEXCEPTthatthey______.[br]
TheadvantagesofhotelsareallofthefollowingEXCEPTthatthey______.[br]
TheadvantagesofhotelsareallofthefollowingEXCEPTthatthey______.[br]
AccordingtoNOAA,howmanystormscouldbecomehurricanes?[originaltext]Th
Despitetheclear-cuttechnologicaladvantages,therailroaddidn’tbecomet
随机试题
(1)Therehasbeenafairamountinthenewslatelyaboutapologies,particu
关于半刚性类基层.底基层组成材料技术要求,请回答以下问题。(3)硫酸盐含量超过(
新建商品房查验和交接时,房地产经纪人员应准备的材料不包括( )。A.查验记录表
下列有关产后出血的预防,不正确的是A:与健全的孕期保健相关 B:与避免产程延长
在火灾防控水平计算时,为反映火灾防控水平与人口数量的关系需用到的系数是()。A
预备立宪时期,清政府设立的地方咨询机关叫作()A.咨询局 B.谘议局 C.
关于革命根据地法制的表述,错误的是( )。 A.《中华苏维埃共和国土地法》规
A.甲氧苄啶 B.磺胺多辛 C.呋喃唑酮 D.磺胺嘧啶 E.环丙沙星口服
某水务集团甲委托具有设计资质的乙单位进行污水处理厂的设计,委托施工单位丙负责坐落
(2020年真题)制作预应力混凝土轨热枕采用的预应力混凝土钢材应为()。A.钢丝
最新回复
(
0
)