首页
登录
职称英语
(1)Sometimes, medical science makes breakthroughs that almost no-one sees co
(1)Sometimes, medical science makes breakthroughs that almost no-one sees co
游客
2024-11-20
48
管理
问题
(1)Sometimes, medical science makes breakthroughs that almost no-one sees coming. Other times, it just seems to catch up with what ordinary people have known intuitively for generations. Though the latest finding from the University of New South Wales falls into the second category, that doesn’t diminish its significance. Having pored over thousands of pages of data, researchers are now all but convinced that by exercising their brains people can substantially reduce their risk of dementia(痴呆).
(2)Scientists have conducted several hundred studies of the theory that brain reserve—the effect of formal education and mentally challenging work and leisure pursuits—may, through some mechanism not fully understood, protect people against dementia. Aware that the studies had tossed up contradictory results, University of N.S.W. neuroscientist Michael Valenzuela and colleague Perminder Sachdev last year conducted the first systematic review of research on brain reserve. Having integrated data from 22 studies of possible links between people’s behavior and their subsequent brain health, the pair bring down their verdict in a paper about to be published in British journal Psychological Medicine. In short, they say, people with high brain reserve have almost half as much risk of developing dementia as those with low brain reserve. In one sense the brain appears to be no different from the muscles of the body, says Valenzuela: "It’s a case of use it or lose it."
(3)Prevention is crucial with dementia, as medicines do no more than alleviate the symptoms for the 200,000 sufferers in Australia and New Zealand. The most common type of dementia, Alzheimer’s Disease, is characterized by the spread of sticky plaques(斑块)and clumps of tangled fiber that disrupt communication between brain cells. Gradually robbing people of their memory, personality and eventually all cognitive function, it typically kills within 5 to 10 years. While most experts presume that aerobic exercise protects people from dementia by maintaining good blood flow to the brain, how mental exercise could help is still a puzzle. "There are a lot of theories," says Valenzuela, "but it’s very difficult to pinpoint a single neurobiological characteristic that distinguishes people with high brain reserve from those with low brain reserve. I think that’s been part of the problem: we’ve been looking for a magic bullet." Instead, Valenzuela assumes that mental activity alters the central nervous system in different ways at various levels. Research on mice, he says, shows that a highly stimulating environment increases both the production of new brain and nerve cells and the density of blood vessels around them. A few years ago, Valenzuela headed a project in which a group of elderly Sydney residents had their brains analyzed before and after five weeks of memory training. Investigators found that the exercises induced biochemical changes that were the opposite of what occurs when Alzheimer’s takes hold.
(4)That finding still excites Valenzuela because it suggests that even those people who’ve had their minds in low gear for most of their lives can compensate with a late burst of effort. "It seems you can make up for whatever education or job history you may have," he says. "You’re not locked into some dementia destiny."
(5)But there’s much we still don’t know about the relationship between brain reserve and dementia. No one can yet say for sure whether an elderly person’s disinclination to mental exercise is a cause or a symptom of the disease. There’s also uncertainty about whether high brain reserve helps prevent Alzheimer’s plaques and tangles from forming, or whether it minimizes their impact or both. It’s possible that high brain reserve fosters unusually sturdy neurons(神经细胞)that allow the brain to carry on as usual despite the presence of plaques. Autopsies of Alzheimer’s sufferers confirm no neat correlation between the extent of plaques and tangling and the severity of symptoms. "After almost 100 years of research," says Valenzuela, "we still don’t understand the fundamental link between the neurobiological changes and the expression of disease." [br] From the passage, which of the following statements is NOT true?
选项
A、Aerobic exercise is an approach to protect people from dementia.
B、Dementia is still an incurable disease nowadays.
C、Elderly people get dementia because of little mental exercise.
D、Mental exercise would be beneficial to avoiding dementia.
答案
C
解析
从最后一段的第2句可知C不符合事实,为答案。第3段第4句指出有氧运动可以防止痴呆症的发生,注意该句中的presume“推测”只是针对by后面的方式,因此A为事实;由第3段中的it typicallykills within 5 to 10 years以及文章最后一句说到“对于神经生物学上的改变与疾病表征之间的根本联系尚未弄明白”可知,痴呆症目前不可治愈,B正确;D“大脑运动有利于预防痴呆”与首段末的结论相符。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3854493.html
相关试题推荐
Thereenactorsarebusloadsoftourists—usuallyTurkish,sometimesEuropea
Thereenactorsarebusloadsoftourists—usuallyTurkish,sometimesEuropea
(1)Shealmostdidnotrun.ChristineWilliamsadmitsmatnow.Shecouldbare
(1)Shealmostdidnotrun.ChristineWilliamsadmitsmatnow.Shecouldbare
(1)Shealmostdidnotrun.ChristineWilliamsadmitsmatnow.Shecouldbare
(1)HostilitytoGypsieshasexistedalmostfromthetimetheyfirstappeared
(1)HostilitytoGypsieshasexistedalmostfromthetimetheyfirstappeared
(1)HostilitytoGypsieshasexistedalmostfromthetimetheyfirstappeared
(1)Sometimes,medicalsciencemakesbreakthroughsthatalmostno-oneseesco
(1)Sometimes,medicalsciencemakesbreakthroughsthatalmostno-oneseesco
随机试题
Itwasnotmuchfuntotravelononeoftheoldsailingships.Lifewashard
【B1】[br]【B9】A、adjustedB、providedC、modifiedD、adaptedB语义衔接题[考频:22]。这句话的意思是“能
( )是演出营销的重要环节,从事营业性演出活动票务代理、预订、销售业务的经营单
患者,女,23岁,G1P0A0L0。因"停经22周,下肢水肿1个月,发现血压升高
"念珠斑"的含义是()。A.乌梢蛇背部有黑色办斑纹,习称"念珠斑"B.蕲蛇部背
血沉一般不增快的疾病是A.风湿热活动期B.活动性结核C.胃癌D.DICE.多发性
据调查发现,大部电视观众对同一则广告在电视节目中反复播放的行为相当反感,因此有人
全部约束力各为:
人力资源费用支出控制的原则有( )A.及时性原则 B.节约性原则 C.适应
滴眼液或眼膏开瓶后保质期一般为A.28~30天 B.25~35天 C.28~
最新回复
(
0
)