首页
登录
职称英语
(1)Oscar Wilde’s definition of a cynic was someone who knew the price of eve
(1)Oscar Wilde’s definition of a cynic was someone who knew the price of eve
游客
2024-11-06
44
管理
问题
(1)Oscar Wilde’s definition of a cynic was someone who knew the price of everything and the value of nothing. His epigram applies to the way we talk about education nowadays, focusing on what it can do for the economy. That is indeed important, but it does not capture the real value of education. It is almost as if people are afraid of saying education is a good thing in itself. That comes from a loss of confidence in the importance of transmitting a body of knowledge, a culture, ways of thinking, from one generation to the next. It is a crucial obligation we have to the next generation and we are failing to discharge it.
(2)The latest example of this loss of confidence in education is the titles of the departments created by splitting the Department for Education in two. We have the Department of Innovation, Universities and Skills and we have the Department for Children, Schools and Families. The key word that is missing in those two lists is education. It is almost as if the government has lost confidence in the value of education, as distinct from other worthwhile aims such as helping families or raising our levels of innovation.
(3)For the government, science is no longer about evidence and reason, it is a lever for increasing productivity. Foreign languages are not a means of appreciating the culture of another people; they are a means of improving trade. Yet people do not become teachers because they aspire to raising the rate of growth; they wish to pass on a love of their subjects. There is a paradox here. If we see education as a way of imparting a body of knowledge, we will do better at the functionalist side of education as well. Like happiness, it can be achieved only as a byproduct of something else.
(4)Real education means real subjects with a history, shape and rigour, together with the intellectual curiosity to challenge and renew them. Our body of knowledge must be rooted in a tradition, but must also be open to questioning. Indeed, what we know changes all the time—when Einstein was at Oxford in the 1930s, he set a physics paper with the same questions for two years running. When his colleagues challenged him, he replied that although the questions were the same the answers were different. That is part of the excitement of intellectual endeavour.
(5)Of course, skills matter too. But often they are best mastered through learning stuff. Look at what has gone wrong with history. We expect school-children to compare different primary sources and learn the analytical tools of the historian, but we will not allow them the sheer excitement of learning what happens next in a narrative history of our own country.
(6)Several subjects now face the vicious spiral of not enough people emerging from university who have studied the subject to provide the teachers to keep it going in schools. We cannot just solve this problem by passing a law or setting yet another target. We need a smarter policy than this that understands the role of a proud profession in living up to its own standards, and the power of choice by parents and students.
(7)There are problems with the national curriculum but even more important is the intricate relationship between the Qualifications and Curriculum Authority and the examining boards. This is the source of the dumbing down and predictability of exams. [br] Oscar Wilde’s definition of a cynic applies to the way we talk about today’s education because _____.
选项
A、the public fail to value education for itself
B、the expenses of modern education is too high
C、me definitions of two objects are the same
D、me economic development depends on education
答案
A
解析
第1段首句提到,Oscar Wilde对“愤世嫉俗者”的定义是只知道价格(表面)而不知道价值(内在)的人;接着第2、3句提到,人们现在谈论教育的时候只是围绕教育能为经济做什么(表面),而忽略了教育自身的价值(内在)。A的说法与此一致,故正确。B虽是公众批评教育的热点,但文中未提及;作者借用OscarWilde的“愤世嫉俗者”的定义去谈论教育是因为二者有一定的相似性,而不是定义完全相同,故C错;D在下文中有提及,但不是两者相似的原因。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3833253.html
相关试题推荐
(1)Forsomeonewhoissuchanextraordinarilysuccessfulinvestor,WarrenBu
(1)Forsomeonewhoissuchanextraordinarilysuccessfulinvestor,WarrenBu
(1)Forsomeonewhoissuchanextraordinarilysuccessfulinvestor,WarrenBu
(1)Forsomeonewhoissuchanextraordinarilysuccessfulinvestor,WarrenBu
(1)Forsomeonewhoissuchanextraordinarilysuccessfulinvestor,WarrenBu
(1)Forsomeonewhoissuchanextraordinarilysuccessfulinvestor,WarrenBu
(1)OscarWilde’sdefinitionofacynicwassomeonewhoknewthepriceofeve
(1)OscarWilde’sdefinitionofacynicwassomeonewhoknewthepriceofeve
(1)OscarWilde’sdefinitionofacynicwassomeonewhoknewthepriceofeve
Ifyousawsomeonelyingonthegroundinpainorbleeding,wouldyoustopto
随机试题
Mr.JohnSmithwaspromotedtothedirectorofthehospitalheworksin.Youare
Scienceisadominantthemeinourculture.Sinceittouchesalmosteveryfa
【B1】[br]【B17】A、morningB、breakC、afternoonD、noonB下文提到下午大约四点钟,也就是指下午茶。因此选择[B]
胎儿宫内缺氧,酸中毒时。胎儿监护可能出现A.早发性胎心减速B.晚期减速C.变异减
A.败血症 B.原发性脾亢 C.肝癌 D.肾衰 E.胰腺梗死脾栓塞的并发
银行把握借款人还款能力风险还存在相当大的难度,主要原因为()。A.国内尚未建
如图所示是健身用的“跑步机”示意图,质量为m的运动员踩在与水平面成ot角的静止皮
154、智能终端GOOSE的单双网模式可灵活设置,宜统一采用ST型接口。
剪板机因共具有较大危险性。必须设置紧急停止按钮,其安装位置应便于操作人员及时操作
下列关于消防器材的说法中,正确的是()。A.汽油储罐着火可以用临近的水泵进行灭
最新回复
(
0
)