首页
登录
职称英语
(1) "The world isn’t flat," writes Edward Glaeser, "it’s paved." At any rate,
(1) "The world isn’t flat," writes Edward Glaeser, "it’s paved." At any rate,
游客
2024-11-05
30
管理
问题
(1) "The world isn’t flat," writes Edward Glaeser, "it’s paved." At any rate, most of the places where people prefer to dwell are paved. More than half of humanity now lives in cities, and every month 5 million people move from the countryside to a city somewhere in the developing world.
(2) For Mr Glaeser, a Harvard economist who grew up in Manhattan, this is a happy prospect. He calls cities "our species’ greatest invention": proximity makes people more inventive, as bright minds feed off one another; more productive, as scale gives rise to finer degrees of specialisation; and kinder to the planet, as city-dwellers are more likely to go by foot, bus or train than the car-slaves of suburbia and the sticks. He builds a strong case, too, for town-dwelling, drawing on his own research as well as that of other observers of urban life. And although liberally sprinkled with statistics, Triumph of the City is no dry work. Mr Glaeser writes lucidly and spares his readers the equations of his trade.
(3) What makes some cities succeed? Successful places have in common the ability to attract people and to enable them to collaborate. Yet Mr Glaeser also says they are not like Tolstoy’s happy families: those that thrive, thrive in their own ways. Thus Tokyo is a national seat of political and financial power. Singapore embodies a peculiar mix of the free market, state-led industrialisation and paternalism. The well-educated citizenries of Boston, Milan, Minneapolis and New York have found new sources of prosperity when old ones ran out.
(4) Mr Glaeser is likely to raise hackles in three areas. The first is urban poverty in the developing world. He can see the misery of a slum in Kolkata, Lagos or Rio de Janeiro as easily as anyone else, but believes that "there’s a lot to like about urban poverty" because it beats the rural kind. Cities attract the poor with the promise of a better lot than the countryside offers. About three-quarters of Lagos’s people have access to safe drinking water, the Nigerian average is less than 30%. Rural West Bengal’s poverty rate is twice Kolkata’s.
(5) The second is the height of buildings. Mr Glaeser likes them tall—and it’s not just the Manhattanite in him speaking. He likes low-rise neighbourhoods, too, but points out that restrictions on height are also restrictions on the supply of space, which push up the prices of housing and offices. That suits those who own property already, but hurts those who might otherwise move in, and hence perhaps the city as a whole.
(6) So Mr Glaeser wonders whether central Paris might have benefited from a few skyscrapers. He certainly believes that his hometown should preserve fewer old buildings. And he thinks that cities in developing countries should build up rather than out. New downtown developments in Mumbai, he says, should rise to at least 40 storeys.
(7) The third, related, area is sprawl, which is promoted, especially in America, by flawed policies nationally and locally. Living out of town may feel green, but it isn’t. Americans live too far apart, drive too much and walk too little. The tax-deductibility of mortgage interest encourages people to buy houses rather than rent flats, buy bigger properties rather than smaller ones and therefore to spread out. Minimum plot sizes keep folk out of, say, Marin County, California. He says that spreading Houston has "done a better job of providing affordable housing than all of the progressive reformers on America’s East and West coasts."
(8) Cities need wise government above all else, and they get it too rarely. That is one reason why, from Paris in 1789 to Cairo in 2011, they are sources of political upheaval as well as economic advance. The reader may wonder if Mumbai really would be better off as a city of high-rise slums rather than low-rise ones. [br] According to Mr Glaeser’s theory, which of the following is NOT true?
选项
A、People should notice something positive about urban poverty.
B、Low-rise neighbourhoods are advisable in developing countries.
C、The mortgage interest policy promotes sprawl in America.
D、The story of Marin County is a good demonstration of flawed policies.
答案
B
解析
根据各选项分别定位到第4、5、6、7段。第5段第3句指出低楼层建筑会推高住房和写字楼的价格,第6段第3句也指出发展中国家应多建高楼,故B项与原文矛盾,符合题意。细节判断题,A是第4段的论述重点,第7段第4句讲到按揭利息减税政策使得人们倾向于买大房子,促进了城市的扩张,C与之吻合,第7段第5句指出在加州的马林郡人口被迫向郊区流动。正是政策缺陷的后果,与D相符。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3831618.html
相关试题推荐
(1)"Theworldisn’tflat,"writesEdwardGlaeser,"it’spaved."Atanyrate,
PASSAGEONE[br]WhataretheresultsofurbanizationaccordingtoMrGlaeser?In
PASSAGEONE[br]WhataretheresultsofurbanizationaccordingtoMrGlaeser?In
(1)"Theworldisn’tflat,"writesEdwardGlaeser,"it’spaved."Atanyrate,
(1)"Theworldisn’tflat,"writesEdwardGlaeser,"it’spaved."Atanyrate,
PASSAGEONE[br]WhataretheresultsofurbanizationaccordingtoMrGlaeser?In
(1)"Theworldisn’tflat,"writesEdwardGlaeser,"it’spaved."Atanyrate,
(1)"Theworldisn’tflat,"writesEdwardGlaeser,"it’spaved."Atanyrate,
(1)"Theworldisn’tflat,"writesEdwardGlaeser,"it’spaved."Atanyrate,
JonesandEdwardsare,______,theproduceranddirectorofthemovie.A、responsi
随机试题
______[br][originaltext]Aperson’sagenolongertellsyouanythingabou
梁的横截面形状如图所示,则截面对Z轴的抗弯截面模量WZ为:
影响人们感知到的需要因素有哪些()。A.个人评估疾病问题的能力B.个人感知到的推
X公司为增值税一般纳税人,适用的增值税税率为17%,所得税采用资产负债表债务法核
重大关联交易应当由商业银行关联交易控制委员会审查后,提交()批准,并在批
()部位受伤时应采用“8”字形包扎法。A.额头、手腕 B.前臂、大腿 C.
A.整体审察 B.脉症合参 C.以常衡变 D.见微知著 E.司外揣内通过
下列各项,不属气机失常的病机是A.气虚 B.气滞 C.气闭 D.气陷 E
(2020年真题)小陈2018年5月以自己的名义首付100万元,借款100万元买
A.罗格列酮 B.伏格列波糖 C.瑞格列奈 D.格列吡嗪 E.西格列汀二
最新回复
(
0
)