首页
登录
职称英语
Passage One Whenever we could, Joan and I took refuge in the streets of
Passage One Whenever we could, Joan and I took refuge in the streets of
游客
2024-11-03
47
管理
问题
Passage One
Whenever we could, Joan and I took refuge in the streets of Gibraltar. The Englishman’s home is his castle because he has no much choice. There is nowhere to sit in the streets of England, not even, after twilight, in the public gardens. The climate, very often, does not even permit him to walk outside. Naturally, he stays indoors and creates a cocoon of comfort. That was the way we lived in Leeds.
These southern people, on the other hand, look outwards. The Gibraltarian home is, typically, a small and crowded apartment up several flights of dark and dirty stairs. In it, one, two or even three old people share a few ill-lit rooms with the young family. Once he has eaten, changed his clothes, embraced his wife, kissed his children and his parents, there is nothing to keep the southern man at home. He hurries out, taking even his breakfast coffee at his local bar. He comes home late for his afternoon meal after an appetitive hour at his cafe. He sleeps for an hour, dresses, goes out again and stays out until late at night. His wife does not miss him, for she is out, too—at the market in the morning and in the afternoon sitting with other mothers, baby-minding in the sun.
The usual Gibraltarian home has no sitting-room, living-room or lounge. The parlour of our working-class houses would be an intolerable waste of space. Easy-chairs, sofas and such-like furniture are unknown. There are no bookshelves, because there are no books. Talking and drinking, as well as eating, are done on hard chairs round the dining-table, between a sideboard decorated with the best glasses and an inevitable display cabinet full of family treasures, photographs and souvenirs. The elaborate chandelier over this table proclaims it as the hub of the household and of the family. "Hearth and home" makes very little sense in Gibraltar. One’s home is one’s town or village, and one’s hearth is the sunshine.
Our northern towns are dormitories with cubicles, by comparison. When we congregate—in the churches it used to be, now in the cinema, say, impersonally, or at public meetings, formally—we are scarcely ever man to man. Only in our pubs can you find the truly gregarious and communal spirit surviving, and in England even the pubs are divided along class lines.
Along this Mediterranean coast, home is only a refuge and a retreat. The people live together in the open air—in the street, market-place. Down here, there is a far stronger feeling of community than we had ever known. In crowded and circumscribed Gibraltar, with its complicated inter-marriages, its identity of interests, its surviving sense of siege, one can see and feel an integrated society.
To live in a tiny town with all the organization of a state, with Viceroy (总督) , Premier, Parliament, Press and Pentagon, all in miniature, all within arm’s reach, is an intensive course in civics. In such an environment, nothing can be hidden, for better or for worse. One’s successes are seen and recognized; one’s failures are immediately exposed. Social consciousness is at its strongest, with the result that there is a constant and firm pressure towards good social behaviour, towards courtesy and kindness. Gibraltar, with all its faults, is the friendliest and most tolerant of places. Straight from the cynical anonymity of a big city, we luxuriated in its happy personalism. We look back on it, like all its exiled sons and daughters, with true affection. [br] Which of the following best explains the differences in ways of living between the English and the Gibraltarians?
选项
A、The family structure.
B、Religious belief.
C、The climate.
D、Eating habit.
答案
C
解析
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3829244.html
相关试题推荐
PassageFour[br]Whatisthepassengersandconductors’attitudetowardsth
PassageFourThetrainwaswhirlingonwardwithsuchdignityofmotiont
PassageThreeWhenGeorgeOrwellwrotein1941thatEnglandwas"themos
PassageThreeWhenGeorgeOrwellwrotein1941thatEnglandwas"themos
PassageTwoForofficeinnovators,theunrealizeddreamofthe"paperles
PassageTwoForofficeinnovators,theunrealizeddreamofthe"paperles
PassageOneWheneverwecould,JoanandItookrefugeinthestreetsof
PassageOneWheneverwecould,JoanandItookrefugeinthestreetsof
PassageOneWheneverwecould,JoanandItookrefugeinthestreetsof
PassageOneWheneverwecould,JoanandItookrefugeinthestreetsof
随机试题
WallStreetStocksaremixedwithbluechipsreboundingfrom(1).Rightnow
PASSAGETWOWithtimeandattention.根据题干关键词inthedigitaleconomy定位到第四段。根据该段可知,在数
[originaltext]W:Well,John,howwasyourvacation?Didyouvisitalltheplace
A.玉屏风散 B.补中益气汤 C.再造散 D.参苏饮 E.加减葳蕤汤阳虚
《证券投资基金法》规定,基金份额净值计价错误达到或超过基金资产净值的()时
A.伤侧胸部叩诊呈鼓音 B.伤侧胸部听诊呼吸音消失 C.颈部皮下可触及捻发音
某公司职员小王要乘坐公司班车上班,班车到站点的时间为上午7点到8点之间,班车接人
绩效考评标准的类型不包括()。A.等级式 B.定义式 C.量词式 D.质量
下列人员属于限制民事行为能力人的有()。A、10周岁以上的未成年人B、不能完全
湖南A玩具生产厂委托上海B进出口公司出口该厂生产的电动小火车玩具,内包装为塑料袋
最新回复
(
0
)