首页
登录
职称英语
A scientist who does research in economic psychology and who wants to predi
A scientist who does research in economic psychology and who wants to predi
游客
2024-11-01
51
管理
问题
A scientist who does research in economic psychology and who wants to predict the way in which consumers will spend their money must study consumer behavior. He must obtain data both on resources of consumers and on the motives that tend to encourage or discourage money spending.
If an economist were asked which of three groups borrow most--people with rising incomes, stable in comes or declining incomes--he would probable answer: those with declining incomes. Actually, in the years 1947-1950, the answer was.. people with rising incomes. People with declining incomes were next and people with stable incomes borrowed the least. This shows us that traditional assumptions about earning and spending are not always reliable. Another traditional assumption is that if people who have money expect prices to go up, they will postpone buying. But research surveys have shown that this is not always true. The expectations of price increases may not stimulate buying. One typical attitude was expressed by the wife of a mechanic in an interview at a time of rising prices, "In a few months," she said, "we’ll have to pay more for meat and milk; we’ll have less to spend on other things." Her family had been planning to buy a new car but they postponed this purchase. Furthermore, the rise in prices that has already taken place may be resented and buyer’s resistance may be evoked. This is shown by the following typical comment: "I just don’t pay these prices; they are too high."
The investigations mentioned above were carried out in America. Investigations conducted at the same time in Great Britain, however, yielded results that were more in agreement with traditional assumptions about saving and spending patterns. The condition most conducive to spending appears to be price stability. If prices have been stable and people consider that they are reasonable, they are likely to buy. Thus, it appears that the common business policy of maintaining stable prices is based on a correct understanding of consumer psychology. [br] According to the passage, if one wants to study consumer behavior, he should ______.
选项
A、study the knowledge of psychology
B、obtain data on the motives that tend to encourage or discourage consumers to spend money
C、carry out investigations on consumers behavior and obtain data on consumers’ incomes and money spending motives
D、do researches in consumer psychology in different countries
答案
C
解析
细节理解题。此题较容易,问如果一个人想研究消费者行为,应该怎样做。第一段提到想要预测消费者花钱方式的科学家必须研究消费者行为。必须获得有关数据,这些数据包括消费者来源和鼓励或打消花钱行为的动机。由此可直接得到答案为C“对消费者行为进行调查并获得关于消费者收入和花钱动机的数据”。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3826337.html
相关试题推荐
Ascientistwhodoesresearchineconomicpsychologyandwhowantstopredi
Ascientistwhodoesresearchineconomicpsychologyandwhowantstopredi
Manyofthescientistsandengineersarejudged_________howgreattheirachiev
Whatconclusioncanbedrawnfromthescientists’observation?[br][originalte
Whatconclusioncanbedrawnfromthescientists’observation?[br][originalte
Whatconclusioncanbedrawnfromthescientists’observation?[originaltext]
Peter’sfatheraskedhimtospendhistimeonsomething_________researchingin
Onecauseofthecivilwarwaseconomicandpoliticalrivalrybetweenthe______
Youngscientistscannotrealize______soonthatexistingscientificknowledgeis
Workinparapsychology,______,hasattractedarelativelysmallnumberofscient
随机试题
WebChat1.Participantsinchatsessions-Inthepa
计划生育(familyplanning)是中国的基本国策之一。它于1978年开始实施,30多年来,已取得了显著的效果。它不仅有效地控制了人口的过快增长
SocialHistoryoftheEastEndofLondon1.1st-4thcenturiesProducefromthe
TaughenedGlass:theSolutiontoRetailOwners’SecurityConcer
系统的通水试验是将给水系统的1/2配水点同时打开,检查各排水点是否通畅,接口无渗
某高速公路项目部施工技术员,根据施工现场情况,对施工用机械设备进行安排。因取土区
使人格各部分整合和统一起来的核心力量是()。A.自我意识 B.自我认知 C
A.槲皮素 B.黄芩苷 C.大豆素 D.橙皮苷 E.葛根素属于C-苷的是
肝硬化患者常见的护理问题不包括A:体液过多 B:体温过高 C:营养失调:低于
路堤填筑时应优先选用的填筑材料为()。A.卵石 B.粉性土 C.重黏土
最新回复
(
0
)