首页
登录
职称英语
According to the passage, the economic and industrial changes as well as people’
According to the passage, the economic and industrial changes as well as people’
游客
2024-10-30
78
管理
问题
According to the passage, the economic and industrial changes as well as people’s desire to improve their positions can usually lead to______. [br]
Most worth-while careers require some kind of specialized training. Ideally, therefore, the choice of an occupation should be made even before the choice of-a curriculum in high school. However, most people make several job choices during their working lives, partly because of economic and industrial changes and partly to improve their positions. The "one perfect job" does not exist. Young people should therefore enter into a broad flexible training program that will fit them for a field of work rather than for a single job.
Unfortunately many young people, knowing little about the occupational world or themselves, choose their lifework on a hit-or-miss basis. Some drift from job to job. Others stick to work in which they are unhappy and for which they are not fit.
One common mistake is choosing an occupation for its real or imagined prestige. Too many studentsor their parents choose the professional field, disregarding both the relatively small proportion of workers in the professions and the extremely high educational and personal requirements. The imagined or real prestige of a profession or a "white-collar" job is no good reason for choosing it as a life’s work. Moreover, these occupations are not always well paid. Since a large proportion of jobs are in mechanical and manual work, the majority of young people should give serious consideration to these fields.
Before making a choice, a person should have a general idea of what he wants out of life and how hard he is willing to work for it. Each occupational choice has its demands as well as its rewards.
选项
A、choose a job of real prestige
B、compete for a "white-collar" job
C、get advice from their parents for a job
D、consider mechanical and manual work
答案
D
解析
本题测试对细节内容的理解能力。只要能抓住文中的相关信息“Since a large proportion of jobs are in mechanical and manual work,the majority of young people should give serious consideration to these fields”就能选出正确答案D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3823862.html
相关试题推荐
Otherpeople’sadvicewouldbe_________valuabletohimwhoisatpresentathi
Altogetherhowmanypeoplewereinjuredduringtheviolence?[br][originaltext
Altogetherhowmanypeoplewereinjuredduringtheviolence?[originaltext]A
Accordingtotheacoustics,continualexposure________noiseofhighintensity
Accordingtothepassage,theeconomicandindustrialchangesaswellaspeople’
Accordingtothepassage,theeconomicandindustrialchangesaswellaspeople’
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeople
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeople
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeople
Youcan_________differentkindsofpeople,dictionariesorencyclopediatofin
随机试题
ProfessorWalterOechsleroftheUniversityofMannheim(Germany)believest
Nothinghaseverequaledthe______andspeedwithwhichthehumanspeciesisalt
Beforewecandecidewheretobuyourmaterials,werequireasmuchinformation
Themostprolificwriterisnotnecessarilythebest.A、written-aboutB、productiv
Weareallforyourproposalthatthediscussion___________(应向后推迟).(should)bep
某公司域名为pq.com,其POP服务器的域名为pop.pq.com,SMTP服
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是
建立、健全现代化企业制度是中国国有企业深化改革的大方向。现代企业制度的基本特征是
运输的主要功能是()A.能够克服产品的生产与需求之间存在的空间和时间上的差异,产
下列关于招标方式有关规定的说法,正确的是()。A.依法必须招标项目的招标公告和公
最新回复
(
0
)