首页
登录
职称英语
Sri Lanka’s tourism industry will recover faster than that of other tsunami
Sri Lanka’s tourism industry will recover faster than that of other tsunami
游客
2024-10-28
36
管理
问题
Sri Lanka’s tourism industry will recover faster than that of other tsunami-hit countries in Asia because the island nation bas taken quick steps to revive the sector, the World Tourism Organization said on Thursday.
Tourism contributes about 2.0 percent to Sri Lanka’s gross domestic product. More than 100 hotels were badly damaged or destroyed by the Dec. 26 tsunami, which left nearly 300,000 dead or missing in 13 countries, nearly 40,000 of them in Sri Lanka. "The progress made after five weeks as far as reconstruction is concerned is impressive," Francesco Frangialli, secretary general of the U.N.’s World Tourism Organization, told reporters in Colombo. "We feel the recovery here will be faster than other Asian nations hit by the tsunami," Frangialli said. Frangialli is visiting the country after attending a two-day meeting in Bangkok where tourism officials proposed a global campaign for coming months to persuade tourists to return to tsunami-stricken Thailand, Sri Lanka, Indonesia and the Maldives.
Sri Lanka’s tourism industry, revitalized by a three-year cease-fire between the government and separatist Tamil Tiger rebels, was badly hit by the tsunami. The World Bank said on Wednesday the tsunami caused extensive damage to the sector amounting to about $ 200 million in damages to facilities, with estimated number of tourists in 2005 now revised downwards by l00,000 people. A record 565,000 tourists visited Sri Lanka in 2004, tourist board figures show. The total was expected to top 600,000 this year. "The best thing we can do now for Sri Lanka tourism is to encourage the early return of tourists," Frangialli said.
The Indian Ocean island’s white sand beaches are a magnet for European tourists, and steady arrival growth helped spur the island’s stock market to all time highs towards the end of 2004. [br] What has been achieved in the meeting held in Bangkok?
选项
A、A proposal has been made to persuade tourists to return to the tsunami-stricken countries.
B、The World Bank is going to lend more money to those tsunami-hit countries.
C、The World Tourism Organization is going to hold a global competition.
D、Tourism officials from Asian countries are going to join together and found a new organization.
答案
A
解析
细节题。在文章的第二段末尾,作者提到了在Bangkok召开的会议“proposed a global campaign for coming months to persuade tourists to return to tsunami-stricken Thailand,Sri Lanka,Indonesia and the Maldives.”(旨在全球范围内发起一项运动,以说服各国的游客来这些亚洲受灾国家旅游),所以A是正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3821356.html
相关试题推荐
Howmanypeoplehavediedintherecenttsunamisofar?[br][originaltext]
Howmanypeoplehavediedintherecenttsunamisofar?[originaltext]Theo
Thebiggestdangerfacingtheglobalairlineindustryisnottheeffectsof
Thebiggestdangerfacingtheglobalairlineindustryisnottheeffectsof
______theseverecold,tourismwas______fullswing.A、Though...onB、Despite...
Tourismcancreatejobsandotheropportunitiesforalmostallcommunities.
Tourismcancreatejobsandotheropportunitiesforalmostallcommunities.
Tourismcancreatejobsandotheropportunitiesforalmostallcommunities.
Tourismcancreatejobsandotheropportunitiesforalmostallcommunities.
Tourismcancreatejobsandotheropportunitiesforalmostallcommunities.
随机试题
[originaltext]M:Whatdoyouthinkofyourjob?W:It’sinteresting.I
Whoistheauthor’sintendedaudience?______[br]Whyisabriefcaseisnecessa
[originaltext]M:Ireallydon’tunderstandtheTVprograms.WhenIwatchamovi
下列各项中,不属于分散采购缺点的是()。A.增加采购成本 B.不利于国家宏观调
一名合格的中国导游员应该具备的首要条件是()。A.热爱祖国 B.情操高尚 C
旅游安全风险提示为一级的,用蓝色标示。
下列各项中,不符合内部牵制的要求的是()。A、出纳人员管票据 B、出纳人员
下列有关“功能性分流”描述有误的是 A.又称静脉血掺杂 B.支气管哮喘也可引
下列房地产中,通常适用比较法估价的有()。A.特种厂房 B.廉租房 C.写
某项目建设期1年,全部资金投入1000万元,项目投资净现金流量如下所示,若折
最新回复
(
0
)