首页
登录
职称英语
The past ages of man have all been carefully labeled by anthropologists. De
The past ages of man have all been carefully labeled by anthropologists. De
游客
2024-10-28
49
管理
问题
The past ages of man have all been carefully labeled by anthropologists. Descriptions like "Paleolithic Man" ,"Neolithic Man", etc. , neatly sum up whole periods. When the time comes for anthropologists to turn their attention to the twentieth century, they will surely choose the label ’ Legless’ Man’ Histories of the time will go something like this in the twentieth century, people forgot how to use their legs. Men and women moved about in cars, buses and trains from a very early age. There were lifts and escalators in all large buildings to prevent people from walking. This situation was forced up on earth dwellers of that time because of miles each day. But the surprising thing is that they didn’t use their legs even when they went on holiday. They built cable railways, ski - lifts and roads to the top of every huge mountain. All the beauty spots on earth were marred by the presence of large car parks.
The future history books might also record that we were deprived of the use of our eyes. In our hurry to get from one place to another, we failed to see anything on the way. Air travel gives you a bird’s eye view of the world or even less if the wing of the aircraft happens to get in your way. When you travel by car or train a blurred image of the countryside constantly smears the windows. Car drivers, in particular, are forever obsessed with the urge to go on and on: they never want to stop. Is it the lure of the great motorways, or what? And as for sea travel, it hardly deserves mention. It is perfectly summed up in the words of the old song: I joined the navy to see the world, and what did I see? I saw the sea. The typical twentieth -century traveler is the man who always says I’ve been there. You mention the remotest, most evocative place - names in the world like El Dorado, Kabul, Irkutsk and someone is bound to say I’ve been there, I drove through it at 100 miles an hour on the way to somewhere else.
When you travel at high speeds, the present means nothing: you live mainly in the future because you spend most of your time looking forward to arriving at some other place. But actual arrival, when it is achieved, is meaningless. You want to move on again. By traveling like this, you suspend all experience; the present ceases to be a reality: you might just as well be dead. The traveler on foot, on the other hand, lives constantly in the present. For him traveling and arriving are one and the same thing: he arrives somewhere with every step he makes. He experiences the present moment with his eyes, his ears and the whole of his body. At the end of his journey he feels a delicious physical weariness. He knows that sound. Satisfying sleep will be his: the just reward of all true travelers. [br] What is the purpose of the author in writing this passage?
选项
A、Legs become weaker.
B、Modem means of transportation make the world a small place.
C、There is no need to use eyes.
D、The best way to travel is on foot.
答案
D
解析
旅行的最佳方式是走路。文章第一段、第二段分别讲述了旅行可不用脚、不用眼等情况。第三段,在讲述了人们只知向前向前,一切经历都停滞,现实不再是现实,还不如死了的好。而用脚走路的旅行者总是生活再现实,对他来说旅行和到达是一回事,他一步一步走到某地,他用眼睛、耳朵,以至整个身体去体验现在时刻、旅行终点,他感到全身舒坦愉悦的疲劳,美美享受满足的酣睡;一切真正旅行者的真实报偿。这一段就是作者写文章的目的——走路是旅行的最佳方式。A)脚变得软弱无力。B)现代交通工具把世界变小。C)没有必要用眼睛。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3820129.html
相关试题推荐
Thepastagesofmanhaveallbeencarefullylabeledbyanthropologists.De
Thepastagesofmanhaveallbeencarefullylabeledbyanthropologists.De
Thepastagesofmanhaveallbeencarefullylabeledbyanthropologists.De
Eachpennyandnickel______countedcarefullybythecashier.A、areB、isC、wereD、
Weshouldthinkcarefullyabouttheopinion______Mr.Needhamsaidatthemeetin
Helenlistenedcarefully______shemightdiscoverexactlywhatsheneeded.A、inth
ItisapopularphenomenonthatnowadayssomehousesinChinaarelabeledwith
Dr.Jonescheckedthepatient’s______carefullybeforemakinghistreatment.A、s
Dr.Jonescheckedthepatient’s______carefullybeforemakinghistreatment.A、s
ItisapopularphenomenonthatnowadayssomehousesinChinaarelabeledwit
随机试题
Whoisthemanprobablytalkingto?[originaltext]MHi.Doyouhavealistingf
Pregnancymothersaregettinganewtooltohelpkeepthemselvesandtheirbab
TheplanetNeptuneisabout30times______fromtheSunasEarthis.A、farB、as
主要不良反应为踝部关节水肿的药物是()A:可乐定 B:哌唑嗪 C:氨氯地平
建设工程项目中对事故中负有责任的建设、勘察、设计、施工、监理等单位和施工图审查、
下列关于我国突发事件应对的表述错误的是:A.突发事件应对工作实行预防为主、预防与
下列不属于总体规划的成果形式之一图件的是( )。A.旅游景区位图 B.综合现
关于街头艺人,网络上给出这样的界定:是在街头的公共场所为公众表演拿手绝活的艺人。
癌症是以细胞异常增殖及转移为特点的一大类疾病,其发病与有害环境因素、不良生活方式
心肌兴奋性变化的特点是A、绝对不应期短 B、有效不应期特别长 C、低常期较长
最新回复
(
0
)