首页
登录
职称英语
The aging of society in Japan foreshadows challenges ahead for other advanc
The aging of society in Japan foreshadows challenges ahead for other advanc
游客
2024-10-23
44
管理
问题
The aging of society in Japan foreshadows challenges ahead for other advanced industrial nations like the United States. About 20% of the Japanese population is over age 65 (compared with 12% in the United States), and Japan is wrestling with many consequences of this unprecedented and ongoing population shift.
Typical of the unexpected impacts is an increase in the number nationwide of kodokushi ("lonely death"), referring to an elderly person who has died with no relatives or friends to provide care in the last days, weeks, or even months. Traditionalists point to this ruefully as evidence of the collapse of the conventional family sys- tem and the erosion of networks of local community ties.
The larger society is responding in several ways to the trend toward aging alone. One response is coming from massive housing complexes, especially those where the median age is soaring as oldsters live longer. To promote social ties, housing complexes are opening community centers that are staffed 365 days a year from 11 A. m. to 6 p.m. by volunteers, most of whom are seniors. Housing officials are promoting greeting campaigns that encourage residents to say hello to one another--with the hope that such social niceties extend to true social connection. Officials at these complexes also conduct patrols that check for unclaimed mail in the boxes of residents, and they ask the gas company to alert them when an elderly resident stops using gas.
As aging alone leads to death alone, new services are emerging from both for-profit and nonprofit organizations. One new for-profit company, called Keepers, was founded in 2002 to perform such services as cleaning up the mess commonly found when a body is discovered in a disheveled fiat. Keepers does this in the Japanese way, with euphemisms, discretion, and diplomacy artfully employed to make grieving relatives and friends experience the least amount of public suffering and remorse, perhaps, for neglect. Keepers is now getting about 30 kodokushi-related requests a month.
Funerals are another issue being addressed outside the family. For example, a nonprofit group called Ending Center works to honor the wish of many elderly Japanese to be buried under the shadow of large venerable cherty blossom trees during the two-week cherry blossom season.
The Center facilitates the arrangements long before illness, promising the signers they will be interred in a group grave alongside of friends (often from the same housing complex or neighborhood). The grave will receive perpetual care, and the burial ceremony will include a live jazz concert followed by readings from the Buddhist sutras and some Christian prayers--a quintessential Japanese mix of new, old, and revered. [br] Which of the following is NOT true about Japan nowadays?
选项
A、The aging of society will be a challenge for Japan.
B、Japan is working hard to cope with its population problems.
C、Lonely death means the death of an elderly person who has no relatives or friends.
D、Lonely death indicates the collapse of the traditional family system.
答案
C
解析
细节理解题。对应文中第二段“lonely death”,referring to an elderly person who has died with no relatives or friends to provide care in the last days,weeks,or even months.因此答案是C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3813488.html
相关试题推荐
Oursisasocietythattriestokeeptheworldsharplydividedintomasculi
TheagingofsocietyinJapanforeshadowschallengesaheadforotheradvanc
TheagingofsocietyinJapanforeshadowschallengesaheadforotheradvanc
Thefastpaceofmodemsocietyhelpspeoplerealizethepreciousnessoftime.
Someteenagersharborageneralizedresentmentagainstsociety,which______the
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreeinEnglishwhilekno
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreeinEnglishwhilekno
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreeinEnglishwhilekno
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreeinEnglishwhilekno
The______inJanet’scharacterhashinderedherfromadvancementinhercareer.
随机试题
ItwasClark’sfirstvisittoLondonUndergroundRailway.Against【C1】______
Readthearticlebelowabouteducationandanswerthequestions.Foreac
【B1】[br]【B19】A、acquisitionB、appreciationC、requirementD、alternativeA本题测试名词的
事实证明,你提出的措施是行之有效的。Themeasuresthatyouproposedhaveprovedtobeeffective.
设有关系R1和关系R2,经过关系运算得到结果S,则S是一个表单。维表
免疫应答基本过程分为哪三个阶段A.抗原识别阶段、感应阶段、反应阶段 B.抗原递
培训的有效性信息类型有()。A.培训的及时性 B.受训群体的选择 C.培训
下列关于地震工程的基本概念说法正确的选项是哪个?( )A.建筑的抗震设防标准不
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
治疗痹证中的行痹,宜选用的中成药是A.益肾蠲痹丸 B.良附丸 C.九味羌活丸
最新回复
(
0
)