首页
登录
职称英语
Most earthquakes occur within the upper 15 miles of the earth’s surface. Bu
Most earthquakes occur within the upper 15 miles of the earth’s surface. Bu
游客
2024-10-22
55
管理
问题
Most earthquakes occur within the upper 15 miles of the earth’s surface. But earthquakes can and do occur at all depths to about 460 miles. Their number decreases as the depth increases. At about 460 miles one earthquake occurs only every few years. Near the surface earthquakes may run as high as 100 in a month, but the yearly average does not vary much. In comparison with the total number of earthquakes each year, the number of disastrous earthquakes is very small.
The extent of the disaster in an earthquake depends on many factors. If you carefully build a toy house with an Erector set, it will still stand no matter how much you shake the table. But if you build a toy house with a pack of cards, a slight shake of the table will make it fall. An earthquake in Agadir, Morocco, was not strong enough to be recorded on distant instruments, but completely destroyed the city. Many stronger earthquakes have done comparatively little damage. If a building is well constructed and built on solid ground, it will resist an earthquake. Most deaths in earthquakes have been due to faulty building construction or poor building sites. A third and very serious factor is panic. When people rush out into narrow streets, more deaths will result.
The United Nations has played an important part in reducing the damage done by earthquakes. It has sent a team of experts to all countries known to be affected by earthquakes. Working with local geologists and engineers, the experts have studied the nature of the ground and the type of most practical building code for the local area. If followed, these suggestions will make disastrous earthquakes almost a thing of the past.
There is one type of earthquake disaster that little can be done about. This is the disaster caused by seismic sea waves, or tsunamis. (These are often called tidal waves, but the name is incorrect. They have nothing to do with tides. ) In certain areas, earthquakes take place beneath the sea. These submarine earthquakes sometimes give rise to seismic sea waves. The waves are not noticeable out at sea because of their long wave length. But when they roll into harbors, they pile up into walls water 6 to 60 feet high. The Japanese call them "tsunamis", meaning "harbor waves", because they reach a sizable height only in harbors.
Tsunamis travel fairly slowly, at speeds up to 500 miles an hour. An adequate warning system is in use to warn all shores likely to be reached by the waves. But this only enables people to leave the threatened shores for higher ground. There is no way to stop the oncoming wave. [br] Which of the following can NOT be concluded from the passage?
选项
A、The number of earthquakes is closely related to depth.
B、Roughly the same number of earthquakes occur each year.
C、Earthquakes are impossible at depths over 460 miles.
D、Earthquakes are most likely to occur near the surfaces.
答案
C
解析
推断题。第一段第一句和第三句指出“地震大多数发生在距地表15英里以内的地方。随着深度的增加地震发生的次数越少。”可知A 、D 符合原文。根据第四句“浅层地震每月可达到100次之多,而平均每年地震的暴发次数变化不大”,可知,B 也符合原文。选项C 过于绝对,故为答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3811844.html
相关试题推荐
Mostearthquakesoccurwithintheupper15milesoftheearth’ssurface.Bu
Thereshouldberoomforprogramsofworldnewswithinchildren’s______.A、rang
EversincehumanbeingshaveinhabitedtheEarth,earthquakeshaveplaguedo
EversincehumanbeingshaveinhabitedtheEarth,earthquakeshaveplaguedo
EversincehumanbeingshaveinhabitedtheEarth,earthquakeshaveplaguedo
EversincehumanbeingshaveinhabitedtheEarth,earthquakeshaveplaguedo
EversincehumanbeingshaveinhabitedtheEarth,earthquakeshaveplaguedo
EversincehumanbeingshaveinhabitedtheEarth,earthquakeshaveplaguedo
EversincehumanbeingshaveinhabitedtheEarth,earthquakeshaveplaguedo
EversincehumanbeingshaveinhabitedtheEarth,earthquakeshaveplaguedo
随机试题
Becausetheyhadvariousmeaningsinnineteenth-centurybiologicalthought,“mec
Americansfinditdifficulttoengageinanyactivityforpurepleasure.We
Oneofthemostcontentiousissuesinthevastliteratureaboutalcoholcons
关于工程签证争议的鉴定,下列做法错误的是()。A.签证明确了人工材料、机具台班数
下列哪些属于卫生总费用筹资来源法的指标()A.政府预算卫生支出 B.社会卫生支
留置施工缝的位置应事先确定,施工缝应留在结构受剪力较小部位。
导致吗啡急性中毒致死的主要原因是A、脑出血 B、呼吸抑制 C、心律失常 D
为判断固定资产的总体合理性,审计人员通常可采用的分析程序有:A.分析本期与以前各
根据企业国有资产交易监督管理制度的规定,下列关于企业产权转让的说法,不正确的是(
根据《建筑工程建筑面积计算规范》(GB/T50353-2013),围护结构不垂直
最新回复
(
0
)