首页
登录
职称英语
It was recently reported in a newspaper that six students who shared a dorm
It was recently reported in a newspaper that six students who shared a dorm
游客
2024-10-16
56
管理
问题
It was recently reported in a newspaper that six students who shared a dorm at a local university hired a cleaner to do laundry and cleaning once a week. And each of them paid her 60 yuan a month. This has led to a heated debate as to whether college students should hire cleaners.
Write on ANSWER SHEET THREE a composition of about 200 words on the following topic:
Should College Students Hire Cleaners?
You are to write in three parts.
In the first part, state clearly what your view is.
In the second part, support your view with appropriate reasons.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
Should College Students Hire Cleaners?
It was recently reported that a few college students hired a help to do some cleaning in their dorm. These students attribute this behavior to their limited spare time. They claim that it can help them to save time and pay more attention to their studies. As far as 1 am concerned, such a chain of reasoning is seriously flawed, and they are just making an excuse for their laziness. College students should not hire a help for their dormitory cleaning.
To begin with, it is not necessary for college students to hire a cleaner. As boarding-school students living in tiny dorms, we don’t have much cleaning to do at all. What we need to do everyday is just washing or some basic cleaning, which we learned to do in childhood. Undoubtedly we can manage them by ourselves. In addition, cleaning up a dorm won’t take much time. Conversely, it may help us to divert our attention away from studies and reduce our pressure. As a result, we don’t need to hire a cleaner to keep our dorms clean.
A more important reason why university students should not hire a cleaner is that university education involves both knowledge learning and character building. In the university we should try our best to be more independent and self-reliant. Otherwise, we cannot shoulder greater responsibility when we step into the society. If now we still rely on cleaners for dorm sanitation, how can we earn our own living in the future? Consequently, the most basic thing we should do now is to take care of ourselves and prepare for our future, instead of evading responsibility by hiring a help.
In summary, college students should learn to stand on their own feet. Hiring a cleaner is definitely not a wise choice.
解析
文章论点鲜明,结构清晰,表达比较清楚。
首段:交代背景,引出话题。一些大学生雇佣清洁工来为自己打扫宿舍,声称这是为了节约时间,以便能够专心学习。作者就这一现象表明态度:这些学生只不过是在为自己的懒惰找借口,大学生不应该雇佣清洁工来打扫宿舍。首段点题。
第二段:首先说明第一个原因——大学生雇佣清清工完全没有必要。学生的宿舍很小,需要做的事情都非常简单,而且也不会占用太多时间,没有必要请别人来做。相反,在紧张的学习之余做一些打扫工作还可以转移注意力,减轻学习压力。
第三段:提出第二个原因——大学生不应该雇用清洁工,因为学生在大学时期不仅要学习知识,还要尽可能地磨练自己,否则步入社会之后将无法承担更大的责任。如果学生现在连宿舍都需要别人来打理,将来如何能够独自生存呢?因此,大学生应该做到自理和自立,而非通过雇佣他人打扫卫生这种形式来逃避责任。
末段:总结全文,得出结论,重申自己的观点:大学生不应该雇佣清洁工来打扫宿舍,这是一个非常不明智的选择。
文章结构清晰,内容层次分明。有明确的主题句统领各段,段与段之间的过渡衔接也比较恰当得体。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3803480.html
相关试题推荐
Thebankisreportedinthelocalnewspaper______inbroaddaylightyesterday.A
Itwasrecentlyreportedinanewspaperthatsixstudentswhosharedadorm
Undergraduatestudentshaveno________totherarebooksintheschoollibrary.
Whatcanwelearnfromtoday’syouth?[originaltext]Whydosomestudentsdo
Whatarethestudentsmainlydiscussing?[br][originaltext]M:Hi,Janet,youa
Whatarethestudentsmainlydiscussing?[br][originaltext]M:Hi,Janet,youa
Whatarethestudentsmainlydiscussing?[originaltext]M:Hi,Janet,youareso
Itisthenaturalandperhapsunderstandabletendencyofnewspaperstoconc
Itisthenaturalandperhapsunderstandabletendencyofnewspaperstoconc
Itisthenaturalandperhapsunderstandabletendencyofnewspaperstoconc
随机试题
【B1】[br]【B6】A、whatB、howC、whereAabout是介词,后面要用名次或动名词作宾语,而whattodo是一个名词结构,wh
[originaltext]W:Dr.Carter’sOffice.M:Yes,I’dliketomakeanappointmentt
TheenormouslossoflifeontheTitanicwasprimarilycausedbyinadequateequi
平衡水池应设与游泳池相连接的连通管,连通管可与回水管合并设置,平衡水池底内表面宜
有一天,甲、乙、丙、丁、戊五个外国商人坐在一起聊天。甲说:“我们五个人中有一个人
患者男,30岁。右髋部撞击伤后疼痛,活动不能2小时。查体:患肢呈外展、外旋和屈曲
绿色营销以()为物质保证。A:绿色观念 B:绿色消费 C:绿色法制 D:绿
患者男性,30岁,确诊哮喘入院治疗3周,经正规治疗病情缓解,仅偶有胸闷,出院时医
在下列医德情感的描述中,错误的是A.医德情感是建立在医学科学基础上的急患者所急、
在物业管理活动中,业主享有的权利包括()。A、提议召开业主大会会议 B、执行业
最新回复
(
0
)