首页
登录
职称英语
A massive earthquake struck Haiti just before 5 p.m. on Jan. 12, about 10 mi
A massive earthquake struck Haiti just before 5 p.m. on Jan. 12, about 10 mi
游客
2024-10-13
44
管理
问题
A massive earthquake struck Haiti just before 5 p.m. on Jan. 12, about 10 miles southwest of Port-au-Prince, the country’s capital. The quake was the worst in the region in more than 200 years. Apreliminary assessment from Haiti’s government put the body count at 150,000 on Jan. 23.
"I don’t think we will ever know what the death toll is from this earthquake," said Edmond Mulet, the newly appointed head of United Nations operations in Haiti. "People are burying bodies by themselves, many have been thrown into dumps outside the city and an untold number still lie under the rubble."
The day after the quake, Haiti’s president, Rene Preval, called the destruction "unimaginable." The quake left the country in shambles, without electricity or phone service. Haiti’s shaky infrastructure before the quake meant aid efforts faced steep obstacles. With little food and water to be had, thousands of residents of the capital, Port-au-Prince, where the destruction was centered, fled the city to seek refuge with relatives in the countryside.
Despite scattered looting, the city remained relatively calm, but there was little evidence that the central government was able to function. Ban Ki-Moon, the secretary-general of the United Nations, on Jan. 18 requested that another 3,500 peacekeepers be sent to Haiti to assist in delivering aid and prevent violence. The United States ordered the deployment of 5,000 troops to assist in the relief effort.
The earthquake could be felt across the border in the Dominican Republic, on the eastern part of the island of Hispaniola. High-rise buildings in the capital, Santo Domingo, shook and sent people streaming down stairways into the streets, fearing that the tremor could intensify.
Huge swaths of the capital, Port-au-Prince, lay in ruins, and thousands of people were feared dead in the rubble of government buildings, foreign aid offices and shantytowns. Schools, hospitals and a prison collapsed. Sixteen United Nations peac-ekeepers were killed and at least 140 United Nations workers were missing, including the chief of its mission, Hedi Annabi. The city’s archbishop, Msgr. Joseph Serge Miot, was found dead in the rubble of the Port-au-Prince cathedral.
Survivors squatted in the streets, some hurt and bloody, many more without food and water, close to piles of covered corpses and rubble. Limbs protruded from disi- ntegrated concrete, muffled cries emanated from deep inside the wrecks of buildings — many of them poorly constructed in the first place. Ten days after the quake, the number of survivors pulled from the rubble stood at 121 as hopes of finding more dwindled. A large aftershock on the morning of Jan. 20, which had a magnitude of 6.1, was centered on Gressier, a village west of Port-au-Prince. As the most powerful tremor to hit Haiti since the initial earthquake on Jan. 12, it caused some additional damage to the ravaged capital and surrounding areas. [br] According to the passage, the death toll of this Haiti earthquake is______.
选项
A、unknown
B、3,500
C、5000
D、150000
答案
A
解析
细节题。需要在文中找到每一个数字及其对应的意义,再进行选择。3,500是再次派往海地的维和人员数;5,000是美国政府派来的军队数量;150,000是海地政府最初公布的遇难者人数,这是最具迷惑性的选项,但是“preliminary”作为修饰语已经显示出这并非最终的准确数目。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3799687.html
相关试题推荐
Thelawyer_________allaboutthecasebeforehedecidedtotakeitover.A、told
Alltheschools______becauseoftheearthquake,studentsandteachershadtog
Thegraduatesexpectedthere______adecentfarewellpartybeforetheirdepartu
Idon’trecollect______hercryinpublicbefore.A、toseeB、havingseenC、towa
Mybossorderedthatthelegaldocuments___tohimbeforelunch.A、besentB、were
Theearthquakeof26thDecember2004resultedinoneoftheworstnaturald
Theearthquakeof26thDecember2004resultedinoneoftheworstnaturald
Theearthquakeof26thDecember2004resultedinoneoftheworstnaturald
Theearthquakeof26thDecember2004resultedinoneoftheworstnaturald
Theearthquakeof26thDecember2004resultedinoneoftheworstnaturald
随机试题
TheEuropeanCommissionsaidonThursdayitwouldtoughentheregulationof
Whichofthenumbersinthesquareistheoddoneout?[img]2012q2/ct_eyyjscz200
Womenwhoexerciseinpregnancyboostthebraindevelopmentoftheirnewborn
Everyyearthroughouttheworld【C1】______6,000earthquakesaredetected.The
Ifyoucan’tsolvethisproblem,whynottry______help?A、toaskforB、toaskC
不锈钢是一种合金钢,不锈钢内主要含有下列哪种金属成分?()A.镍 B.铬
每个楼梯段的踏步数不应超过18步,也不应少于3步。
项目监理单位要严格审查特殊工种、特种作业人员上岗证件的有效性。
把风险管理划分为企业风险管理、家庭风险管理、个人风险管理的分类标准是( )。
根据《刑法》及《刑法修正案(八)》,下列关于未成年人和老年人犯罪的定罪与量刑的说
最新回复
(
0
)