首页
登录
职称英语
Insects which eat grain and other stored food can be partially controlled b
Insects which eat grain and other stored food can be partially controlled b
游客
2024-10-06
46
管理
问题
Insects which eat grain and other stored food can be partially controlled by cooling the grain. But the damage insects cause can be further limited by making them even more susceptible to cold, says a Canadian researcher.
Insect pests die if they freeze, but many have the ability to become "supercool", remaining alive even when the temperature drops to - 10℃. However, Paul Fields of the Agriculture Canada Research Station in Winnipeg has discovered that the ability of these insects to supercool can be seriously affected by "ice-nucleating-active bacteria". When the bacteria are present, the insects freeze and die at a higher temperature than normal.
Ice-nucleating-active bacteria are found naturally on most plant leaves. They are also grown commercially for use in cloud seeding and in making artificial snow.
Fields added these bacteria to wheat which was stored at a temperature of - 10℃ and contained the rusty grain beetle. He found that when the bacteria accounted for only 10 parts per million of the grain, the beetles’ supercooling point rose from - 11.3℃ to - 7.1℃, so more died. At concentrations of 100 ppm or 1000 ppm, the bacteria increased the supercooling point to as high as -6.3℃, which resulted in more than 75 percent of the beetles dying.
Fields also applied the bacteria to two other species of grain beetle, Sitophilus granarius and Oryzaephilus surinamensis, keeping them at - 10℃. He found that more of these beetles also died. First, though, he gradually acclimatized some of the insects to cold, to simulate the increase in tolerance to cold which they normally develop as winter approaches. Fields found that the insects that had been acclimatized were less affected by cold than the beetles that had not been acclimatized, but that more of them still died at - 10℃.
Fields says that the technique of using ice-nucleating-active bacteria leaves no noxious chemical residues and poses little risk to the people who apply the treatment. It is also effective against insects which have become resistant to pesticides. [br] According to Fields, all of the following are the advantages of his technique EXCEPT that ______.
选项
A、it is environmentally friendly
B、it is safe to the people’s health
C、it is more effective than pesticides against some insects
D、it is cheaper than pesticides
答案
D
解析
根据最后一段可知A、B、C三项是Fields研究成果的优点,D没有提到。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3788955.html
相关试题推荐
______makesmanychildrenfeelastonished.A、ButterfliesareinsectsB、Butterflie
Ifnotstoredinthefridge,foodis______todeteriorateinsummer.A、feasibleB
Inthisfactorythemachinesarenotregulated______butarejointlycontrolled
Anentiretownhasbeenmeticulouslyrestoredtothewayitwasseveralhundred
InarecentbookentitledThePsychicLifeofInsects,ProfessorBouviersay
InarecentbookentitledThePsychicLifeofInsects,ProfessorBouviersay
InarecentbookentitledThePsychicLifeofInsects,ProfessorBouviersay
InarecentbookentitledThePsychicLifeofInsects,ProfessorBouviersay
Inthisfactorythemachinesarenotregulated______butarejointlycontrolled
Wemust______thattheexperimentiscontrolledasrigidlyaspossible.A、secure
随机试题
[originaltext]M:Whatdoyouthinkofyourjob?W:It’sinteresting.I
Whoistheauthor’sintendedaudience?______[br]Whyisabriefcaseisnecessa
[originaltext]M:Ireallydon’tunderstandtheTVprograms.WhenIwatchamovi
下列各项中,不属于分散采购缺点的是()。A.增加采购成本 B.不利于国家宏观调
一名合格的中国导游员应该具备的首要条件是()。A.热爱祖国 B.情操高尚 C
旅游安全风险提示为一级的,用蓝色标示。
下列各项中,不符合内部牵制的要求的是()。A、出纳人员管票据 B、出纳人员
下列有关“功能性分流”描述有误的是 A.又称静脉血掺杂 B.支气管哮喘也可引
下列房地产中,通常适用比较法估价的有()。A.特种厂房 B.廉租房 C.写
某项目建设期1年,全部资金投入1000万元,项目投资净现金流量如下所示,若折
最新回复
(
0
)