首页
登录
职称英语
People attend college or university for many different reasons such as new ex
People attend college or university for many different reasons such as new ex
游客
2024-09-28
61
管理
问题
People attend college or university for many different reasons such as new experiences, career preparation, increased knowledge. Why do you think people attend college or university?
Write on ANSWER SHEET TWO a composition of about 200 words on the following topic:
The Importance of Tertiary Education
You are to write in three parts.
In the first part, state specifically what your view is.
In the second part, support your view with one or two reasons.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the above instructions may ’result in a loss of marks
选项
答案
The Importance of Tertiary Education
As a response to an increasing demand of society for intellectual resource, people of all ages are in eager need of getting tertiary education at a college or university. The trend is quite understandable for college practice is of great importance to one’s life, especially in terms of career preparation, new experiences, and enrichment of knowledge.
First of all, college education is the initial step to start one’s career. The fierce social competition requires people to be well equipped with knowledge and skills, which is the primary reason why they choose to go to college. They can learn new skills for careers with a lot of opportunities. Furthermore, such professional fields as information technology, business, and communication are expected to need a large workforce in the coming years.
In addition, students go to colleges and universities to have new experiences. This often means having the opportunity to meet people different from those in their hometowns. For most students, going to college is the first time they’ve been away from home by themselves. In additions, this is the first time they’ve had to make decisions on their own. Making these decisions increases their knowledge of themselves.
Lastly, looking for self-knowledge, people also attend a university or college to expand their knowledge in subjects they find interesting. For many, this will be their last chance for a long time to learn about something that doesn’t relate to their career.
In conclusion, going to college is one of the most important experiences in one’s life. It helps to prepare people for future career and provide chances of learning about themselves and the world they live in.
解析
为什么要上大学?为了丰富生活的经历?为了事业发展做好准备?还是为了获取更多的知识和信息?题目要求考生就“大学教育的重要性”为题讨论大学教育的目的,属于支持说明型文章。
分析提纲,可知文章在结构上应该是:第一部分给出背景知识并阐明本文内容;第二部分从二、三个方面进行支持论证;第三段进行总结,给出自己的观点。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3777407.html
相关试题推荐
Whatdopeopledoontheseconddayofthecelebration?[br][originaltext]
Whatdopeopledoontheseconddayofthecelebration?[br][originaltext]
Whatdopeopledoontheseconddayofthecelebration?[originaltext]India
ThoughChinesepeoplemaywanttogettoknowAmericans,theyoftenfeelaw
ThoughChinesepeoplemaywanttogettoknowAmericans,theyoftenfeelaw
Wheredidthestormsfirststrike?[br][originaltext]About100peopleare
Whatisthespeaker’smainlydiscussing?[originaltext]Alotofpeoplethi
Suicide,thenumber-twokillerofcollegestudent,claimsthelivesofappr
Suicide,thenumber-twokillerofcollegestudent,claimsthelivesofappr
Suicide,thenumber-twokillerofcollegestudent,claimsthelivesofappr
随机试题
Mankind’sfascinationwithgoldisasoldascivilizationitself.Theancien
Oldfriends,theyfinishyoursentences,theyrememberthecatthatranaway
Whatisthemainideaofthenewsitem?[originaltext]IsraeliJusticeMinist
现在是一个极具变革的年代,你们为迎接新的挑战已经做好了准备。(81)是你们使我们的社会更加强大,我们的家庭更加健康和安全,我们的人民更加富裕。
NeitherTomnorhisparents_____athome.A、isB、areC、hasD、wasB
A.保和丸 B.健脾丸 C.半夏泻心汤 D.枳实导滞丸 E.三子养亲汤饮
患者,男,43岁,有胃溃疡病史。近日来上腹部疼痛加剧,为协助诊断需作大便潜血试验
我国安全生产的基本方针是()。A:以人为本、安全重要 B:安全第一、讲究科学
悬空式桥体与牙槽嵴黏膜之间应留有的间隙为A.0.5mm B.1mm C.
关于施工许可证适用范围的说法,正确的是( )。A.工程投资额在50万元以下的建
最新回复
(
0
)