首页
登录
职称英语
Variable tuition fees will not create a two-tier market in higher education,
Variable tuition fees will not create a two-tier market in higher education,
游客
2024-09-27
45
管理
问题
Variable tuition fees will not create a two-tier market in higher education, insists a group of leading universities in a strong statement of support today for the government as it prepares to do parliamentary battle over its controversial top-up fees proposals.
The 1994 Group, which includes research-intensive universities like Durham, St Andrews and the London School of Economics, also says it will support any reasonable scheme for student support that reassures people worried about poor students being deterred. This could include a national levy on universities based on their student numbers with the money being shared out among the poorest students wherever they study—reassuring new universities, which fear they will not generate enough fee income for bursaries. The worst possible outcome would be a political stalemate, say the vice-chancellors.
Meanwhile Professor Tim Brighouse, the government’s schools "tsar" for London, is to propose that students from private schools pay higher university fees. In a keynote speech to next week’s North of England education conference he will argue that parents have bought their children an advantage in obtaining a university place and should pay an extra 10% charge for every year their child spent at an independent school. If they switched to state schooling—at a sixth-form college for example—they would earn a discount.
In backing variable fees, the 1994 Group pointed out that part-time and postgraduate students already paid them. "That hasn’t created a two-tier market, because in reality the variation in fees between institutions is relatively modest in most cases. But students do understand that some courses cost more than others or are more valuable than others; and that these differences should be reflected in the contribution which graduates make to the cost of their own education," said the universities—Bath, Birkbeck, Durham, East Anglia, Essex, Exeter, Goldsmiths, Lancaster, LSE, Reading, Royal Holloway, St Andrews, Surrey, Sussex, Umist, Warwick, and York.
Alasdair Smith, vice-chancellor of Sussex University, who chairs the 1994 Group, believes the proposal for fixed fees put forward by Labour backbenchers Peter Bradley and Alan Whitehead will not raise enough extra income for universities. He also argues that their plan, which has gained a lot of support among Labour MPs, would be unworkable because it would be impossible to prevent universities from offering discounts on some courses. A university might offer free accommodation for chemistry students, for instance, he suggests.
The group’s statement recognises that the choices before parliament are not easy. "However, the very worst possible outcome would be for the government’s proposals to be defeated by a coalition of opponents no one part of which is in a position to deliver its own solution. The funding problem has been recognised. The government’s proposals are not a complete answer or a perfect answer but they do offer a constructive way forward. The government’s opponents should turn them down if they have a better solution which they can deliver; but our universities and the country deserve a solution not a political stalemate."
From The Guardian, December 31, 2003 [br] Which of the following statements is NOT true according to the last two paragraphs?
选项
A、The chairman of the Group thinks the proposal for fixed fees will not raise enough extra income for universities.
B、The plan of the 1994 Group has got a great support among the Labour Party in the parliament.
C、The worst situation is to have no other solutions offered while defeating the government’s proposals.
D、The government’s proposals are a complete and perfect answer to solve the funding problem.
答案
D
解析
本题为细节题。根据第五段“…who chairs the 1994 Group,believes the proposal for fixed fees…will not raise enough extra income for universities”可判断A正确;根据第五段“…their plan,which has gained a lot of support among Labour MPs”可判断B正确;根据最后一段“the very worst possible outcome would be for the government’s proposals to be defeated by a coalition of opponents no one part of which is in a position to deliver its own solution”可判断C正确;根据最后一段“The government’s proposals are not a complete answer or a perfect answer but they do offer a constructive way forward.”可判断D错误。因此选D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3776576.html
相关试题推荐
IntheUnitedStateseducationalsystem,intermediateschoolisthe______stage
______,thehigherthecholesterollevelstendtobe.A、Oneexperiencesstressth
Variabletuitionfeeswillnotcreateatwo-tiermarketinhighereducation,
Variabletuitionfeeswillnotcreateatwo-tiermarketinhighereducation,
Variabletuitionfeeswillnotcreateatwo-tiermarketinhighereducation,
Variabletuitionfeeswillnotcreateatwo-tiermarketinhighereducation,
Parentsaretaughttounderstand______importanteducationistotheirchildren’s
Ina______market,it’sdifficulttosellgoodsunlessyouloweryourprices.A、de
Frankalmostneverreceivedanyeducation,_____?A、wouldheB、didheC、didn’the
Youhadonlyyourselfto______foryourlossinthestockmarketbecauseyouneve
随机试题
[originaltext]W:There’sisanelementthereaboutcompetitionthough,isn’tth
Sleepiscrucialforgoodhealth.Ithelpsmemoryand【B1】______,keepsyouf
Youshouldspendabout20minutesonQuestions27-40,whicharebasedonReading
[originaltext]OlympicGames,internationalsportscompetition,heldevery
Twosubstituteswereusedinafiercesoccergamelastnight.Theunderlinedpar
监理计划和监理规划的不同点在于( )。A.审核人、批准人等审批流程不同 B.
外加剂性能检测用基准水泥必须由经中国建材联合会混凝土外加剂分会与有关单位共同确认
以下哪个选项中的作品全部出自美国作家之手?( )A、《悲惨世界》、《了不起的盖
一、二级耐火等级高层建筑内的展览厅,当设有自动灭火系统和火灾自动报警系统并采用不
合同双方当事人可以在书面合同中协议选择()人民法院,以解决双方争议纠纷。A.被告
最新回复
(
0
)