首页
登录
职称英语
In the midst of the lumbering euro crisis, international lenders recently ur
In the midst of the lumbering euro crisis, international lenders recently ur
游客
2024-09-18
43
管理
问题
In the midst of the lumbering euro crisis, international lenders recently urged a struggling Greece to work a six-day week in order to revive its stagnating economy. At first glance, this makes sense—something must be done, so why not get everybody to work harder? Surely this will generate more output and be the sought-after fillip to kick-start growth?
And yet a growing number of economists and social scientists suggest this is not the way to go. "The conventional wisdom says that, in hard times, what we need to do is double down and work harder because we’re poorer," said Juliet Schor, professor of sociology at Boston College, at a recent LSE conference. "That’s the standard view. But it’s a fallacy. "
How about doing the opposite—working fewer days? How about a four-day week? The answer to our economic woes surely lies not in a redistribution of wealth but, as Schor advocates, in a redistribution of paid working time. Indeed, think-tank the New Economics Foundation(NEF)goes further still and calls for a 21-hour week, 21 hours being the average number worked each week by all Britons of working age.
Were this to be mandated, there would, of course, be problems for those whose reduced wages failed to cover living costs, even while there would be a reduction in the benefits bill. The NEF doesn’t suggest forcing the issue: rather, they’d like to create the conditions whereby it can happen over time.
But it need not be a zero-sum game, as is evident from the shining example of the four-day weeks that already exist. In June 2008, the US state of Utah implemented the idea for most of its public-sector workers, who moved from five eight-hour days to four of ten hours. While neutral in terms of hours, this shift meant that staff spent one day fewer travelling to and from work. One year on, reductions in overtime and absenteeism were calculated at more than £ 2. 5m, with big falls in carbon emissions and petrol consumption.
Is this something only the state can do? Refreshingly, there are signals of a like-minded approach in the start-up sector. Florida-based businessman Ryan Carson, founder of online web-design-tutorial provider Treehouse, has his whole firm work a four-day week—Monday to Thursday, nine to six, " because we think that information work isn’t like manufacturing. "
His firm makes upwards of £ 1. 8m in annual revenues, and finds recruiting and retaining talented employees easier than ever. Facebook has repeatedly tried to poach Carson’s staff. "Do you work a four-day week yet?" is the question that usually ends the dialogue. Crucially, Carson gets to spend a three-day weekend with his kids. Yet his business is clearly not just about lifestyle—he’s raised some £ 3m from investors.
The point about productivity for information workers is a critical one. We’re no longer in manufacturing, where more is better. And yet, when at work, it often feels like it. We attend interminable meetings and conferences while sending innumerable emails. Addled and distracted, our brains’ ability to engage in any deep thinking is hugely impaired. A three-day weekend would improve our mindfulness and mental energy, leading to improved quality of output. [br] Which of the following factors is positive to the information workers?
选项
A、Attending more conferences.
B、Avoiding any deep thinking.
C、Enjoying a three-day weekend.
D、Giving up the usage of emails.
答案
C
解析
细节题。整个末段都在针对information workers进行分析,末句提及A three—day weekend wouldimprove our mindfulness and mental energy,leading to improved quality of output,由此可知,[C]符合文意,故为答案。末段第四句提及We attend interminable meetings and conferences while sendinginnumerable emails.第五句提及由此导致的结果是Addled and distracted,our brains’ability to engagein any deep thinking is hugely impaired.由此可推知,[A]、[B]与原文不符,[D]与原文相反,均排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3764071.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Hello,Tod!How’sitgoingrecently?M:Hi,Julia!Nicetosee
[originaltext]W:Hello,Tod!How’sitgoingrecently?M:Hi,Julia!Nicetosee
[originaltext]W:Hello,Tod!How’sitgoingrecently?M:Hi,Julia!Nicetosee
Therewere150______attheinternationalconferencethissummer.A、spectatorsB、v
ShouldRewardsforDoingaGoodDeedBePromoted?Recently,somemunicip
OnFoodSafetyRecently,moreandmorefoodscandalssuchaspoisonousm
[originaltext]W:Hello,Tod!How’sitgoingrecently?M:Hi,Julia,nicetosee
[originaltext]W:Hello,Tod!How’sitgoingrecently?M:Hi,Julia,nicetosee
[originaltext]W:Hello,Tod!How’sitgoingrecently?M:Hi,Julia,nicetosee
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffor
随机试题
情景:你要参加学校的英语演讲比赛,你的演讲内容是环境保护。任务:请用英语写一篇50字左右的演讲稿。内容包括:1.环境保护的重要性;2.继续破坏环境将会
Itismostinappropriate______inthecollegeVIPlounge.A、foranystudentsto
D.H.Lawrencewasfamousmostforhis______.A、novelsB、dramasC、poemsD、essays
[originaltext]Attheendoftheyear,manycriticslisttheirfavoritemovi
垂直双管散热器供暖系统,对克服水在散热器和管道中冷却而产生自然作用压力造成的垂直
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
某高层建筑地下一层为商业功能,建筑面积为26000m2,采用无门、窗、洞口的防
2005年全国专利审查与专利代理业务研讨会宣布,预计在“十一五”期间,我国专利申
关于多巴胺的药理作用描述错误的是A、激动血管多巴胺受体 B、激动血管α受体
依据《职业病防治法》的规定,下列关于产生职业病危害的用人单位工场所的职业卫生要求
最新回复
(
0
)