首页
登录
职称英语
(1)I started for school very late that morning and was in great dread of a s
(1)I started for school very late that morning and was in great dread of a s
游客
2024-09-13
58
管理
问题
(1)I started for school very late that morning and was in great dread of a scolding, especially because Mr. Hamel had said that he would question us on participles, and I did not know the first word about them For a moment I thought of running away and spending the day out of doors. It was so warm, so bright! The birds were chirping at the edge of the woods: and in the open field back of the sawmill, the Prussian soldiers were drilling. It was all much more tempting than the rule for participles, but I had the strength to resist, and hurried off to school.
(2)When I passed the town hall there was a crowd in front of the bulletin-board. For the last two years all our bad news had come from there—the lost battles, the draft, the orders of the commanding officer—and I thought to myself, without stopping: "What can be the matter now?"
(3)Then, as I hurried by as fast as I could go, the blacksmith, Wachter, who was there, with his apprentice, reading the bulletin, called after me: "Don’t go so fast, boy: you’ll get to your school in plenty of time! "
(4)I thought he was making fun of me, and reached Mr. Hamel’s little garden all out of breath.
(5)Usually, when school began, there was a great bustle, which could be heard out in the street, the opening and closing of desks, lessons repeated in unison, very loud, with our hands over our ears to understand better, and the teacher’s great ruler rapping on the table. But now it was all so still! I had counted on the commotion to get to my desk without being seen: but, of course, that day everything had to be as quiet as Sunday morning. Through the window I saw my classmates, already in their places, and Mr. Hamel walking up and down with his terrible iron ruler under his arm. I had to open the door and go in before everybody. You can imagine how I blushed and how frightened I was.
(6)But nothing happened. Mr. Hamel saw me and said very kindly: "Go to your place quickly, little Franz. We were beginning without you."
(7)I jumped over the bench and sat down at my desk. Not till then, when I had got a little over my fright, did I see that our teacher had on his beautiful green coat, his frilled shirt, and the little black silk cap, all embroidered, that he never wore except on inspection and prize days. Besides, the whole school seemed so strange and solemn. But the thing that surprised me most was to see, on the back benches that were always empty, the village people sitting quietly like ourselves: old Hauser, with his three-cornered hat, the former mayor, the former postmaster, and several others besides. Everybody looked sad: and Hauser had brought an old primer, torn at the edges, and he held it open on his knees with his great spectacles lying across the pages.
(8)While I was wondering about it all, Mr. Hamel mounted his chair, and, in the same grave and gentle tone which he had used to me, said: "My children, this is the last lesson I shall give you. The order has come from Berlin to teach only German in the schools of Alsace and Lorraine. The new master comes tomorrow. This is your last French lesson. I want you to be very attentive." [br] The author was afraid of being asked about participles because _____.
选项
A、he wasn’t interested in learning participles at all
B、he was absent from the first lesson on participles
C、he didn’t know any participles the teacher had taught
D、he forgot the first few participles the teacher had taught
答案
C
解析
根据题干中的participles定位到第1段首句。文章开始便提到韩麦尔先生说过要问分词,可是作者连一个字也说不上来,说明作者根本没学会老师教的分词。因此,本题应选C。B、D都用了原文中的first,但这两项是对the first word about…的曲解:原文没有提到作者对分词毫无“兴趣”,因此A也应排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3755949.html
相关试题推荐
(1)Istartedforschoolverylatethatmorningandwasingreatdreadofas
[originaltext]W:Goodmorning,listeners.TodayI’dliketointroduceourguest
[originaltext]W:Goodmorning,listeners.TodayI’dliketointroduceourguest
[originaltext]W:Goodmorning,listeners.TodayI’dliketointroduceourguest
[originaltext]W:Goodmorning,listeners.TodayI’dliketointroduceourguest
[originaltext]W:Goodmorning,listeners.TodayI’dliketointroduceourguest
Themovie_____heralmostovernightfromanunknownschoolgirlintoamegastar.
Thefactthathighschoolstudentssufferedfrompsychologicalproblemshas
(1)RemembertheStoneAgedaysofresearchbackinelementaryschoolandmid
(1)RemembertheStoneAgedaysofresearchbackinelementaryschoolandmid
随机试题
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
关于无黏结预应力钢筋混凝土梁的优点,下列()说法是不正确的。A.张拉较容易,
下列关于钢板的表述正确的是()。A.钢板是用碳素结构钢和低合金高强度结构钢经热
科学技术对教育的影响,首先表现为对教育的()。A.动力作用 B.引导作用 C
男性,42岁。5小时前发生剧烈的上腹部痛且向背部放射,并伴数次恶心呕吐,吐后疼痛
解放思想、实事求是的辩证统一的基础是()。 A.社会实践B.辩证唯物主义和
B
中国期货业协会、中国证券监督管理委员会及其派出机构依法对期货从业人员进行监督管理
(2020年真题)患者,男,60岁。入院诊断为:高胆固醇血症、支原体肺炎。医师拟
A.Pβ B. C. D.
最新回复
(
0
)