首页
登录
职称英语
There are a lot of imported merchandises available in our market. Some peopl
There are a lot of imported merchandises available in our market. Some peopl
游客
2024-09-13
46
管理
问题
There are a lot of imported merchandises available in our market. Some people advocate that we should only buy things that are made in our own country. Do you agree? Write a composition in NO LESS THAN 200 words on the following topic:
Shall We Only Buy Things Made in Our Own Country?
You are to write in three parts.
In the first part, state specifically what your opinion is.
In the second part, provide one or two reasons to support your opinion.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or make a summary.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
Shall We Only Buy Things Made in Our Own Country?
Globalization is a larger trend than anyone could have imagined. In this highly globalized world, it is no longer possible to be completely "self-sufficient." Countries are independent and interdependent. Because of this, I do not think we should only buy things that are domestically produced.
First of all, no one country has enough resources to produce everything that people need in life. For instance, in China, it is estimated that 15,000 tons of seeds are now imported from other countries, and that 20% of agricultural produce are imported. If we insist on buying home-grown products, we have to give up 20% of our food. Secondly, buying international goods is a gesture to say "yes" to international trade and cooperation. Every country has its own comparative advantages so that it can focus on producing the best products to trade with. For instance, German automobiles are renowned for their quality and China is famous for its tea. An exchange will enable German people to enjoy good tea and Chinese people to drive safely.
In conclusion, we had better not purchase things that are made in our country only. We must exploit our comparative advantages and pursue international trade. The days of being "self-sufficient" have gone.
解析
本题属于“立场选择型”作文,涉及的题材是“社会热点”。该题要求考生对“我们是否应该只购买国货”提出个人的意见。按照题目的要求,可谋篇布局如下:
第一段:由全球化入题,指出国家之间相互依存也互相独立,我们不应该只购买国货。
第二段:阐述原因。第一,没有任何一个国家能有足够的资源来生产人们生活中的所有必需品,举中国农产品的数据为例;第二,购买外国生产的产品是对全球贸易和合作的肯定,举德国车和中国茶为例。
第三段:所谓“自给自足”的日子已一去不复返。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3755603.html
相关试题推荐
Therearealotofimportedmerchandisesavailableinourmarket.Somepeopl
A、Pizzaisnotavailable.B、Itistoocrowded.C、Thepriceistoohigh.D、Hedis
A、Itiscompetitiveinthemarket.B、Itisrisinggradually.C、Itcouldn’tbean
A、Networking.B、TheInternet.C、Thejobmarket.D、Tradeorganizations.A根据句(8)可知
A、Itiscompetitiveinthemarket.B、Itisrisinggradually.C、Itcouldn’tbelo
Restaurantscanbuyfishinbulkatafishmarket.Theunderlinedpartmeans___
Thegroup’smovewill______competitioninthefast-growingChinesePCmarket.A
Thegoalistomakehighereducationavailabletoeveryonewhoiswillingandca
Restaurantscanbuyfishinbulkatafishmarket.Theunderlinedpartmeans____
_____thatsomeguestswerecoming,sheshoppedallmorninginthatsupermarket.
随机试题
Itisnotpolitetoarriveatadinnerpartymorethan15to20minuteslate
Computers,andespeciallyconnectingtotheInternet,provideuniqueopportun
She’swornhisdesignson________occasionsfromredcarpetstomoviepremieres.A
[originaltext]Oneofthecomplaintsofcityresidents,notsurprisingly,is
胎头矢状缝与骨盆入口右斜径相一致的胎位是A.枕右前位 B.枕右横位 C.枕左
患者,女,58岁,左耳前发现核桃大小肿物1年,渐进性长大,偶发疼痛,向耳颞部放散
资产评估报告正文要求包括()。A.委托人及其他资产评估报告使用人 B.评估目
女性,56岁,甲状腺功能亢进治疗3个月,自行停药1个月,因急性阑尾穿孔紧急手术治
房屋建筑工程保修期从()之日起计算。A:提交保修书B:工程竣工验收合格C:转
下列关于2004年修订的《中华人民共和国对外贸易法》的表述,哪些是正确的?()A
最新回复
(
0
)