首页
登录
职称英语
(1) There was something in the elderly woman’s behavior that caught my eye. A
(1) There was something in the elderly woman’s behavior that caught my eye. A
游客
2024-09-07
68
管理
问题
(1) There was something in the elderly woman’s behavior that caught my eye. Although slow and unsure of step, the woman moved with deliberation, and there was no hesitation in her gestures. She was as good as anyone else, her movements suggested. And she had a job to do.
(2) It was a few years ago, and I had taken a part-time holiday-season job in a video store at the local shopping mall. From inside the store, I’d begun to see the people rushing by outside in the mall’s concourse as a river of humanity.
(3) The elderly woman had walked into the store along with a younger woman who I guessed was her daughter. The daughter was displaying a serious case of impatience, rolling her eyes, huffing and sighing, checking her watch every few seconds. If she had possessed a leash, her mother would have been fastened to it as a means of tugging her along to keep step with the rush of other shoppers.
(4) The older woman detached from the younger one and began to tick through the DVDs on the nearest shelf. After the slightest hesitation, I walked over and asked if I could help her find something. The woman smiled up at me and showed me a title scrawled on a crumpled piece of paper. The title was unusual and a bit obscure. Clearly a person looking for it knew a little about movies, about quality.
(5) Rather than rushing off to locate the DVD for the woman, I asked her to walk with me so I could show her where she could find it. Looking back, I think I wanted to enjoy her company for a moment. Something about her deliberate movements reminded me of my own mother, who’d passed away the previous Christmas.
(6) As we walked along the back of the store, I narrated its floor plan: old television shows, action movies, cartoons, science fiction. The woman seemed glad of the unrushed company and casual conversation.
(7) We found the movie, and I complimented her on her choice. She smiled and told me it was one she’d enjoyed when she was her son’s age and that she hoped he would enjoy it as much as she had. Maybe, she said with a hint of wistfulness, he could enjoy it with his own young children. Then, reluctantly, I had to return the elderly woman to her keeper, who was still tapping her foot at the front of the store.
(8) I escorted the older woman to the queue at the cash register and then stepped back and lingered near the younger woman. When the older woman’s turn in line came, she paid in cash, counting out the dollars and coins with the same sureness she’d displayed earlier.
(9) As the cashier tucked the DVD into a plastic bag, I walked over to the younger woman.
(10) "Is that your mom?" I asked.
(11) I halfway expected her to tell me it was none of my business. But possibly believing me to be tolerant of her impatience, she rolled her eyes and said, "Yeah. " There was exasperation in her reply, half sigh and half groan.
(12) Still watching the mother, I said, "Mind some advice?"
(13) "Sure," said the daughter.
(14) I smiled to show her I wasn’t criticizing. "Cherish her," I said. And then I answered her curious expression by saying, "When she’s gone, it’s the little moments that’ll come back to you. Moments like this. I know. "
(15) It was true. I missed my mom still and remembered with melancholy clarity the moments when I’d used my impatience to make her life miserable.
(16) The elderly woman moved with her deliberate slowness back to her daughter’s custody. Together they made their way toward the store’s exit. They stood there for a moment, side by side, watching the rush of the holiday current and for their place in it. Then the daughter glanced over and momentarily regarded her mother. And slowly, almost reluctantly, she placed her arm with apparently unaccustomed affection around her mother’s shoulders and gently guided her back into the crowds. [br] While looking for the DVD with the old woman, the shop assistant was______.
选项
A、hesitant
B、indifferent
C、frustrated
D、patient
答案
D
解析
态度题。根据题干定位至第五段和第六段。第五段第一句提到店员没有匆忙离去为老太太找光碟,而是请她跟着自己走,以便告诉她哪里可以找到光碟。接着第六段第一句指出店员一边和老太太沿着店铺后面走,一边为老太太解说店内布局。由此可知,在和老太太一起找光碟时,店员表现得非常有耐心,故D为答案。A、B和C三项原文均未提及,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3747863.html
相关试题推荐
PASSAGETWO[br]WhydidtheshopassistantleadtheelderlywomantofindtheD
(1)Therewassomethingintheelderlywoman’sbehaviorthatcaughtmyeye.A
(1)Therewassomethingintheelderlywoman’sbehaviorthatcaughtmyeye.A
(1)There’ssomethingabouttheInternetthatcanbringoutmeannessinteena
(1)There’ssomethingabouttheInternetthatcanbringoutmeannessinteena
(1)Whensomethinghappenstoshakeourculture—liketheterroristattacks—we
Hisfeatureswereagreeable:hisbody,______slightofbuild,hadsomethingofat
Atlastnight’spartyLarrysaidsomethingthatIthoughwasbeyondme.Theunde
Mini-skirtsfirst_____inthe1960s.(2012-68)A、caughtonB、caughtinC、caughtout
Iwasverymuchput_____byMark’srudebehavior;itreallyannoyedme.A、overB
随机试题
Columbushadaccomplishedoneofthemostamazingandcourageous______inhisto
Oursocietyvaluesboysandtheirexperiencemorethanitvaluesgirls,and
[originaltext]VictorHugo(l802-1885)istheleaderoftheFrenchRomanticscho
如图所示杆件受外力作用,抗拉(压)强度为EA,则杆的总伸长为()。
下列哪项不属麻醉性止痛药A.哌替啶 B.芬太尼 C.可待因 D.曲马朵
A.咨询 B.个别访谈 C.劝服 D.指导 E.反馈与服务对象面对面的直
预产期的推算方法是用末次月经A:月数减5,日数加7 B:月数减3,日数加6
下列各项中不属于生产补贴范围的是( )。A.企业亏损补贴 B.出口产品补贴
银行应该建立持续的"市场监督"管理机制,以保持批发融资来源的稳定性。()
下列行为中,不违反电力设施保护区施工基本规定的有( )。A.烧荒、焚烧建筑废弃
最新回复
(
0
)