首页
登录
职称英语
Many students rely on their parents on daily life issues even when they live
Many students rely on their parents on daily life issues even when they live
游客
2024-09-07
50
管理
问题
Many students rely on their parents on daily life issues even when they live in school. Look at the following picture carefully and write your response in about 200 words, in which you should start with a brief description of the picture, explain its intended meaning, and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
Students’ Self-care Ability
In the picture, a student is featured in a dorm room. He is calling his mother, asking for instructions to wash his socks. The intended message of this picture is about students’ poor ability of taking care of themselves, a problem quite prevalent in China today.
In my view, both students and their parents should take the blame for their inability to take care of themselves. For one thing, some students take everything in their life for granted. They think it is their parents’ job to feed them, clothe them and even clean their messes. That is why they do not bother to learn some basic life skills. For another thing, the indulgence of parents encourages the laziness of their kids. Some parents go to extremes to micro-control every little detail of their kids. They even discourage their kids to make efforts to live an independent life. In their minds, children are always the little kids who need constant love and care.
In short, to help children become independent and capable, parents should loose control on their children, while children should learn to take some responsibilities for themselves.
解析
这幅图片描绘了一名学生在宿舍里打电话给妈妈,询问如何洗袜子。可见,这名学生无法自理,基本的日常洗涮也要向家里人请教。根据这一思路,并按照题目要求,文章内容可安排如下:
第一段描绘图片,指出图片的内在含义:学生的自理能力差。
第二段提出个人看法,指出学生的自理能力差是自己和父母共同造成的。其一,学生认为父母包办生活中的一切是理所当然的,懒于训练自己独立生活的能力。其二,父母的溺爱纵容了孩子的懒惰,使孩子缺乏锻炼机会。
第三段作出总结:父母不要凡事都代办,学生要学会有所担当。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3747521.html
相关试题推荐
A、Askforherparents’permission.B、Notmentionthepartytoherparents.C、Hel
______hadshefinishedthepoem______thestudentsbegantoaskherquestions.
______,thenewPresidentismorelikelytogiveeconomicandtradeissuesprior
Shouldweonlyrewardtopstudents?Thishasbeenintenselydiscussedforyea
[originaltext]M:Hi,I’mfromtheStudents’Union.We’redoingasurveyofstud
[originaltext]M:Hi,I’mfromtheStudents’Union.We’redoingasurveyofstud
[originaltext]M:Hi,I’mfromtheStudents’Union.We’redoingasurveyofstud
ANewApproachtoDebateⅠ.Teachers’hesitation:debateisbeyondstudents’【T1
ANewApproachtoDebateⅠ.Teachers’hesitation:debateisbeyondstudents’【T1
ANewApproachtoDebateⅠ.Teachers’hesitation:debateisbeyondstudents’【T1
随机试题
•Lookatthestatementsbelowandtheinformationaboutflightsontheopposite
Formany,thepursuitofhappinessisalsothepursuitofprosperity.Parto
Sinceourresearchsofarhasnotproducedanyanswerstothisproblem,weneed
[originaltext]M:Haveyoureceivedtheinformationsenttocourseparticipants
UntilshespokeIhadn’trealizedshewasforeign.A、她说话了我才意识到她从国外来。B、直到她说话,我也不知
足月新生儿生后第3天出现黄染,6天达高峰,12天黄染褪尽,一般情况良好,应首先考
A.肝脏回声增强,细密,肝内管道分布走向不明显 B.肝脏萎缩,尾状叶增大,肝回
下边四个图形中,只有一个是由上边的四个图形拼合(只能通过上、下、左、右平移)而成
程序化交易对于没有长期交易经验的交易者建模难度较大。()
装配式钢结构建筑可以用于温度不高于()的场合。A.280℃ B.250℃
最新回复
(
0
)