首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on commercialization of museums and the
Read carefully the following excerpt on commercialization of museums and the
游客
2024-09-07
51
管理
问题
Read carefully the following excerpt on commercialization of museums and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
- summarize the main message of the excerpt, and then
- comment on whether museums should refuse commercial activities.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Where Should Museums Draw the Line on Commercialization?
May 18 marks the International Museum Day. Since its creation in 1977, the International Museum Day has gained increasing attention.
Recently, the Nanjing Museum in Jiangsu Province made headlines for hosting a real estate developers’ promotional activity. On April 26, the museum’s curator was suspended for an alleged misuse of power. According to China’s regulations on the protection of cultural heritages, heads of museums do not have the authority to give the green light to commercial promotions at their institutions and should instead apply for approval for such events from higher-level authorities. The Nanjing Museum’s curator failed to follow this requirement.
The case has again fueled controversy over the commercialization of museums. The increasing number of commercial activities in museums has caused widespread concern in China. People worry that allowing this trend to continue will tarnish the image of museums as respected cultural venues and also put at risk the cultural heritages and classic objects in museum collections. Others, however, argue that the commercialization of museums is happening around the world, and win-win outcomes are possible provided that the institutions abide by basic principles and maintain a balance between profit-making and cultural heritages protection.
选项
答案
No Commercial Activities in Museum
The curator of Nanjing Museum was suspended for breaking the regulations which indicate that heads of museums are not authorized to allow commercial promotions held in their institution. The suspension has triggered a heated discussion among the public upon the commercialization of museums. Some support it for it brings profits for cultural heritage protection, while others doubt its damage to the image of the museums and the collections. From my perspective, commercial activities should be discouraged in museums.
For one thing, the visitors to museums intend to appreciate cultural heritage and antiquities, not to be engaged in the bustling and annoying activities. These activities will put visitors in a bad mood and make museums an unattractive place. For another, many museums are actually rather crowed on holidays such as the National Day and holding any commercial activity only leads to the overcrowding in museums. The contradictory is that companies favor overcrowding because more people join in or are exposed to the commercial activities, better effectiveness these activities will achieve. Thus, so long as commercial activities come, museums will lose their own meaning as the place for knowing history.
In conclusion, commercial activities should be blocked out of museums. Interventions and more strict regulations on the commercialization of museums ought to be carried out by government to make museums a better place for visiting and knowing history.
解析
本题的主旨是讨论是否应当拒绝博物馆商业化。首先应当概括材料中的内容,再给出自己的意见。文章可安排如下:
第一段:简要概括材料,提出自己的看法——应该拒绝博物馆商业化。
第二段:陈述自己的理由——第一,商业活动影响游客的参观心情;第二,商业活动会造成过度拥挤。
第三段:总结全文,重申观点——应该拒绝博物馆商业化。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3747518.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingitalicizedpartsisasubjectclause(主语从句)?A、Sooncameth
WhichofthefollowingisINCORRECT?A、Tomsuggestedthatweleaveearlier.B、Tom
Whichofthefollowingisacompoundword(复合词)?A、Nonsense.B、Carelessness.C、Ho
WhichofthefollowingsentencesindicatesPERMISSION?A、Youcanswim,can’tyou?
Whichofthefollowingisastativeverb(静态动词)?A、Matter.B、Beat.C、Walk.D、Eat.
WhichofthefollowingstatementsisINCORRECT?A、Fifteenmilesarenotashortw
Tomwentthroughthedocumentsagaincarefullyforfearof_____anyimportantda
Whichofthefollowingitalicizedpartsindicatesasubject-predicaterelationsh
WhichofthefollowingisCORRECT?A、Thefirstroses.B、Afewspace.C、Thatworke
WhichofthefollowingsentencesisaCOMPLAINT?A、Pleaseshowmeyournewdress.
随机试题
DespiteDenmark’smanifestvirtues,Danesnevertalkabouthowproudtheyar
SecretsofGrade-AParentsA)WhenCareyGrahamstartedGradeOne,hego
Thesungivesofflightandwarmth,______(这使植物生长变为可能)whichmakesitpossiblefor
运动神经纤维末梢释放Ach属于:( )A.主动转动 B.异化扩散 C.单纯
(2021年真题)在未获得董事会席位的情况下,股权投资基金有时会希望委派人员出任
关于股票质押式回购业务的相关规则,下列说法正确的是()。A.证券公司代理进行
男性,54岁,既往有哮喘及冠心病史,咳嗽咳痰喘息来急诊室。体检:BP140/90
根据我国《担保法》的规定,不得抵押的财产有( )A.土地所有权 B.抵押人所
有机磷中毒时,可使A.胆碱酯酶活性减少 B.胆碱酯酶活性增加 C.乙酰胆碱释
下列影响施工质量的因素中,属于材料因素的有()。A.计量器具 B.工程设备
最新回复
(
0
)