首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on competition, and then write your res
Read carefully the following excerpt on competition, and then write your res
游客
2024-09-05
37
管理
问题
Read carefully the following excerpt on competition, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
comment on whether competition is really of great importance.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Competition, Good or Bad?
To some, competition is regarded as natural, healthy, and essential for building character. To others, competition is regarded as harmful, psychologically injurious, and detrimental to cooperative activity.
Competition can be both productive and counterproductive and that it’s the adults who can determine what effects competition can have on a child. With the young athlete, the emphasis must be on fun, encouragement, and building on success. A coach said, "Winning isn’t everything, it’s the only thing!" He retracted this statement shortly before he died, saying that he meant putting forth the effort necessary to win was important, not stamping out values and morality in order to win.
Unfortunately, many adults still have this attitude and are passing it on to children at a high expense. In interviewing several young athletes, the top reasons for participation in sports are to have fun, make friends and stay in shape. Winning was near the bottom. What many coaches don’t realize is that if they make developing relationships and meeting emotional needs of their athletes a top priority, winning will be much more likely to occur.
Despite beliefs that competitive sport is harmful to children, one thing is very clear: Competition is a big part of our children’s lives, and it’s here to stay for a long time. With that in mind, whether we like it or not, we have to make the most of it to create positive experiences for our children.
选项
答案
The Importance of Competition
Competition can be both advantageous and disadvantageous; this is particularly true with young athletes. On the one hand, adults demand victory regardless of these athletes’ wishes for enjoyment in sports, which can be harmful to their character building. On the other hand, competition is inevitable. By making good use of it, these athletes can achieve their full potential. As for us, I believe competition is also of great significance.
First of all, competition is a powerful force to urge people to excel themselves. Without competition, there will be no challenge for us and we will not test our limit or even go beyond it. If, in a sport game, two or more persons are in a competition, athletes have to bring their A game to outplay the opponent. If, unfortunately, one loses the game, he must set his heart and mind to get better to win the next competition. In this way, the athletes are driven to improve themselves. Secondly, competition is a catalyst to boost innovation. For example, in the Silicon Valley, many new technological applications are released on a daily basis. Subject to the competitive industry environment, they have to come up with new, distinctive and unique idea to survive. Owing to this, we are enjoying many benefits brought by their cutting-edge design and invention, which resulted from competition.
In conclusion, competition is important for us in that it makes us get better and brings us countless innovations.
解析
本题的主旨是讨论竞争是否重要这个话题。首先应当总结概括材料中内容,再给出自己的观点。文章结构安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——竞争很重要。
第二段:列出理由论证观点。首先,竞争是人们不断超越自我的动力,以运动员比赛来说明该观点;其次,竞争是创新的催化剂,以硅谷创新为例子。
第三段:总结全文,重申观点——竞争很重要,能让我们超越自我,不断推陈出新。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3744322.html
相关试题推荐
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyouf
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyouf
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyouf
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyouf
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyouf
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyouf
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyouf
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyouf
Writeanoteofabout50-60wordsbasedonthefollowingsituation:You
Readcarefullythefollowingexcerptonthesegregationofmaleandfemalest
随机试题
[img]ct_epem_epelisv_01381(20097)[/img][br][originaltext]W:Look,thisboyis
[originaltext]Americansgetsomeoftheirnewsandentertainmentfrompubli
中国出境旅游人数逐年大幅增加。例如,在旅游热门目的地英国,过去十年里中国游客人数增长了8倍。中国游客在英国的购物花销比世界上其他任何国家的游客都要多。中
Wisebuyingisapositivewayinwhichyoucanmakeyourmoneygofurther.T
当消费者产生购买动机以后,就会发生购买行为。这一过程实际上是一个“刺激一反应”过
4岁男孩,自1岁起青紫,逐渐加重,哭后明显,有昏厥、抽搐史,喜欢蹲踞。查体:胸骨
沥青混合料在选择石料时应优先考虑()。A.酸性石料 B.碱性石料 C.中性石
缩窄性心包炎时,下列哪项不对A.颈静脉怒张 B.静脉压升高 C.心排血
瓷或玻璃绝缘子需要涂覆防污闪涂料如采用现场涂覆工艺,应加强(____)各个环节的
表象可以成为想象的素材,是因为表象具有()。A:直观形象性 B:片断不稳定性
最新回复
(
0
)