首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on technology argument in the USA, and
Read carefully the following excerpt on technology argument in the USA, and
游客
2024-08-25
78
管理
问题
Read carefully the following excerpt on technology argument in the USA, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
1) Summarize the main message of the excerpt, and then
2) Comment on whether technology has been making our life easier. You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Is Technology Making Our Life Easier?
Technology and digital media can be a great help to reach out to other people and spread your message to a very large platform. "Social media removes all distances: geographic, social, hierarchical. You can reach anyone, at any time, and communicate in real time. Thus, a permanent link of communication has been created," said Julien Maldonate, a senior manager at Deloitte.
Amina Belghiti, Partnerships Manager at Facebook, describes how technology has taken the universal communication method of storytelling and transformed it, in a way that now more stories can reach more people through social media platforms than ever before. She recommends that people find their digital media voice, tell sharable stories, and drive engagement.
It seems that technology has made our lives easier, freeing up time for leisure pursuits. But the rapid pace of technological innovation and the split second processing capabilities of computers that can work virtually nonstop have made all of us feel rushed. We have adopted the relentless pace of the very machines that were supposed to simplify our lives, with the result that, whether at work or play, people do not feel like their lives have changed for the better.
选项
答案
The Indispensability of Technology
It is stated in the excerpt that technology, especially digital media, helps us communicate with more people through wider platforms and gives us more time to entertain ourselves. However, it also puts forward that the advanced technology in telecommunication has not bettered our lives. Both sides make sense in some degree.
It is true that digital media quickens our life pace and makes users run like machines. Secretaries have to reply to instant messages immediately when their blackberry beeps at mid-night. Phone users always fix their eyes on their cell phones and are ready to answer any ring call. Life does not become easy and relaxing, and instead it becomes much busier and quicker.
However, such technology does benefit us far more. Just as Julien Maldonate, a senior manager at Deloitte, points out, digital media makes people from different places, different social backgrounds and classes communicate in the same media platform, and messages or stories can reach more readers or audiences by mass media.
In addition, technological advances bring convenience to our life. Machines in factories and farms have freed us from manual work Household appliances, such as washing machines, vacuum cleaners and microwave ovens, have made our housework much easier than ever before.
To conclude, technology does make our lives more complex. However, without technology we may be living in a primitive society where most people have to live a monotonous life.
解析
这篇短文主要是讨论科技对生活的影响。短文提出积极和消极两方面的影响。一方面认为科技给我们的生活带来便利,尤其是在交流方式和社交范围上,引用两位行业内人士的话语来做论证支持;另一方面提出科技并没有让我们的生活更简单,反而让我们的生活节奏加快,投入没完没了的工作中。因此,在写作过程中,可用文中所提供的行业内人士的话语来做例证,同时在论述反方观点时需要增加论据,最后提出或重申自己的立场。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3735257.html
相关试题推荐
Readcarefullythefollowingexcerpt,andthenwriteyourresponseinNOLES
Readcarefullythefollowingexcerpt,andthenwriteyourresponseinNOLES
Readcarefullythefollowingexcerpt,andthenwriteyourresponseinNOLES
ReadcarefullythefollowingexcerptontechnologyargumentintheUSA,and
Youaredoingaminiresearchprojectondiets.Thefollowingaresomeusefu
Readcarefullythefollowingexcerpt,andthenwriteyourresponseinNOLES
Readcarefullythefollowingexcerptonhistoricalbuildings,andthenwrite
Aboutteno’clockonthefollowingmorning,dirtyandhungry,Iwasdragging
PASSAGEONE[br]WhyisCharlesBond’sstudycited?Tostrengthentheargumentw
Single-sexEducationforGirlsThreemainarguments
随机试题
Ifindtheseproblemsareeasy______.A、tobeworkedoutB、toworkthemoutC、to
Aremarkablevarietyofinsectsliveinthisplanet.Morespeciesofinsects
A—certificateoforiginB—certificateofqualityC—certificateof
LatinoyouthsneedbettereducationforArizonatotakefulladvantageoft
【教学过程】 (一)导入新课 温故知新导入法:复习网络的概念,引出网络的连接设备。提问同学们:“大家还记得什么是网络吗?”学生:“计算机网络是指将地理位
32岁,已婚女性,因多次自然流产,且其姨表妹患21-三体综合征。为避免她子代又患
患者女,27岁,因产后高热,脸部潮红,呼吸急促,脉搏快速,医嘱用冰袋、温水擦浴降
一箱子内有2个黄球和2个红球,每次从中随机取出一个球,然后放入2个黄球,则第四次
(2016年11月)影响企业员工个人薪酬水平的主要因素不包括( )。A.薪酬策
(2019年真题)20×9年1月1日,甲公司与乙公司签订租赁合同,将其一栋物业租
最新回复
(
0
)