首页
登录
职称英语
(1) The international space station is getting a new, inflatable room that r
(1) The international space station is getting a new, inflatable room that r
游客
2024-08-24
40
管理
问题
(1) The international space station is getting a new, inflatable room that resembles a giant spare tire, NASA announced on Wednesday. The Bigelow Expandable Activity Module, or BEAM, will fly to space deflated before being puffed into a 13-by-10-foot cylinder. Rather than providing new living space for astronauts, the module will test whether inflatable habitats have a future as orbiting laboratories, lunar outposts or living quarters for deep-space missions. And it’s arriving at a bargain price for space hardware. NASA is paying Bigelow Aerospace of Nevada $17.8 million for the module.
(2) "This is a great way for NASA to utilize private-sector investment, and for pennies on the dollar to expand our understanding of this technology, " said Lori Garver, the agency’s deputy administrator. Station astronauts will periodically enter the BEAM to check whether its thick yet flexible walls, which include layers of Kevlar (凯夫拉尔纤维), adequately block the twin hazards of space travel: radiation and micrometeoroids traveling faster than bullets. "The plan is to have the hatch closed most of the time, with the crew going in and out a few times a year to collect data, " Garver said. The module will stay attached to the station for two years. "We have ambitions to go to the moon someday, have a base there, " said Robert Bigelow, the real estate and hotel magnate who founded Bigelow Aerospace. Inflatables offer two advantages over traditional aluminum-can-like modules. They weigh less per cubic foot of living space, making them cheaper to launch, and they can balloon to diameters far too wide to fit in current rockets.
(3) Bigelow licensed the concept from NASA in 1999 after the agency abandoned plans to use inflatable living quarters for a mission to Mars. NASA is Bigelow’s first customer. On Wednesday, Bigelow said he and his wife have invested $250 million into developing inflatable space habitats. They dope to attract wealthy tourists, pharmaceutical companies and governments that want affordable space programs to an orbital outpost.
(4) Called Alpha, the private space station will offer living space for 12, twice the occupancy of the international space station. Renting one-sixth of Alpha for two months will cost $25 million, Bigelow said, transportation not included. It’s unclear if a market exists for a private space station, said Scott Pace, director of the Space Policy Institute at George Washington University. Still, Bigelow has already tasted success. In 2006 and 2007, the company launched two small inflatable satellites atop Russian ballistic missiles. Both operated as planned.
(5) Wednesday’s announcement marks a deepening of NASA’s partnerships with commercial companies. The agency is also funding three companies developing craft to transport astronauts to and from orbit—vehicles also needed to bring customers to Bigelow’s outposts. One of those companies, Space Exploration Technologies, or Space X, will fly the BEAM module to the space station in the "trunk" of one of its uncrewed Dragon capsules. "It sounds like a good deal for both NASA and Bigelow, " said Pace. "Nothing can replace flight-test experience."
(6) The project may also
stymie
criticism that the 16-nation international space station, which took 13 years to construct, has been underutilized by NASA, said former station commander—Michael Lopez-Alegria, president of the Commercial Spaceflight Federation. "It’s a real step in the right direction." (本文选自 The Washington Post) [br] All of the following statements are advantages of inflatables EXCEPT that________.
选项
A、they are much lighter than traditional modules
B、they are less expensive to launch
C、they can expand to larger room
D、they can fit in current rockets
答案
D
解析
细节题。文章第二段最后一句指出,可充气模块能够膨胀到目前火箭无法达到的直径,而非能够适合现在的火箭,所以D符合题目要求,故为正确答案。该句同样指出,可充气模块比传统模块更轻,发射成本更低,并且能够膨胀许多倍,故排除A、B和C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3732964.html
相关试题推荐
Therewere150________attheinternationalconferencethissummer.A、spectatorsB
(1)Theinternationalspacestationisgettinganew,inflatableroomthatr
(1)Theinternationalspacestationisgettinganew,inflatableroomthatr
(1)Asobjectsgo,Earthisgettingoninyears.Butitisdefinitelynotan
(1)Asobjectsgo,Earthisgettingoninyears.Butitisdefinitelynotan
"Sherushedtotherailwaystation,onlytofindthatthetrainhadalreadygone
Thenumberofinternationalstudentsatouruniversity______steadily,butanumb
WouldyouliketoorbittheEarthinsidetheInternationalSpaceStation?No
WouldyouliketoorbittheEarthinsidetheInternationalSpaceStation?No
WouldyouliketoorbittheEarthinsidetheInternationalSpaceStation?No
随机试题
Tomwasablackboy.【B1】hewasthreeyearsold,hesuddenly【B2】illoneevening.
Howdoesliterarystyleevolve?Surprisingly,(1)_____lieinwordswithseem
Abodyweighs______fromthesurfaceoftheearth.A、lessthefartheritgetsB、
关于出版社对社外校对的管理,说法错误的是( )。A.必须对社外校对人员进行岗前
中国共产党建立的第一个农村革命根据地是( )A.井冈山根据地 B.湘鄂赣根据
施工企业当机械事故发生后,操作人员应立即向单位领导和机械主管人员报告。
下列有关胎盘屏障的叙述,错误的是A.是胎盘绒毛与子宫血窦问的屏障 B.通透性与
具有筒箭毒碱样肌松作用的成分是A.厚朴酚B.β-桉叶醇C.木兰箭毒碱(厚朴碱)D
在()将经项目经理审查、企业审定、企业法人代表签发批准的施工组织设计报送业主和
性格的特征不包括() A.对现实的态度 B.意志特征 C.情绪特征 D.
最新回复
(
0
)