首页
登录
职称英语
As the supply of genetically modified (GM)food increases, many people are un
As the supply of genetically modified (GM)food increases, many people are un
游客
2024-08-20
62
管理
问题
As the supply of genetically modified (GM)food increases, many people are unaware that some food they are eating is a product of the GM process. Scientists in a laboratory have artificially changed food by copying genes from one cell and putting them into another cell in order to achieve some supposedly desirable result.
Nowadays, there are a variety of GM foods being produced—such as soybean, nuts, and potato. The reason for the modification process is to make these foods resistant to insects and viruses so that farmers do not need to use much herbicide (除草剂). Taking the example of tomatoes, which are sensitive to the weather, they can be inserted with genes from a type of fish that lives in very cold seas so as to survive frost.
Its supporters argue that GM technology is the future of food and has many advantages. They assert that because of GM food’s stronger resistance to nature’s forces, farmers can produce better harvests. Moreover, it can increase the worldwide supply of food, which can in turn help those areas suffering from food shortages. In addition, common food such as bananas and tomatoes can be injected with vaccines for illnesses to help prevent the spread of serious diseases.
Nevertheless, there has been increased concern about the dangers of GM food. Some people have an unusual reaction to specific proteins called allergens (过敏原). Nuts and soybeans are two of the major sources of these allergies, and reactions to these foods can be life threatening. In addition , the ecosystem might be destroyed by the GM process—the practice of feeding animals with GM crops could lead to health problems related to growth or metabolism (新陈代谢).
The U. S. , Canada, and Argentina, the world’s three largest producers of GM foods, have challenged countries that protect against GM products. Meanwhile, the EU has urged for a wise and careful approach to this matter, labeling products containing GM elements, and some European companies have stopped using GM ingredients. GM food is a complex issue associated with both benefits and risks. The debate on it will continue until we fully examine the long-term consequences.
Questions 71—75
Complete the summary with a maximum of two words from the passage, changing the form where necessary.
Genetic modification refers to the process of copying genes from one cell and putting them into another cell, which is aimed at 【R1】______some supposedly desirable result. More and more genetically modified (GM)food is being produced. It can be 【R2】______ to nature’s forces, insects and viruses, and benefit farmers and areas that 【R3】______food shortages. Although it has many advantages, there is also increased concern about it. Some countries produce GM foods, while others take measures to 【R4】______GM products. The debate on it will not stop until the long-term consequences are 【R5】______. [br] 【R1】
选项
答案
achieving
解析
(根据文章第一段最后一句话,转基因的过程就是科学家通过复制一个细胞的基因并将其放入另一个细胞中,从而人为地改变了食物,以达到一些预期的效果。aim at doing sth.属于固定用法,后面接动词ing形式,所以填achieving。)
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3727482.html
相关试题推荐
Novels,magazines,andnewspapers—manypeoplereadtheseintheirsparetime
Novels,magazines,andnewspapers—manypeoplereadtheseintheirsparetime
Novels,magazines,andnewspapers—manypeoplereadtheseintheirsparetime
Asthesupplyofgeneticallymodified(GM)foodincreases,manypeopleareun
Asthesupplyofgeneticallymodified(GM)foodincreases,manypeopleareun
Asthesupplyofgeneticallymodified(GM)foodincreases,manypeopleareun
Noteverypersonisalike.Mostpeoplehaveverydifferenttalents.Somepeople
ThefollowingdataareaboutChinesepeople’sreadingsituationin2016.Write
ChinesepeoplereturnhomeforfamilyreunionsduringtheSpringFestivalholida
[img]2019m9x/ct_eyyjsdz2019j_eyyjsdreadd_0184_201909[/img]Manypeoplecompla
随机试题
Shefeltabitoffcolor,butshe’smuchbetternow.Theunderlinedpartmeans__
[originaltext]Hello,everyone!ThankyOuforcomingtothismeeting.(15)Sin
DevelopinganAdvertisingCampaignGenerallyspeakin
RodneyMace,35,ismarriedwithtwoyoungchildren,andisapart-timetea
针对政府资助大学的特定用途基金的遵循性审计的目标由以下哪项决定?A.符合公认会计
A.潜溶剂B.助悬剂C.防腐剂D.助溶剂E.增溶剂表面活性剂在水溶液中的浓度达到
Hedemolishedmyargumentinminutes.A:d
老王由于工作失误,被老板辞退,在家无所事事。他有一个正在上高中的儿子,目前家中所
在培训后。AA公司为了了解培训的情况及受训者对培训的感受,要求人力资源部对测评进
t检验结果,t=-1.2,a=0.05,则A.计算有错误,t值不可能为负 B.
最新回复
(
0
)