首页
登录
职称英语
Most people consider bacteria dangerous. After all, these microorganisms cau
Most people consider bacteria dangerous. After all, these microorganisms cau
游客
2024-08-13
64
管理
问题
Most people consider bacteria dangerous. After all, these microorganisms cause a host of serious human diseases, including tuberculosis, typhoid fever, pneumonia, and food poisoning. In fact, however, only a small percentage of bacteria cause diseases, while many bacteria are actually beneficial to humans. For example, doctors use bacteria to produce vaccines and other medicines. Bacteria are also critical to many industrial processes, from fermenting wine to recycling wastes, and scientists use bacteria to study many of the biological processes common to all living things.
With such a wide variety of economic and scientific applications, it is no surprise that several laboratories around the United States grow and sell bacteria as a crop. These laboratories use specialized farming techniques to produce one of the nation’s most valuable biological commodities.
Like plants, bacteria have specific growth requirements. In particular, they need a place to grow and they need a supply of nutrients. Bacteria may be cultivated in containers ranging from small test tubes to giant steel tanks. The organisms are placed in a container along with a nutritionally balanced liquid or jelly, called a culture medium, which provides vitamins, minerals, and fluids to the growing bacteria. The growth container and culture medium must be kept at a constant temperature that is appropriate for the type of bacteria being cultivated. Most bacteria used in medicine and industry grow best between 20℃ and 45℃.
In a closed container, bacteria exhibit a definite growth pattern. The figure shows a typical bacterial growth curve. All bacteria follow this pattern, a fact that is very important to anyone who wants to cultivate them in large numbers.
When bacteria are first placed in a growth container, they must adapt to their new environment, and growth is slow while they are making this adjustment. This period is called the "start phase" of the bacterial growth cycle. At the end of this phase, as the bacteria become accustomed to their new living conditions, they begin to grow and reproduce rapidly. During the second phase, called the "log phase," a population explosion occurs. In a large tank, millions of new bacteria may be produced every hour during this phase. Eventually, however, the bacterial population reaches the maximum size possible, given the limitations of the growth container. At this point, the bacteria enter the "stationary growth phase," during which they continue to reproduce, but at a slower rate. After a time, the bacteria use up their supply of nutrients and their wastes accumulate in the growth container. The final period in the growth cycle, called the "death phase," occurs when the bacteria begin to die faster than they reproduce.
People who grow bacteria for science and industry take advantage of this unique growth cycle. Bacteria are harvested during the "stationary growth phase," yielding a good crop of usable organisms. By carefully monitoring the growth pattern, bacteria farmers can also decide when to add more nutrients to the culture medium or to transfer the bacteria to new growth containers. In this way, they can prevent large losses during the "death phase." By applying a knowledge of the growth requirements and patterns of bacteria, these modern-day agriculturalists are able to help everyone derive the maximum benefit from these versatile organisms. [br] ______ follow the growth pattern illustrated in FIGURE
选项
答案
All bacteria
解析
(文章第四段提到在一个密封的容器里,细菌呈现出一种固定的生长模式,FIGURE 1中 的曲线描述的就是细菌生长的一种典型模式。所有的细菌生长都会遵循此种模式。)
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3717612.html
相关试题推荐
Mostpeopleconsiderbacteriadangerous.Afterall,thesemicroorganismscau
Mostpeopleconsiderbacteriadangerous.Afterall,thesemicroorganismscau
I______thepartymuchmoreiftherehadn’tbeenquitesuchacrowdofpeoplet
HowmanypeoplehavebeenkilledsinceIslamistsbegantofightforindependence
HowmanypeoplehavebeenkilledsinceIslamistsbegantofightforindependence
HowmanypeoplehavebeenkilledsinceIslamistsbegantofightforindependence
(81)ThenameGenghisKhan(成吉思汗)probablymakesmanypeoplethinkofconquer
(81)ThenameGenghisKhan(成吉思汗)probablymakesmanypeoplethinkofconquer
Somepeopleattempttoreducelife,mindandspirittothequantitative______o
Whenreadingamagazine,mostpeopleskimitfirst,readingaparagraphortwo.
随机试题
A.abandonedB.assumedC.avoidingD.brieflyE.desiredF.d
[originaltext]M:Whyisn’tLucyheretoday?W:She’sillinbed.M:Oh,sorry,
[originaltext]W:2millionhighschoolseniorsaregearingupthisfalltoappl
买入套期保值付出的代价是()。A、降低了商品的品质B、对需要库存的商品来说,可能增加仓储费、保险费和损耗费C、不利于企业参与现货合同的签订D、投
Thewaysofhistoryaresointricateandthemotivationsofhumanactionss
Digitalwalletsandmobilepaymentsolutionsarenowadimeadozen,buthar
【B1】[br]【B9】A、stillB、soC、andD、yetD第二段第四句的前半句是说,这些高级技工mustbetrained;后半句是说
陶行知的生活教育理论注意“教学做合一”,强调( )。A、“学”是中心 B
2,6,12,20,30,() A.38B.42C.48D.56
某债券票面利率为5%,面值100元,每年计息一次,期限2年,到期还本。假设市场利
最新回复
(
0
)