首页
登录
职称英语
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014j_eyyjsbreadc_0354_20163[/img] Guernica was the l
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014j_eyyjsbreadc_0354_20163[/img] Guernica was the l
游客
2024-08-10
61
管理
问题
Guernica was the last great history-painting. It was also the last modern painting of major importance that took its subject from politics with the intention of changing the way large numbers of people thought and felt about power. Since 1937, there have been a few admirable works of art that contained political references—some of Joseph Beuys’s work or Robert Motherwell’s Elegies to the Spanish Republic. But the idea that an artist, by making a painting or sculpture, could insert images into the stream of public speech, and thus change political discourse has gone, probably for good, along with the nineteenth-century ideal of the artist as public man. Mass media took away the political speech of art. When Picasso painted Guernica, regular TV broadcasting had been in existence for only a year in English and nobody in France, except a few electronics experts, has seen a television set. There were perhaps fifteen thousand such sets in New York City.
Television was too crude, too novel, to be altogether credible. The day when most people in the capitalist world would base their understanding of politics on what the TV screen gave them was still almost a generation away. But by the end of World War II, the role of the "was artist" had been rendered negligible by looked like bad, late German Expressionism, or the incontrovertible photographs from Belsen, Majdanek, and Auschwitz? It seems obvious, looking back, that the artists of Weimar Germany and Leninist Russia lived in a much more attenuated landscape of media than ours, and their reward was that they could still believe, in good faith and without bombast, that art could morally influence the world.
Today, the idea has largely been dismissed, as it must be in a mass media society where art’s principal social role is to be investment capital, or, in the simplest way, bullion. We still have political art, but we have no effective political art. An artist must be famous to be heard, but as he acquires fame, so his work accumulates "value" and becomes, ipso facto(事实上), harmless. As far as today’s politics is concerned, most art aspires to the condition of Muzak. It provides the background hum for power. If the Third Reich had lasted until now, the young bloods of the Inner Party would not be interested in old fogeys like Albert Speer or Arno Breker, Hitler’s monumental sculptor: they would be queuing up to have their portraits silkscreened by Andy Warhol. It is hard to think of any work of art of which one can say, this saved the life of one Jew, one Vietnamese and one Cambodian. Specific books perhaps: but as far as one can tell, no paintings or sculpture. The difference between us and the artists of the 1920s is that they thought such a work of art could be made. Perhaps it was a certain naivete that made them think so. But it is certainly our loss that we cannot.
Questions 66-70: Answer the following questions with the information given in the passage. [br] What does the writer mean by insert images into the stream of public speech in paragraph 1?
选项
答案
The writer means that an artist,as a public man,could change the way large numbers of peoplethought.
解析
(由题干中的insert images into the stream of public speech可定位至第一段第四句。该句讲述到人们曾认为通过绘画或雕塑,艺术家可“insert images into the stream of publicspeech”,从而影响政治言论,如今这种想法和艺术家作为public man的美好理想已不存在。本段第二句提到Guernica是最后一幅具有重要意义的现代绘画“with the intentionof changing the way large numbers of people thought and felt about power”。)
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3713472.html
相关试题推荐
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014j_eyyjsbreadd_0360_20163[/img]It’snoteasytou
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014j_eyyjsbreadd_0360_20163[/img]It’snoteasytou
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014c_eyyjsbreadd_0255_20163[/img]Oneofthegreats
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014c_eyyjsbreadd_0255_20163[/img]Oneofthegreats
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2015c_eyyjsbreadc_0070_20163[/img]HowdidmodernWes
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2015c_eyyjsbreadc_0070_20163[/img]HowdidmodernWes
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2015c_eyyjsbreadc_0070_20163[/img]HowdidmodernWes
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014j_eyyjsbreadc_0354_20163[/img]Guernicawasthel
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014j_eyyjsbreadc_0354_20163[/img]Guernicawasthel
[img]2016m3x/ct_eyyjsbz2014j_eyyjsbreadc_0354_20163[/img]Guernicawasthel
随机试题
Americansthinkagreatdealabouttime.Fromchildhoodtheylearntovalue
Oneday,sciencesaysaglassofredwineadaywillhelpuslivelonger.某一天,科学界
对跨省流动的农民工,()级伤残的长期待遇的支付,可以实行一次性支付和长期支付两
下列关于城镇排水系统布置形式的说明中,哪项错误?()A.在地势向水体有一定倾
基坑工程中,钢筋混凝土板桩相对于钢板桩的优点是()。A.造价低 B.施工方便
保理业务中银行提供的金融服务主要有()。A.贸易融资 B.商业资信调查 C.
心脏病患者疑为甲亢时,慎用的实验是A.TRH兴奋实验 B.I摄取实验 C.T
A.有氧氧化B.糖酵解C.磷酸戊糖途径D.合成糖原E.糖异生长期饥饿时,维持血糖
()是商业银行对已经识别和计量的风险,采取分散、对冲、转移、规避和补偿等策
A.医疗机构配制的制剂 B.中成药 C.中药饮片 D.没有实施批准文号管理
最新回复
(
0
)